لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۵
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران

پوشش همزمان رویدادهای مرتبط با اعتراضات سراسری در ایران

پوشش زنده اخبار و گزارش‌های مربوط به تجمع‌ها و تظاهرات در شهرهای ایران

  • محمود صادقی،‌ نماینده مجلس از تهران، در توئیتی با اعلام اینکه مرگ سینا قنبری، یکی از بازداشت شدگان تظاهرات اخیر در زندان اوین، تایید شده است، نسبت به تکرار وقوع آنچه «کهریزک دوم»‌نامید،‌ هشدار داد.
  • وزیر خارجه آلمان می‌گوید اتحادیه اروپا قصد دارد وزیر خارجه ایران را برای گفت‌وگو در مورد اعتراضات گسترده اخیر در ایران، دعوت کند.
  • منابع مطلع در اتحادیه اروپا به رادیواروپای آزاد/رادیو آزادی گفته‌اند سفر آقای ظریف به بروکسل محتمل است و در صورت انجام، روز آن پنجشنبه یا جمعه ( ۲۱ یا ۲۲ دی ماه) خواهد بود. این منابع مطلع که نخواستند نام‌شان فاش شود، افزوده‌اند که این دیدار در قالب دیدارها در زمینه توافق اتمی (برجام) انجام خواهد شد اما مسلما «سایر موضوعات» می‌تواند در آن مورد بررسی قرار گیرد.
  • کاخ سفید آمریکا می‌گوید رئیس‌جمهوری آن کشور و هم‌تای فرانسوی او در مورد اعتراضات ایران، تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.
  • رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهارات دادستان کل جمهوری اسلامی درباره دخالت این نهاد اطلاعاتی آمریکا در اعتراضات گسترده ایران را رد کرده و گفته‌است ایرانی‌ها از رژیم جمهوری اسلامی بریده‌اند.
  • وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه در جلسه غیرعلنی مجلس٬ درباره اعتراض‌های سراسری در ایران٬ گزارش دادند. اما نماینده ایذه در مجلس،‌ می‌گوید: «نمایندگان از این گزارشات سطحی، راضی نشدند».
  • دادستان عمومی و انقلاب تهران می‌گوید ۷۰ نفر از بازداشتی‌های اعتراضات با تکمیل تحقیقات و اخذ ضمانت «آزاد شده‌اند».
  • ده‌ها تشکل دانشجویی در نامه ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خواستار پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و آزادی بی‌قید و شرط آنان شدند.
۲۳:۴۹ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

مقامات قضایی و انتظامی ایران، در چهارمین روز تجمعات اعتراضی، آماری از تعداد دستگیر شدگان این تظاهرات ارائه کرده‌اند.

بنا بر اعلام این مقامات، بیش از ۳۷۰ نفر در روزهای گذشته در شهرهای مختلف بازداشت‌شده‌اند.

علی اصغر ناصربخت، معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران اعلام کرده که تا روز یکشنبه، حدود ۲۰۰ نفر در محدوده خیابان انقلاب و ولیعصر تهران بازداشت شده‌اند و افزوده که «۴۰ نفر از آنان لیدر اعتراضات بودند.»

همچنین علی آقازاده، استاندار استان مرکزی نیز تعداد دستگیرشدگان روز سوم اعتراضات در اراک را ۱۰۰ ‌نفر عنوان کرده است.

در خبری دیگر، محمد تکبیرگو، دادستان کاشان گفته که ۶۰ نفر در تجمعات شنبه شب این شهر دستگیر شده‌اند.

علیرضا رادفر، استاندار آذربایجان غربی، دیگر مسئولی است که تعداد دستگیرشدگان در ارومیه را ۱۰ نفر عنوان کرد.

فرمانده انتظامی رباط کریم هم از دستگیری دو نفر در ارتباط با ناآرامی‌های اخیر خبر داده است.

۲۳:۰۰ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

شاهزاده رضا پهلوی، در پیامی توئیتری، حکومت کنونی ایران را «غیرقابل اصلاح» توصیف کرده است. او گفته است که این حکومت ۳۸ سال وقت داشت که تعدیل شود اما نشد و در عوض با بر باد دادن سرمایه ملی، ایران را به مناقشات خارجی سوق داد و برای حفظ قدرت ده‌ها هزار تن از ایرانیان را کشت.

۲۲:۳۸ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

استاندار تهران در گفت‌وگو با ایلنا تأیید کرده که روز یکشنبه نیز شماری در تهران بازداشت شده‌اند اما به تعداد بازداشت‌شدگان اشاره نکرده است. محمد حسن مقیمی گفته است که «اشکال اولیه تجمعات اخیر این است که مجوز ندارند و تا امروز هیچ اقدامی هم برای اخذ مجوز نداشتند».

استاندار تهران اضافه کرده که «تخریب‌کنندگان اموال عمومی» قابل شناسایی هستند، و «برای اینکه بگوییم این افراد از سوی چه کسانی تحریک می‌شوند، زود است».

اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که برای چندین دهه اجرای آن معطل مانده، بر آزادی تجمعات و راهپیمایی‌ها به شرطی که مخل مبانی اسلام نباشد و در آن سلاح حمل نشود تأکید کرده است.

