مجله هفتگی دریچه
جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران جدیدترین گزارش خود را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد. گزارشی که بار دیگر مقامهای ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکند.
جاوید رحمان در بخشی از این گزارش میگوید با اینکه آمار اعدام در ایران کاهش یافته اما ایران همچنان یکی از بالاترین آمارهای جهانی اعدام را دارد.
وضعیت اقلیتهای قومی و مذهبی و بازداشت شهروندان دوتابعیتی، مدافعان حقوق بشر، وکلا، روزنامهنگاران، فعالان کارگری و صنفی و زنان معترض به حجاب اجباری از دیگر مواردیست که در این گزارش آمده است.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- ادامه بازداشت دستکم ۱۰ تن از امضاکنندگان دو بیانیه ۱۴ امضایی و بازداشت دو تن دیگر از امضاکنندگان، عباس واحدیان و همسرش شهلا جهانبین
- تایید حکم ۱۳ سال زندان کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه در مشهد و از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنهای
- صدور حکم شلاق برای چند تن از فعالان کارگری و فعالان صنفی
- صدور حکم ۱۰ سال زندان برای فاروق ایزدینیا، نویسنده بهایی و ادامه بازداشت بهاییان در ایران
- و خبرهایی از برخی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
بازداشت شهلا جهانبین، یکی دیگر از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنهای
برخی فعالان مدنی در ایران از بازداشت شهلا جهانبین، فعال مدنی و همسر عباس واحدیان شاهرودی در شامگاه چهارشنبه ۳۰ مردادماه خبر میدهند.
او از امضاکنندگان دومین بیانیه ۱۴ امضایی ست که در آن به همراه ۱۳ زن دیگر خواستار استعفای علی خامنهای از سمت رهبری و گذار از جمهوری اسلامی شده بودند.
عباس واحدیان شاهرودی، همسر او و از امضاکنندگان اولین بیانیه ۱۴ امضایی نیز روز یکشنبه ۲۷ مردادماه بازداشت شد.
دستکم ۱۰ تن دیگر از امضاکنندگان این دو بیانیه نیز از حدود دو هفته پیش در وضعیتی نامعلوم در بازداشت به سر میبرند.
صدور حکم ۱۰ سال زندان برای فاروق ایزدینیا، نویسنده بهایی
فاروق ایزدینیا، نویسنده بهایی ساکن تهران، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شد.
وی به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اداره تشکیلات بهایی» متهم شده است.
در متن حکم فاروق ایزدینیا نوشته شده که او از اعضای تشکیلات بهایی یاران ایران بوده و در موسسه علمی بهاییان نیز تدریس کرده است.
فاروق ایزدینیا، پیشتر در دهه ۶۰ نیز بازداشت و به اعدام محکوم شده بود که بعدا این حکم نقض شد و در نهایت این شهروند بهایی پس از پنج سال از زندان آزاد شد.
صدور حکم زندان و شلاق تعلیقی برای دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران
محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران، به هشت ماه زندان و ۱۰ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم به مدت سه سال تعلیق شده است.
این فعال صنفی، اردیبهشت ماه امسال همزمان با روز معلم در ایران و در جریان تجمع اعتراضی معلمان بازداشت و پس از یک هفته آزاد شده بود.
تایید حکم ۱۳ سال زندان کمال جعفری یزدی
حکم ۱۳ سال زندان کمال جعفری یزدی، فعال مدنی و استاد دانشگاه در مشهد، در دادگاه تجدیدنظر تایید شد که از این حکم ۱۰ سال آن قابل اجراست.
او که در مردادماه سال ۹۷ توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از سه ماه با وثیقه آزاد شده بود، به «تشکیل دسته و گروه به قصد براندازی نظام»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» متهم شده است.
کمال جعفری یزدی، از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ امضایی ست که تعدادی از امضاکنندگان آن هم اکنون در بازداشت به سر میبرند.
این بیانیه خواستار استعفای علی خامنهای از سمت رهبری جمهوری اسلامی و تغییر بنیادین قانون اساسی ایران شده بود.
صدور حکم زندان و شلاق برای یک عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران
نسرین جوادی، از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران، به هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
اتهام او «اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
نسرین جوادی، در جریان تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت و پس از یک ماه با وثیقه آزاد شده بود.
بازداشت یک بهایی در روستای مهرآباد رودهن
پریسا سبحانیان، شهروند بهایی ساکن روستان مهرآباد رودهن، روز شنبه ۱۹ مردادماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شده و از علت بازداشت و وضعیت او خبری منتشر نشده است.
طی یک ماه اخیر دستکم هشت شهروند بهایی در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدهاند.
بازداشت عباس واحدیان شاهرودی٬ یکی دیگر از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ امضایی
عباس واحدیان شاهرودی٬ فعال مدنی و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ امضایی٬ شامگاه یکشنبه ۲۷ مردادماه توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد.
۱۴ تن از فعالان مدنی و سیاسی خرداد امسال با امضای بیانیهای خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی ایران شدند. این بیانیه با استقبال سایر فعالان روبهروشد و ۱۴ فعال زن داخل ایران نیز در بیانیه دیگری تقاضای مشابهی را مطرح کردند.
تاکنون شماری از امضاکنندگان هر دو بیانیه بازداشت شده یا از تهدید و حمله به خود خبر دادهاند.
تایید حکم ۱۰ سال زندان ارس امیری در دادگاه تجدیدنظر
محسن عمرانی، پسرخاله ارس امیری، روز یکشنبه در توئیترش نوشت که دادگاه تجدید نظر بدون حضور متهم و وکیل، حکم ۱۰ سال حبس و دو سال ممنوعیت از فعالیت و ممنوعیت خروج از کشور این کارمند سابق شورای فرهنگی بریتانیا را تایید کرده است.
ارس امیری، دانشجویی که حدود یک دهه در لندن زندگی میکرد، سال گذشته در سفر به ایران بازداشت شد و سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی در اردیبهشتماه با متهم کردن او به «طراحی، مدیریت و برنامهریزی پروژههای نفوذ فرهنگی» از صدور حکم ۱۰ سال حبس برای او خبر داد.
خانم امیری چندی پیش در نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، نوشت که نهادهای امنیتی از او خواستهاند با آنها همکاری کند اما او این پیشنهاد را رد کرده و پس از آن، سخنگوی قوه قضائیه اتهام او را «جاسوسی» اعلام کرده است.
صدور حکم زندان برای نجات بهرامی٬ فعال سیاسی
نجات بهرامی٬ فعال سیاسی و معاون پیشین روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش٬ به یک سال زندان و دو سال ممنوعیت عضویت در گروهها و احزاب سیاسی و دو سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی و محرومیت از استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد.
این حکم در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای او صادر شده است.