صدور حکم اعدام و زندان برای متهمان به قتل علیرضا شیرمحمدعلی
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، از صدور حکم قصاص برای متهم ردیف اول قتل علیرضا شیرمحمدعلی خبر داد.
به گفته وی، متهم ردیف دوم پرونده نیز به اتهام معاونت در قتل عمد به ۲۵ سال زندان محکوم شده است.
علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ (فشافویه)، ۲۱ خردادماه توسط دو زندانی متهم به قتل در این زندان کشته شد.
قتل این زندانی سیاسی اعتراضهایی را به دنبال داشت و فعالان حقوق بشر از «عدم اجرای آئیننامه تفکیک جرایم در زندانها» انتقاد کردند.
طرح اتهامهایی امنیتی در پرونده خسرو صادقی بروجنی
خسرو صادقی بروجنی، روزنامهنگار و دانشآموخته رشته جامعهشناسی، از طرح اتهامهای «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» در پرونده خود خبر داد.
جلسه محاکمه او قرار است ششم مردادماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شود.
خسرو صادقی بروجنی، اردیبهشتماه در پی احضار به دادسرای اوین بازداشت و پس از یک هفته با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
اعتصاب غذای سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی
سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، از روز سهشنبه اول مردادماه دست به اعتصاب غذا زده است.
برادر سپیده قلیان در صفحه اینستاگرام خود نوشته که او تا زمان تشکیل دادگاهش به خاطر «ظلم و بیحرمتی علیه خود و پدر و مادرش و همچنین انتقالش به زندانهای متعدد» اعتصاب غذا کرده است.
سپیده قلیان طی ۹ ماه گذشته دو باز بازداشت شد. نخستین بار آبانماه ۹۷ در پی حمایتش از اعتراضهای کارگران نیشکر هفتتپه بازداشت شد که یک ماه زندانی بود و پس از آزادی، از «شکنجه و آزار و اذیت» خودش و اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفتتپه خبر داد. موضوعی که اسماعیل بخشی هم آن را تایید کرد. اما مقامهای دولتی و قضایی ایران موضوع شکنجه را تکذیب کردند.
پس از آن سپیده قلیان و اسماعیل بخشی مجددا در دیماه ۹۷ بازداشت شدند و همچنان زندانیاند.
تعیین زمان رسیدگی به پرونده محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، از برگزاری جلسه محاکمه خود در روز شنبه پنجم مردادماه خبر داد.
وی در صفحه توئیتر خود نوشته است که جلسه رسیدگی به پرونده او در دادگاه کیفری کارکنان دولت برای بررسی ۱۵ عنوان اتهامی برگزار خواهد شد.
به گفته آقای صادقی برخی از این عناوین اتهامی عبارتند از: «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در مورد بورسیهها، خودکشی دانشجوی دانشگاه کاشان، بازداشتشدگان اعتراضهای سال ۹۶، اعمال نفوذ در پرونده سعید طوسی، حسابهای رئیس قوه قضائیه، تمرد در برابر مامورین و افترا به سازمان زندانها».
تایید حکم زندان و شلاق سپیده فرهان در دادگاه تجدیدنظر
حکم زندان و شلاق سپیده فرهان، فعال مدنی، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.
سپیده فرهان از بازداشتشدگان اعتراضهای دی ماه ۹۶ بود که پیشتر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
اتهامهای او «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» و «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» عنوان شده است.
مجله هفتگی دریچه
تعدادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران، در اعتراض به ادامه بازداشت خود و شرایط «نامناسب» زندانها دست به اعتصاب غذا زدهاند. از جمله سپیده قلیان، امیرحسین محمدیفر و سهیل عربی.
در حالی که مدافعان حقوق بشر، بازداشت این افراد را «خودسرانه» و «مغایر» با تعهدات بینالمللی ایران توصیف میکنند، مقامهای جمهوری اسلامی همواره میگویند در ایران زندانی سیاسی وجود ندارد و این افراد را «متهمان امنیتی» مینامند.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- صدور حکم ۵۴ سال زندان برای ۹ بهایی در بیرجند
- صدور حکم زندان برای محمد رسولاف، فیلمساز
- بازداشت چند تن از فعالان مدنی در استان کردستان
- آزادی محمد نوریزاد و ادامه بازداشت محمد مهدویفر، از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ امضایی
- و خبرهایی از برخی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
ارسال پرونده سه عضو کانون نویسندگان ایران به دادگاه تجدیدنظر
کانون نویسندگان ایران از ارسال پرونده بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، سه عضو این کانون، به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ریاست قاضی زرگر خبر داد.
این سه عضو کانون نویسندگان ایران، اردیبهشتماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه محاکمه و هر کدام به شش سال زندان محکوم شدند.
اتهام این سه نویسنده، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شد و مصادیق این اتهامها، عضویت در کانون نویسندگان ایران، بیانیههای کانون و شرکت در مراسم یادبود محمد مختاری و محمدجعفر پوینده (دو تن از قربانیان قتلهای زنجیرهای) اعلام شد.
صدور حکم زندان برای بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، انتقادهای زیادی را از سوی نویسندگان به دنبال داشت.
تایید حکم زندان برای نیما صفار، نویسنده ساکن گرگان
دادگاه تجدیدنظر حکم هشت ماه زندان نیما صفار، نویسنده ساکن گرگان، را تایید کرد.
اتهام او «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
این نویسنده پیشتر در سال ۹۶ نیز به تحمل ۸۰ روز زندان محکوم شده بود که فروردینماه امسال پس از گذراندن محکومیتش از زندان آزاد شد.
اجرای حکم تبعید سیامک میرزایی، فعال مدنی
سیامک میرزایی، فعال مدنی ساکن اردبیل، با پایان محکومیتش راهی شهرستان قائن شد تا یک سال تبعید خود را بگذراند.
او که از فعالان حوزه «تحصیل به زبان مادری» است، به اتهام «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به سه سال زندان و یک سال تبعید محکوم شده بود.
سیامک میرزایی در پروندهای دیگر به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده که این پرونده هنوز مفتوح است.
بازداشت مجدد افشین برزگر جمشیدی، فعال مدنی در تبریز
افشین برزگر جمشیدی، فعال مدنی ساکن تبریز، که روز دوشنبه ۳۱ تیرماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شد، همچنان به علتی نامعلوم در بازداشت به سر میبرد.
او که پیشتر به اتهام «فعالیت تبلیغی عله نظام» به هشت ماه زندان محکوم شده بود، یک ماه پیش، پس از گذراندن یکسوم از محکومیت خود، از زندان آزاد شده بود.