با این حال مقام‌های حکومتی در ایران، عمدتاً با تجمعات و اعتراض‌های گروه‌هایی که وابستگی به حکومت ندارند، برخورد می‌کنند و معترضان را به عنوان «اغتشاشگر» معرفی می‌کنند.

۲۲:۳۳ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

از زمان آغاز اعتراض‌های اخیر در ایران این پرسش مطرح است که گرایش‌های سیاسی و پایگاه اجتماعی افراد معترض چیست. در حالی که گفته ‌می‌شد این اعتراض‌ها خاستگاهی اقتصادی دارد اما چرا اینک این اعتراض‌ها سمت‌وسوی سیاسی به‌خود گرفته است؟

رضا جمالی در گزارشی دیدگاه عمار ملکی و سعید برزین، مجید محمدی و ملیحه محمدی، را جویا شده و این موضوع را بررسی کرده است.

پایگاه اجتماعی و سیاسی معترضان
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:42 0:00
لینک مستقیم

۲۲:۲۷ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا، در واکنش به اعتراض‌ها در ایران گفته است که حوادث ایران را با نگرانی پیگیری می‌کند و این حیاتی است که شهروندانی ایرانی از حق تظاهرات مسالمت‌آمیز برخوردار باشند.

۲۱:۴۷ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

علی آقازاده، استاندار استان مرکزی، از دستگیری ۱۰۰ نفر در تجمع‌های روز شنبه اراک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او گفته است: «شب گذشته گروهی مهاجم با حمله به اماکن عمومی و مأموران انتظامی،‌ حدود ۱۲ نفر از نیروهای انتظامی استان را مضروب کردند.»

به گفته آقای آقازاده «دو نفر از این مأموران با چاقو مجروح» شده‌اند و «یکی از افسران اکنون به دلیل پارگی ریه در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان بستری است.»

۲۱:۲۷ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس‌جمهور ایران، اظهاراتی از حسن روحانی در جلسه روز یکشنبه هیئت وزیران را منتشر کرده که در آن برای نخستین بار به اعتراض‌های روزهای اخیر در ایران اشاره شده است.

در این اظهارات آقای روحانی گفته است «انتقاد و اعتراض در همه امور حق مردم است»، گرچه اضافه کرده که «نقد با خشونت و تخریب اموال عمومی متفاوت است».

رئیس‌جمهور ایران همچنین گفته است که «اینکه در رسانه همه نقدهای مردم را به دستگاه اجرایی برگردانیم، بی‌دقتی است، مردم نسبت به اینکه باید با فساد مبارزه جدی‌تر شود و اینکه برخی چرا مسایل به خوبی برای آنان تبیین نمی‌شود، نقد دارند.»

آقای روحانی همچنین هشدار داده که «دولت گروهی را که بخواهند اموال عمومی را تخریب کنند یا نظم اجتماعی را به هم بزنند یا در جامعه اغتشاشی ایجاد کنند، تحمل نخواهد کرد.

اعتراض‌های گسترده در شهرهای مختلف ایران روز یکشنبه چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت و گرچه در نخستین روز این اعتراض‌ها بیشتر شعارهای معترضان بر مشکلات اقتصادی و انتقاد از مسئولان اجرایی متمرکز بود، دامنه این اعتراض‌ها به سیاست‌های حکومتی و شعارهایی در مخالفت با انقلاب، رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مقام‌ها گسترش یافت.

مقام‌های و رسانه‌های رسمی در ایران تا روز شنبه در مورد این اعتراض‌های گسترده سکوت کردند اما در شامگاه شنبه رسانه‌ها، به‌ویژه خبرگزاری‌های نزدیک به منابع امنیتی از معترضان به عنوان آشوبگر یاد کردند و ادعا کردند که آنها به تخریب اموال عمومی پرداخته‌اند.

به رغم هشدارهای مقام‌های امنیتی و انتظامی و وزیر کشور در مورد ادامه یافتن اعتراض‌ها، تجمعات اعتراضی در روز یکشنبه به شماری بیشتری از شهرها گسترش یافته است.

۲۱:۲۶ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

تجمع اعتراضی در چابهار. در این ویدئو، تجمع‌کنندگان شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر می‌دهند:

۲۱:۰۷ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران با واکنش مقام‌ها و چهره‌های سیاسی ایالات متحده همراه بوده است. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و معاونش مایک پنس از جمله مقام‌هایی هستند که در حمایت از این اعترا‌ض‌ها سخن‌ گفته‌اند. شاهین بشیری در گزارشی این موضوع را با دیدگاه‌هایی از تقی رحمانی و مهران براتی بررسی کرده است.

رویکرد مقام‌های آمریکایی به اعتراض‌ها در ایران
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:46 0:00
لینک مستقیم

۲۰:۵۰ ۱۰.۱۰.۱۳۹۶

برنی سندرز، سناتور مستقل و کاندیدای درون‌گروهی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، در توئیتی تأکید کرده که سخن گفتن علیه دولت‌ها حق همه مردم است.

آقای سندرز تأکید کرده که دولت ایران باید به این حق احترام بگذارد و به صدای هزاران ایرانی که در سراسر کشور برای فرصت‌های بهتر و آینده بهتر دست به تظاهرات زده‌اند، توجه کند:

بیشتر

XS
SM
MD
LG