لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۲

اجلاس مشترک سران عرب و اتحادیه اروپا


تصمیم به برگزاری اجلاسی مشترک با اتحادیه اروپا در نشست اخیر سران عرب در اردن مورد توافق قرار گرفته بود.
تصمیم به برگزاری اجلاسی مشترک با اتحادیه اروپا در نشست اخیر سران عرب در اردن مورد توافق قرار گرفته بود.

روزنامه لبنانی-سعودی «الحیات» گزارش می‌دهد برای نخستین بار کنفرانس مشترکی از سران کشورهای عرب و اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد. این موضوع در دیدار «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «کارین کنایسل» وزیر خارجه اتریش در وین، مورد توافق نهایی قرار گرفته است.

پیشتر در ماه مارس ۲۰۱۷ در نشست سران عرب در اردن، تشکیل چنین کنفرانسی مورد توافق سران عرب قرار گرفته بود. به نوشته «الحیات»، در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل نیز تأیید شده که این کنفرانس در ۲۴ و ۲۵ فوریه سال آتی میلادی (اوائل اسفند ماه) در مصر برگزار شود.

اوضاع جاری در سوریه و یمن و نیز مسئله فلسطین، مهم‌ترین موضوعاتی است که در کنفرانس سران عرب و رهبران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا مطرح می‌شوند. الحیات می‌نویسد، اتحادیه اروپا خواستار پایان دادن به بحران و درگیری میان فلسطینی‌ها و اسرائیل بر اساس به رسمیت شناختن دو کشور فلسطین و اسرائیل در کنار هم است.

به نوشته این روزنامه در این کنفرانس، همکاری کشور های عرب حوزه مدیترانه با اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ادامه مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا نیز از موضوعات مورد گفت‌وگو در این کنفرانس خواهد بود.

بیش از ۲۰۰ فیلم از ۴۷ کشور در جشنواره سینمایی کارتاژ

روزنامه اماراتی «الاتحاد» چون بسیاری دیگر از مطبوعات عرب گزارشی دارد درباره جشنواره سینمایی «کارتاژ» که از سوم تا دهم نوامبر در پایتخت تونس برگزار می‌شود. در این جشنواره بیش از ۲۰۰ فیلم از ۴۷ کشور نمایش داده خواهند شد.

این بیست و نهمین دوره جشنواره «کارتاژ» است. در این جشنواره فیلم‌های ساخته شده در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ نمایش داده می‌شوند. از کشورهای عرب و آفریقا در مجموع ۵۴ فیلم در جشنواره «کارتاژ» عرضه می‌شوند که ۱۵ فیلم از آنها برای نخستین بار روی پرده می‌روند.

«نجیب عیاد» مدیر جشنواره «کارتاژ» می‌گوید، هدف اصلی این جشنواره همان گونه که از دور نخست آن در سال ۱۹۶۶ اعلام شد، فراهم آوردن زمینه‌ای است برای عرضه سینمای عرب و آفریقا. به گفته او برای شرکت در این جشنواره حدود ۸۰۰ فیلم کوتاه، بلند، داستانی و مستند به دفتر جشنواره ارسال شده که از میان آنها ۲۰۶ فیلم برای نمایش برگزیده شده‌اند.

این جشنواره بخش ویژه‌ای دارد با عنوان «سینما زیر ذره‌بین» که در آن ۱۸ فیلم از عراق، ۱۳ فیلم از سنگال، هشت فیلم از هند و ۱۲ فیلم از برزیل نشان داده می‌شود که به گفته مدیر جشنواره، این کشورها میهمانان ویژه جشنواره خواهند بود.

گردهمایی پنج هزار جوان از ۱۴۵ کشور در شرم‌الشیخ

شهر ساحلی شرم‌الشیخ در جنوب سینا با برگزاری همایشی، میزبان پنج هزار دختر و پسر جوان و میان‌سال از ۱۴۵ کشور جهان خواهد بود.

روزنامه مصری «الاهرام» با انتشار این خبر می‌نویسد که هدف از این گردهمایی، تبادل افکار میان جوانان از کشورهای مختلف است. به نوشته این روزنامه در همایش شرم‌الشیخ در ساحل دریای سرخ که از سوم تا ششم نوامبر برگزار می‌شود، شرکت‌کنندگان از فرهنگ‌ها و تمدن‌های گوناگون فرصت می‌یابند تا آرزوهای خود را برای دنیای آینده و راه‌های رسیدن به این آرزوها را با هم در میان بگذارند.

این دومین سالی است که چنین همایشی در شرم‌الشیخ برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان در این همایش بین ۱۸ تا ۴۰ سال سن دارند. به نوشته «الاهرام» برای شرکت در این همایش حدود ۱۲۲ هزار نفر داوطلب شده بودند که در این دوره از گردهمایی پنج هزار تن از آنان شرکت می‌کنند.

این روزنامه می‌افزاید در همایش شرم‌الشیخ سخنرانی‌هایی نیز درباره تمدن‌های کهن مصر، یونان و روم ایراد خواهد شد.

تأسیس بانک انرژی غیرفسیلی در بحرین

روزنامه بحرینی «الایام» می‌نویسد، در بحرین بانکی برای استفاده از انرژی غیرفسیلی تأسیس می‌شود.

به نوشته این روزنامه بر اساس توافقی که میان محمد بن خلیفه وزیر نفت بحرین و خاویر مانزانادس مدیر صندوق «محیط زیست سبز» به امضا رسیده، تأسیس این بانک از جمله اقدامات بحرین برای دور نگهداشتن محیط زیست این کشور از آلودگی‌های ناشی از مصرف انرژی فسیلی خواهد بود.

این توافق در حاشیه نشست صندوق محیط زیست سبز در منامه به عمل آمده است. در این نشست چهار روزه که روز جمعه گذشته به پایان رسید، نمایندگانی از نهادهای بین‌المللی و نیز نهادهایی که در کشورهای مختلف در زمینه بهبود وضعیت محیط زیست فعالیت می‌کنند، شرکت داشتند.

الایام می‌نویسد مسئولان بحرین بر آن شده‌اند تا به مجموعه اقداماتی برای سالم نگهداشتن محیط زیست در این کشور دست بزنند که تأسیس این بانک بخشی از این اقدامات خواهد بود.

دروازه دوران فاطمیون در مصر

روزنامه مصری اخبار الیوم می‌نویسد دروازه‌هایی که در زمان فاطمیون برای محافظت از شهر نوپای قاهره در قرن دهم میلادی بنا شده بود، در حال ویرانی هستند. این دروازه‌ها در دوره «جوهر الصقلی» از سلاطین مقتدر فاطمی که بنیانگذار شهر قاهره و دانشگاه «الازهر» بود، ساخته شده است.

بسیاری از مورخین «جوهر الصقلی» را شیعه می‌خوانند و معروف‌ترین دروازه‌های ساخته شده در دوره او «الفتوح »، «النصر» و «زویله» هستند.

اخبار الیوم می‌نویسد، زمانی که جوهر الصقلی این دروازه‌ها را بنا کرد، تصور نمی‌کرد که نوادگان او با سهل‌انگاری در محافظت از آنها باعث تخریب این آثار تاریخی شوند. به نوشته این روزنامه، اطراف این آثار تاریخی مملو از دستفروشان و قهوه‌خانه‌هاست.

این روزنامه می‌افزاید، تنها یک اقدام سریع و کارشناسی مسئولان می‌تواند با تعمیرات لازم، از تخریب کامل این دروازه‌ها که نشانه‌هایی از دوران فاطمیون هستند، مانع شود.

XS
SM
MD
LG