پس از انتشار گزارشها درباره مرگ سه نفر از دراویش گنابادی در بیمارستان، سخنگوی قوه قضائیه ایران تأیید کرد که به جز مأموران پلیس، یکی از افراد حاضر در درگیریهای پاسداران در بیمارستان جان خود را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، غلامحسین محسنی اژهای روز یکشنبه ششم اسفند، در نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره کتک زدن دراویش گنابادی بازداشتشده گفت که وقتی افرادی «در خیابان در مقابل مردم و پلیس میایستند» نمیتوان انتظار داشت که «پلیس در مقابل آنان نایستد».
او اضافه کرد: «به جز مأموران، یک نفر فوت کرده اما اطلاع ندارم جزو آشوبگران بوده یا نه؛ او در بیمارستان فوت کرده است».
پیش از این برخی از وبسایتها از مرگ سه نفر از دراویش گنابادی در بیمارستان و وضعیت نامشخص تعدادی از دراویش بازداشت شده خبر داده بودند.
علاوه بر این عکسها و فیلمهایی از ضرب و جرح شدید برخی از دراویش در حین بازداشت منتشر شده است.
فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش ایران، اعلام کرده که حداقل ۵۰۰ درویش گنابادی بازداشت شدهاند و وبسایت مجذوبان نور نیز نام بیش از ۳۰۰ درویش بازداشت شده را منتشر کردهاست.
دوشنبه شب و بامداد سهشنبه هفته گذشته درگیری بزرگی میان نیروهای امنیتی و دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران رخ داد که در آن به گفته مقامهای جمهوری اسلامی، سه مأمور نیروی انتظامی و یک بسیجی کشته شدهاند و یک بسیجی دیگر در کماست.
عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، روز شنبه پنجم اسفند، بدون اشاره به جزئیات، از «تعیین تکلیف» وضعیت دراویش بازداشتشده در درگیریهای خیابان پاسداران خبر داده و گفته بود که «عوامل اصلی بهزودی آزاد نخواهند شد» و «مجازات» میشوند.
آقای جعفری دولتآبادی روز سوم اسفند نیز از صدور کیفرخواست برای «عامل کشتهشدن» سه نفر از مأموران نیروی انتظامی به اتهام «قتل عمد» خبر داده بود. رخدادی که در آن بر اساس فیلمهای منتشر شده، فردی با اتوبوس تعدادی از مأموران نیروی انتظامی را زیر میگیرد.
در این زمینه سخنگوی قوه قضائیه نیز روز یکشنبه گفت که دادگاه این فرد «در کمترین زمان ممکن تشکیل میشود».
در این میان به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمد کوثری جانشین قرارگاه ثارالله تهران، اعلام کرد که حکم این فرد «از نظر ما اعدام است».
تأکید مقامات قوه قضائیه بر مجازات دراویش گنابادی بازداشت شده در حالی است که تجمع اعتراضی دراویش گنابادی در اطراف خانه نورعلی تابنده، «قطب این سلسله»، با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصیهای موتورسوار به خشونت کشیده شد.
در همین حال کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن بر عهده شیرین عبادی است در گزارش خود از نقض حقوق بشر در ایران در بهمن ماه با اشاره به این درگیریها اعلام کرد که «منشأ بسیاری از حوادث ناگوار در اعتراضهای خیابانی، حضور و دخالت نیروهای بسیج در صحنه وقوع حادثه است».
همچنین در حالی که نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی، هواداران خود را به آرامش دعوت کرده، حملات نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی و برخی از مراجع تقلید به این گروه ادامه دارد.
گزارش شهرداری به قوه قضائیه درباره «تخلفات» محمد باقر قالیباف
سخنگوی قوه قضائیه درباره گزارش شهردار تهران از «تخلفات» محمدباقر قالیباف گفت که« گزارشی را دادهاند که در حال رسیدگی است».
آقای اژهای جزئیات بیشتری درباره بررسی این گزارش از سوی قوه قضائیه بیان نکرده است.
محمدعلی نجفی شهردار تهران، روز یکشنبه ۲۴ دی، در گزارشی از وضعیت شهرداری پایتخت ایران، شهردار و مدیران سابق این نهاد را به مواردی چون «هزینه کردن بودجه شهرداری در انتخابات ریاست جمهوری»، «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات»، «خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری» و «واگذاری سلیقهای ۶۷۴ ملک» متهم کرده بود.
آقای نجفی همچنین گفته بود که شهرداری تهران قصد دارد که گزارش چهار یا پنج مورد از «تخلفات» دوره شهرداری محمدباقر قالیباف را به قوه قضائیه ارسال کند.
با این حال یک هفته بعد عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، با انتقاد از انتشار این گزارش خبر داد که از محمدعلی نجفی خواستهاست «فوراً» مستندات خود در این باره را به این نهاد ارائه دهد.
یک روز پس از انتشار گزارش شهردار تهران، مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، از «گم شدن» ۲۰ هزار میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران در طول سالهای ۸۴ تا ۹۶ خبر داد.
در مقابل حسین قربانزاده، مشاور سیاسی شهردار پیشین تهران، محمدعلی نجفی را به «سیاهنمایی مطلق» متهم کرده و گفته که او با «پیراهن عثمان» کردن یک قرارداد «مشکوک»، جای قاضی نشستهاست.