لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۱

پترا در اردن میهمانان بیشتری می‌پذیرد


اردن با هدف جلب گردشگران بیشتر، به سرمایه‌گذاری‌های تازه‌ای در منطقه توریستی پترا دست خواهد زد. پترا در استان معان در جنوب اردن واقع است و متعلق به ۳۱۲ قبل از میلاد است. این مجموعه که در سال ۱۸۱۲ توسط باستانشناسان سوئیسی کشف شده، در سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی یونسکو به ثبت رسید.

روزنامه اردنی الرأی می‌نویسد تعداد روزافزون گردشگرانی که از پترا دیدن می‌کنند، ساختن هتل‌های بیشتر و دیگر تأسیسات گردشگری در این منطقه را لازم می‌سازد و دولت اردن مصمم است چنین اقدامی را عملی کند. این روزنامه در عین حال اشاره می‌کند که ممنوعیت سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه پترا از مشکلات اساسی در راه توسعه و سرعت سازندگی در این منطقه است.

به نوشته الرأی بسیاری از رهبران جهان که تا کنون از اردن دیدن کرده‌اند به تماشای این بنای باستانی که در حدود ۲۲۰ کیلومتری پایتخت اردن است، رفته‌اند.

این روزنامه می‌افزاید، هنوز میزان سرمایه‌گذاری برای سازندگی تأسیسات گردشگری در منطقه پترا به طور کامل اعلام نشده اما بنا بر اظهارات برخی از مسئولان دولتی، مقدمات سازندگی در این منطقه از اوائل سال میلادی آینده آغاز خواهد شد.

کم‌آبی، مشکلی دیگر در سوریه

روزنامه لبنانی-سعودی «الحیات» از بحران کم‌آبی در سوریه خبر می‌دهد. به نوشته این روزنامه، کمبود آب در سوریه به طور متوسط بالغ بر ۱.۶۵ میلیارد مکعب در سال می‌شود.

الحیات می‌نویسد، در سال جاری حدود ۴۰ درصد اراضی کشاورزی سوریه با بی‌آبی روبه‌رو بوده و در مجموع ۵۶ درصد از اراضی کشاورزی این کشور آبیاری شد.

جرج صومی کارشناس امور کشاورزی در پژوهش خود با عنوان «وضعیت آب در سوریه، واقعیت و وضعیت مطلوب» به این نتیجه رسیده است که «وضعیت آب در سوریه بسیار نگران‌کننده است».

او می‌گوید، از راه‌هایی که می‌تواند تا اندازه زیاد از مشکل کم‌آبی در سوریه بکاهد، این است که طرح‌های ساختمانی اطراف دجله متوقف شود و نیز با توقف فعالیت‌های سدسازی در مسیر فرات، علاوه بر بهره‌برداری از منابعی مانند چشمه‌ها در ادلب و مناطق دیگر، چند هزار چاه در مناطق دارای لایه‌های آبی حفر شود.

او اضافه می‌کند، در حالی که متوسط جهانی مصرف هر فرد در استفاده از آب هزار متر مکعب در سال است، در بسیاری از مناطق سوریه این رقم به زحمت به ۸۰۰ متر مکعب می‌رسد. این کارشناس سوری تراکم بی‌رویه جمعیت در برخی مناطق سوریه را از جمله علت‌های عدم تعادل در مصرف آب و در نتیجه ادامه روند کم‌آبی در این کشور دانسته است.

سودان فقر و طلا با هم دارد

حکومت سودان بهره‌برداری از معادن طلا و صادرات آن را برای بخش خصوصی، داخلی و خارجی، آزاد ساخت. مدت شش سال تولید و صادرات طلا در سودان در انحصار دولت این کشور بوده است.

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» ضمن این گزارش می‌نویسد، سودان سالانه ۱۵۰ تن طلا تولید می‌کند که سالانه از این مقدار ۳۷ تن توسط بانک مرکزی سودان به بازارهای جهانی صادر می‌شد و ۱۱۳ تن دیگر از طریق قاچاق به مشتریان در کشورهای همجوار منتقل می‌شده.

الشرق الاوسط می‌نویسد، دولت سودان مصمم است از طریق آزاد کردن فعالیت بخش خصوصی در تولید و صادرات طلا، بحران اقتصادی و گرسنگی در این کشور را سامان دهد. در همین مسیر «معتز موسی» وزیر اقتصاد سودان اعلام کرده از این پس با باندهای قاچاق طلا در سودان به شدت مقابله خواهد شد.

سودان پس از آفریقای جنوبی دومین کشور تولیدکننده طلا در آفریقاست. الشرق الاوسط بر اساس آمار رسمی وزارت «نفت، گاز و معادن» سودان می‌نویسد در شش ماه نخست سال میلادی جاری ۶۳.۵ تن طلا در سودان تولید شده که ۴۸.۸ تن آن، زیر عنوان «مفقود» به ثبت رسیده که در واقع بخش قاچاق طلای سودان را در بر می‌گیرد. درآمد دولت از صادرات طلا نیز در این مدت تنها ۴۲۲ میلیون دلار بوده است.

کنفرانس دانشگاه الازهر با هدف نو کردن تفکر دینی

روزنامه مصری الاهرام خبر می‌دهد، دانشگاه «الازهر» قدیمی‌ترین دانشگاه اسلامی جهان در ماه آوریل آینده کنفرانسی جهانی با عنوان «نو کردن تفکر و علوم اسلامی» برگزار می‌کند که در آن روحانیان و کارشناسان اسلامی از کشورهای مختلف شرکت خواهند داشت.

به نوشته الاهرام از جمله موضوعات مورد بحث و بررسی در این کنفرانس، «چگونگی تحول در تفکر دینی با هدف مشخص ساختن مرز میان تفکرات افراطی و پیشرو»، «نقش مؤسسه‌های مذهبی و محتوای خطابه و سخنرانی‌های مذهبی»، «چشم‌انداز تفکر جدید اسلامی برای همزیستی انسانی با پیروان ادیان و مذاهب دیگر» خواهد بود.

الاهرام می‌نویسد این کنفرانس بخشی دیگر از فعالیت‌های «الازهر» در سال‌های اخیر، برای انتشار فرهنگ نواندیشی در تفکر و علوم اسلامی است.

نخستین نشست با چنین هدفی در سال ۲۰۱۵ در دانشگاه «الازهر» برگزار شد. در همین نشست بود که عبدالفتاح «السیسی» رئیس‌جمهور مصر، آنچه را که لزوم تجدید نظر در تفکر دینی با هدف معاصر ساختن آن توصیف کرد، مورد تأکید قرار داد.

الاهرام یادآوری می‌کند، دانشگاه «الازهر» همواره اسلام‌گرایی افراطی و اقدامات تروریستی ناشی از آن را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG