لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۲

نیروی دریایی آمریکا دریافت «هشدار» از یک ناو ارتش ایران را تکذیب کرد


بر پایه تقسیم کار صورت گرفته دو نیروی نظامی ایران، مأموریت نیروی دریایی ارتش در حوزه دریای عمان تعیین شده است.
بر پایه تقسیم کار صورت گرفته دو نیروی نظامی ایران، مأموریت نیروی دریایی ارتش در حوزه دریای عمان تعیین شده است.

درحالی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی می‌گوید یک ناو موشک‌انداز این نیرو در جریان کمک به یک لنج ماهی‌گیری، «به یک ناو جنگی آمریکایی هشدار داده است»، مقام‌های آمریکایی می‌گویند تماس مستقیمی با شناور آمریکایی برقرار نشده است.

روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۹شهریور، بدون اشاره به زمان این رویداد خبر داده است که ناو موشک‌انداز فلاخن ارتش پس از دریافت درخواست کمک از یکی لنج ماهی‌گیری، به منطقه اعزام و این شناور را تا اسکله یدک کرده است.

در این بیانیه نام این شناور صیادی «شمس» اعلام شده و گفته شده که این شناور در فاصله ۴۵ مایلی از ساحل بندر جاسک در استان هرمزگان، دچار آبگرفتگی و خرابی موتورخانه شده و درخواست کمک کرده بود.

نیروی دریایی ارتش ایران همچنین اعلام کرده که «یک ناو آمریکایی به شماره بدنه ۰۲» در حال نزدیک شدن به این لنج بوده که «با هشدار و اعلام حضور ناو موشک‌انداز فلاخن از منطقه دور می‌شود».

در صورت صحت این گزارش این نخستین بار در سال‌های اخیر است که یک ناو ارتش جمهوری اسلامی به یک ناو آمریکایی هشدار داده است، گرچه مقام‌های آمریکایی در روایتی کاملاً متفاوت از این رویداد، اطلاعات ارائه شده در بیانیه نیروی دریایی ارتش ایران را رد کرده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که رویداد مورد اشاره روز چهارشنبه ۱۵ شهریور رخ داده و یک شناور کوچک که نزدیک به ۷۵ مایل دریایی با کشتی گشتی یواس‌اس تمپست فاصله داشته، در آن دخیل بوده است.

بر اساس این گزارش، شناور دیگری در فاصله‌ای کوتاه‌تر به این شناور پیشنهاد کمک داده، اما این شناور با نیروی دریایی ایران در تماس بوده است.

بر پایه تقسیم کار صورت گرفته دو نیروی نظامی ایران، یعنی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران، مأموریت نیروی دریایی سپاه پاسداران در حوزه خلیج فارس تا تنگه هرمز است و مأموریت ارتش در حوزه دریای عمان تعیین شده است.

پیش از این گزارش‌های متعددی از رویارویی شناورهای سپاه پاسداران با کشتی‌های جنگی آمریکایی در منطقه خلیج فارس منتشر شده و مقام‌های آمریکایی تا کنون بارها اقدامات شناورهای سپاه در نزدیک‌شدن به ناوهای این کشور را «غیرحرفه‌ای» و «ناایمن» توصیف کرده، و در مورد «خطر اشتباه محاسباتی» ناشی از این رویارویی‌ها هشدار داده‌‌اند.

از سوی دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی همواره می‌گویند مأموریت این شناورها در مرزهای آبی ایران انجام می‌شود، و وزارت دفاع ایران می‌گوید نظارت یکان‌های دریایی ایران بر رفت‌و‌آمد شناور‌های خارجی در خلیج فارس «به طور طبیعی در آب‌های سرزمینی ایران صورت می‌گیرد».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در زمان رقابت‌های انتخاباتی گفته بود در صورت پیروزی، اگر شناورهای تندروی ایرانی برای ناوهای آمریکایی «مزاحمتی ایجاد کنند» او دستور خواهد داد تا شناورها هدف قرار گیرند.

آقای ترامپ در شهریور ماه ۹۵ گفته بود «وقتی آن‌ها بخواهند با قایق‌های کوچکشان دور ناوشکن‌های زیبای ما بچرخند… به آنها شلیک کرده و از آب‌ها بیرون انداخته خواهند شد».

اخیراً مجلس نمایندگان آمریکا، با تصویب متممی برای قانون دفاع ملی آمریکا، از پنتاگون خواست برای پرهیز از درگیری تصادفی با نیروهای ایرانی در خلیج فارس، یک خط ارتباطی با ایران برقرار شود. گرچه ایران پیشتر از زبان فرمانده نیروی دریایی سپاه، پیشنهاد برقراری یک خط ارتباطی با آمریکا را رد کرده است.

XS
SM
MD
LG