لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۲

اصرار احمدی‌نژاد بر ادامه «افشای اسامی مفسدان اقتصادی»


محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران
محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران
به رغم انتقادت گسترده در جمهوری اسلامی ایران از گفته‌های آقای محمود احمدی‌نژاد، در مناظره‌های تلویزیونی‌اش، که او آنها را «افشای اسامی مفسدان اقتصادی» نامیده است، این نامزد اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه در تبریز بر ادامه این سیاست تأکید کرد.

در این حال واکنش‌های مثبت و منفی نسبت به سخنان محمود احمدی‌نژاد ادامه یافت. از یکسو ادعاهای محمود احمدی‌نژاد استقبال پرشور طرفداران او را به دنبال داشت. برای مثال روح‌الله حسینیان، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی گفت: «اثر این اقدام به حاشیه رفتن کسانی بود که چشم طمع به ردای رهبری در آینده دوخته بودند.»

در دیگر سو سخنان محمود احمدی‌نژاد مورد انتقاد اصلاح‌طلبان، میانه‌روها و حتی بخشی از اصولگرایان قرار گرفت که با اشاره به فساد مالی‌اش وی را متهم به سوءاستفاده ابزاری از این موضوع می‌کنند.

آخرین موضع گیری در این زمینه از سوی اکبر هاشمی رفسنجانی در روز یکشنبه ابراز شد. رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به آنچه فضای مسموم و ناپسند تهمت و افترا در انتخابات پیش رو خواند، اشاره کرد و گفت تا آنجا که به حق شخصی افراد باز می گردد، شاید بتوان گذشت کرد اما زمانی که به اصل انقلاب، محتوا و پشتیبانان اصلی انقلاب باز می‌گردد، سکوت جایز نیست.

روز شنبه نیز دفاتر اکبر هاشمی رفسنجانی و علی‌اکبر ناطق نوری با انتشار بیانیه‌هایی محمود احمدی‌نژاد را متهم کردند که سوگند ریاست جمهوری را نقض کرده است.

همزمان میرحسین موسوی با ارسال نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، خواستار دخالت وی در فضای تهدید و جوسازی در آستانه انتخابات شد. اشاره آقای موسوی به گزارش های انتشار یافته در خصوص اعمال فشار بر هواداران این نامزد اصلاح طلب ریاست جمهوری بوده است.

محمدرضا زهدی، مدیر مسئول روزنامه توقیف شده آریا در تهران در این ارتباط می‌گوید: « تصورم این است که چه دفتر هاشمی، چه دفتر ناطق نوری و چه نامه آقای موسوی، اینها متضمن نگرانی‌هایی است که از ضربه خوردن مجموعه نظام و جمهوری اسلامی می‌آید. بی‌تردید از آنجایی که مصالح نظام مطرح است، حتماً رهبری نظام تصمیمات جدی در این مورد خواهند گرفت و تذکرات لازم را به آن اشخاصی که باید بدهند، حتماً خواهند داد. برای اینکه اینجا دیگر منافع شخص مطرح نیست.»

از سویی در شرایطی که برخی از حامیان محمود احمدی‌نژاد، هواداران دو نامزد اصلاح‌طلب را متهم به برپایی آشوب‌های خیابانی می‌کنند، ابوالفضل فاتح، رئیس کمیته رسانه و تبلیغات ستاد میرحسین موسوی این موضوع را تکذیب و نسبت به آنچه بی‌اخلاقی و ایجاد جنگ روانی از سوی رقیب خواند، ابراز تأسف کرد.

در مقابل، گزارش‌هایی از سوی ستادهای میرحسین موسوی و مهدی کروبی مبنی بر حمله گروه‌های فشار به این ستادها و اعضای آنها منتشر شده است. گزارش‌هایی که توسط مقام‌های رسمی تکذیب شده است.

در همین ارتباط ستاد «یاران دبستانی»، از تشکل‌های حامی آقای موسوی در اصفهان، اعلام کرد که شنبه شب شماری از اعضای این ستاد که پس از مشاهده مناظره مهدی کروبی و محمود احمدی نژاد در حال خروج از ساختمان تشکل سیاسی بودند، مورد حمله موتورسوارانی با لباس شخصی قرار گرفتند.

سیامک که شاهد حمله به این جمع بوده است می‌گوید: «حول و حوش ۱۲:۱۵ نیمه شب بود که دوستان داشتند از ستاد خارج می‌شدند، جمع زیادی از موتورسواران لباس شخصی به این جمع حمله‌ور شدند با سلاح‌های سرد و اسپری فلفل، اعضا را مورد ضرب و شتم قرار دادند. بعد از آن هم به طرف اموال ستاد حمله کردند و اموال ستاد را مورد آسیب قرار دادند و تعدادی از بلندگوها و باندها را تخریب کردند.»

در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی، چاپ تهران که آیت‌الله علی خامنه‌ای صاحب امتیاز آن است، روز یکشنبه در سرمقاله خود نسبت به ظهور دیکتاتوری هشدار داد.

عیسی سحرخیز، روزنامه‌نگار و تحلیلگر در تهران به این پرسش که آیا این سرمقاله می‌تواند بازتاب دیدگاه‌های آیت‌الله خامنه‌ای به حساب آید، پاسخ می‌دهد: «آقای مسیح مهاجری دیدگاه‌های نزدیکی با آقای موسوی دارد و به گونه‌ای می‌شود گفت با هم در گذشته همکار بودند. همینطور ایشان در موضع‌گیری‌هایی که در میان جامعه روحانیت وجود دارد، نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی می‌شود. طبیعی است که در فضاسازی که آقای احمدی‌نژاد می‌کند، آقای مسیح مهاجری در انتخابات اخیر در مقابل رئیس جمهور قرار می‌گیرد و جزو معدود روحانیون محافظه‌کاری است که علناً و رسماً در جهت حذف و تغییر آقای احمدی‌نژاد تلاش می‌کند.»

از سویی، برخی سایت‌های اصلاح‌طلبان خبر داده‌اند که جمعی از کارکنان وزارت کشور با انتشار نامه‌ای سرگشاده نسبت به تغییر و دستکاری آرای مردم در ستاد انتخاباتی کشور هشدار داده‌اند. این نامه در حالی انتشار یافته است که مقام‌های شورای نگهبان و دولت محمود احمدی‌نژاد بر سالم برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرده‌اند.
  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG