آلمان، بزرگترین صادرکننده جهان، روز پنجشنبه اعلام کرد اقتصاد این کشور به طور رسمی وارد دوره رکود شده است.
آمارهای رسمی آلمان، قدرتمندترین اقتصاد اروپا، نشان میدهد که اقتصاد این کشور در چهارماهه سوم امسال نیز پنج دهم درصد افت داشته است.
طی چهار ماه دوم سال ۲۰۰۸ نیز اقتصاد آلمان چهار دهم درصد افت داشت.
اقتصاددانان هنگامی که فعالیتهای اقتصادی در یک کشور طی دو چهار ماه پیاپی روندی کاهنده داشته باشد، آن را «رکود» مینامند.
بنابر اعلام «اداره آمار فدرال» آلمان، با اینکه در چهار ماهه سوم سال ۲۰۰۸ مصرفکنندگان و دولت اندکی پول بیشتر هزینه کردهاند، اما کاهش صادرات و افزایش واردات به مثابه عاملی خنثی کننده عمل کرده است که در نتیجه، رشد اقتصادی این کشور در این مقطع نیز با رونده نزولی همراه شده است.
والتر اوترمبا، معاون وزیر اقتصاد آلمان، به رویترز گفته است که این کشور باید خود را برای مواجهه با «بحران اقتصادی بسیار دشوار و طولانی» آماده کند.
هولدر اشمیدینگ، اقتصاددان برجسته در "بانک آمریکا" نیز میگوید که افت اقتصاد آلمان در چهار ماهه سوم امسال، چه بسا تنها «آغاز» رکودی طولانی مدت باشد.
این اقتصاددان پیشبینی میکند که اواخر سال ۲۰۰۸ و اوایل سال ۲۰۰۹ احتمالا افت اقتصاد آلمان وضعی بدتر خواهد داشت.
با اعلام وضع رکود در اقتصاد آلمان، روز پنجشنبه ارزش یورو به پایینترین میزان خود در برابر دلار طی شانزده روز گذشته رسید.
روز پنجشنبه هر یورو برابر با یک دلار و ۲۴ سنت بود؛ یک روز پیش از آن نیز ارزش هر یورو در نیویورک معادل یک دلار و ۲۵ سنت آمریکا بود.
هفته گذشته نیز دولت آلمان اعلام کرد که تولیدات صنعتی آن کشور ظرف یک ماه (از اوت تا سپتامبر) ۶/۳ درصد کاهش داشته است. در این مدت خریداران هشت درصد کمتر سفارش کالا دادهاند که از آن مقدار ۴/۱۱ درصد این کاهش متعلق به خارج از اروپا و ۳/۴ درصد مربوط به کاهش سفارش از داخل اروپا بوده است.
برخی از کارخانه های بزرگ خودروسازی آلمان نیز روزهای دشواری را سپری میکنند. ماه گذشته میلادی کارخانههای دایملر و بی.ام.و اعلام کردند که بخشی از خط تولید خود را، به دلیل کاهش خرید، متوقف می کنند.