لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۱

نتانیاهو: ایران اتمی بزرگترین تهدید جهان است


يک روز پس از آنکه رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، درخواست بنيامين نتانياهو، نخست وزيراسرائيل را در زمينه «تهديد نظامی جدی» عليه ايران رد کرد، بنیامین نتانياهو در يک سخنرانی در آمريکا دوباره يک «ايران اتمی» را «بزرگترين تهديد» برای جهان کنونی معرفی کرد.

نخست وزيراسرائيل شامگاه دوشنبه در سخنرانی در همايش ساليانه فدراسيون يهوديان آمريکای شمالی در شهر نئو اورلئانز درايالت اينديانيا گفت: «برای مقابله با چالش‌های بزرگی که در برابر ماست، بايد متحد باشيم و بزرگترين خطر برای اسرائيل و جهان، ايران اتمی است.»

بنیامین نتانياهو اضافه کرد که «ايران هولوکاست را انکار می‌کند، حامی تروريسم است، آمريکا را در افغانستان و عراق تهديد می‌کند، و حال و هوای تهديد را به آمريکای لاتين نيز کشانده است.»

نخست وزير اسرائيل افزود: «اگر ايران بدون داشتن سلاح اتمی اين رفتارهای ياغی را دارد، تصور کنيد که پس از دستيابی به جنگ افزار هسته‌ای چه قلدرمآبی‌های ديگری خواهد کرد.»

نخست وزير اسرائيل اين را هم اضافه کرد که «تحريم‌های برقرار شده عليه جمهوری اسلامی سختی‌های جدی برای ايران بوجود آورده اما هنوز ما شاهد نيستيم که راهشان را (دربرنامه اتمی) سد کرده باشد.»

بنیامین نتانياهو گفت: «ايران در سال ۲۰۰۳ تنها هنگامی که از تهديد نظامی بطور جدی هراسان شد، برنامه هسته‌ای خود را مدتی راکد کرد و لذا بايد ايران را متقاعد کرد که هنوز نيز تهديد نظامی جدی متوجه اوست و اگر بخواهيم که اين رژيم را از برنامه اتمی‌اش دور کنيم، تنها راه همين است.»

نخست وزيراسرائيل يک روز پيش از اين سخنرانی، در حاشيه همايش فدراسيون يهوديان آمريکای شمالی، با جو بايدن، معاون رئيس جمهوری آمريکا نيز ديدار کرد و برلزوم توسل به تهديد نظامی عليه ايران با هدف دورشدن ایران از بخش نظامی برنامه‌های هسته‌ای تاکيد کرد.

جو بايدن به نخست وزيراسرائيل گفته بود: «بدانيد که آمريکا نسبت به امنيت و موجوديت اسرائيل کاملا متعهد است.»

اين درحالی است که رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا يکشنبه هنگامی که همراه با هيلاری کلينتون، وزيرخارجه کشور خود در سفر رسمی به استراليا بود، درخواست نخست وزير اسرائيل را در زمينه اعمال تهديد نظامی عليه ايران بخاطر برنامه اتمی تهران رد کرد.

رابرت گيتس تاکيد کرده بود که مسير تحريم‌ها و مجازات بين‌المللی را فعلا کافی می‌داند، و گفته بود که تحريم‌ها موثر افتاده است.

مقامات اسرائيل نيز بر موثر بودن تحريم‌ها عليه ايران اذعان دارند اما می گويند که هدف تحريم‌ها اين بود که سران تهران در برنامه هسته‌ای نرمش نشان داده و از آن عدول کنند.

نخست وزير اسرائيل در ملاقات يکشنبه با جو بايدن و نيز در سخنرانی دوشنبه‌اش در نئو اورلئانز تاکيد کرد که اثرات گسترده تحريم‌ها بر روال امور در ايران، بسيار فراتر از حد انتظار بوده است.

اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، نيز در روزهای اخير در کنفرانسی در هاليفکس کانادا گفته بود که تحريم‌ها در مورد ايران بسيار جدی عمل کرده اما سران تهران فشار تحريم‌ها را متوجه مردم ايران کرده‌اند و نشانه‌ای از اينکه از «اهداف نظامی» در برنامه اتمی ايران دور شده باشند، در دست نيست.

نخست وزيراسرائيل درحالی بر ضرورت کاربرد تهديد نظامی عليه ايران سخن می‌گويد که سفرش به آمريکا در شرايطی انجام شده است که باراک اوباما و حزب دموکرات در نتيجه انتخابات مياندوره‌ای کنگره آمريکا ضعيف شده‌اند.

ليندزی گراهام، يک نماينده بارز جمهوريخواهان که همراه با وزير دفاع اسرائيل در همايش هاليفکس کانادا شرکت کرده بود، اين هفته گفت که هر برنامه نظامی نه تنها بايد متوجه تاسيسات اتمی ايران باشد بلکه بايد توان نظامی ايران، از جمله نیروی دریایی و هوایی را منهدم کند تا توان پاسخگويی از ايران را سلب کند.

منوچهر متکی، وزيرخارجه ايران، اظهارات لیدزی گراهام را «شوخی» خوانده بود.

سرلشگر حسن فيروزآبادی، رئیس ستاد نيروهای مسلح جمهوری اسلامی ايران نيز تهديدهای بيان شده از سوی لیندزی گراهام را مورد بی‌اعتنايی قرار داد.

همزمان با سخنرانی نتانياهو در نئواورلئانز، ژنرال مشه بوگی يعلون، وزير راهبردی اسرائيل نيز دوشنبه در سخنرانی در دانشگاه عبری اورشليم گفت که «تهديد نظامی عليه ايران از سوی جامعه جهانی بايد جدی باشد تا حاکمان ايران بدانند که تنها چاره آنها صرفنظرکردن از برنامه اتمی نظامی شان است.»

سيلوان شالوم، معاون نخست وزيراسرائيل، نيز دوشنبه در مصاحبه با راديوی اسرائيل گفته بود که «هرچند تحريم‌ها عليه ايران موثر بوده اما اگر گزينه‌های ديگری مطرح نباشد، گسترش تحريم‌ها نيز ايران را از برنامه اتمی اش منصرف نمی‌کند.»
XS
SM
MD
LG