لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۳

نشست اتحادیه اروپا در آستانه اجلاس واشینگتن


رهبران اتحاديه اروپا روز جمعه در بروکسل گرد آمدند تا در آستانه نشست هفته آينده واشينگتن، به بررسی راهکارهای مشترک برای رويارويی با بحران مالی بین‌المللی بپردازند.


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در بدو ورود به پايتخت بلژيک گفت که اين ديدار برای «دستيابی به موضعی واحد در ميان کشورهای عضو» است که پيش از نشست واشينگتن تشکيل می‌شود.


روز پانزدهم نوامبر (۲۵ آبان) رهبران بیست قدرت اقتصادی جهان در واشينگتن گرد خواهند آمد تا راه‌های ساماندهی نظام مالی بین‌المللی را بررسی کنند.


اتحاديه اروپا، که فرانسه ریاست دوره‌ای آن را برعهده دارد، خواهان طراحی دوباره نظام مالی بین‌المللی و اعمال مقرراتی سختگيرانه‌تر در اين زمینه است.


خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسيون اروپا، پيش از آغاز نشست روز جمعه گفت: «به نظر می‌رسد اتحاديه اروپا در طراحی پيشنهادهای بسيار مهم برای نظام مالی و اقتصاد جهانی متحد است.»


رييس کميسيون اروپا همچنین نشست هفته آینده واشينگتن را «نشستی تاريخی» خواند که به گفته او به آغاز روندی خواهد انجامید که نظام مالی بین‌المللی را اصلاح خواهد کرد و بر اقتصاد جهانی تأثیر خواهد گذاشت.


فرانسه در سندی که به اتحاديه اروپا پيشنهاد کرده خواستار برجسته‌تر شدن نقش صندوق بين‌المللی پول شده است. در اين سند پیشنهاد شده است که صندوق بین‌المللی پول به «عالی‌ترين سازمان مسئول برای ثبات مالی جهان» تبدیل شود.


نيکولا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، پيش از آغاز نشست بروکسل با اشاره به بحران مالی کنونی، گفت که هماهنگی در سياست‌های اقتصادی «وظيفه‌ای سنگين» است.


نيکولا سارکوزی گفت: «هيچ گزينه ديگری غير از فهميدن و گوش کردن و تلاش همگانی برای حفظ رشد اقتصادی وجود ندارد.»


رييس جمهوری فرانسه با اين حال اذعان کرد که دستیابی به توافق در ميان ۲۷ عضو اتحاديه اروپا آسان نخواهد بود.


یکی از موارد این آسان نبودن که آقای سارکوزی به آن اشاره کرده آلمان است؛ کشوری که بزرگ‌ترين اقتصاد اروپا را دارد اما برای هماهنگی کامل با سياست‌های اقتصادی اتحاديه اروپا از خود اکراه نشان داده است.


  • در اجلاس روز جمعه بروکسل کشورهای کوچک‌تر اتحاديه اروپا که در نشست واشينگتن شرکت ندارند فرصتی یافتند تا ديدگاه‌های خود را بيان کنند.

رياست اتحاديه اروپا اعلام کرده است که از ميان کشورهای اروپايی چهار کشور يا «اندکی بيشتر» در نشست واشينگتن حضور خواهند داشت.


دولت اسپانيا در روزهای اخير کوشيده است که به اين نشست بپيوندد. واشينگتن می‌گويد اين نشست محدود به بیست قدرت اقتصاد جهان خواهد بود.


قرار است گروه هفت، در برگيرنده بريتانيا، کانادا، آلمان، فرانسه، ايتاليا، ژاپن و ايالات متحده، به همراه کشورهای آرژانتين، استراليا، برزيل، چين، هند، اندونزی، مکزيک، روسيه، عربستان سعودی، آفريقای جنوبی، کره جنوبی و ترکيه، در نشست واشينگتن شرکت داشته باشند.


فرانسه به عنوان يک کشور و نيز به عنوان رييس دوره‌ای اتحاديه اروپا در این نشست دارای دو کرسی خواهد بود.


در اجلاس روز جمعه بروکسل کشورهای کوچک‌تر اتحاديه اروپا که در نشست واشينگتن شرکت ندارند فرصتی یافتند تا ديدگاه‌های خود را بيان کنند.



هشدار بانک جهانی: وضع اقتصاد بيش از حد انتظار وخيم است


صندوق بين‌المللی پول روز پنج‌شنبه در تازه‌ترين گزارش خود اعلام کرد که از سرعت چرخ‌های اقتصادی جهان بيش از حد انتظار کاسته شده است.


اين صندوق از کشورهای جهان خواسته است که هرچه سريع‌تر تدابیری برای اين بحران بيندیشند.


در گزارش صندوق بین‌المللی پول آمده است که وضع رشد اقتصاد جهان در طول ماه گذشته وخيم‌تر شده است و با ادامه این بحران، اعتماد توليدکننده و مصرف‌کننده نيز کاهش بيشتری پیدا خواهد کرد.


بر پايه اين گزارش، علی‌رغم پيش‌بينی ماه گذشته که رشد اقتصادی جهان را در سال جاری میلادی ۹/۳ برآورد کرده بود، رشد اقتصادی جهان امسال در سطح ۷/۳ متوقف خواهد ماند.


اين سازمان همچنين نرخ رشد اقتصادی سال آینده را ۲/۲ پيش‌بينی کرده است که ۸/۰ درصد از برآورد قبلی پایین‌تر است.


XS
SM
MD
LG