علی خامنهای خطاب به آمریکا گفت که «در این چند روز به ایران خسارت زدید، این کار بی تقاص نخواهد ماند.» او خطاب به رئیس جمهوری ایالات متحده افزود: «این دیوانهبازیهای نمایشی، بیجواب نخواهد ماند.»
محمود صادقی، نماینده مجلس، اعلام کرد که در تجمعهای اخیر در ایران سه هزار و ۷۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به مناسبت روز ۱۹ دی بامداد امروز، سهشنبه، در دیدار با جمعی از اهالی قم سخنرانی کرد. او در این سخنرانی اعتراضات اخیر در ایران را «آتشبازی» و «شیطنتکاری» و «پاتک دشمن» توصیف کرد و گفت: «این بار هم ملت با قدرت تمام به آمریکا و به انگلیس و به لندننشینها میگوید این دفعه هم نتوانستید، باز هم نخواهید توانست.»
آیتالله خامنهای در ادامه با اشاره به اعتراضات گفت: «چند ماه هم هست که دارند نقشه میکشند. اینکه بیاییم در شهرهای کوچک، از شهرهای کوچک شروع کنیم به طرف مرکز بیاییم. پول برای یکی از این دولتهای خرپول اطراف خلیج فارس است. خب این کارها خرج دارد باید پول بدهند. آمریکاییها که حاضر نیستند پول خرج کنند تا وقتی اینها هستند.»
یک روز پس از تایید خبر مرگ سینا قنبری، از شرکتکنندگان در اعتراضات اخیر ایران، کمپین بینالمللی حقوق بشر روز سهشنبه، ۱۹ دیماه، در گزارشی از مرگ «وحید حیدری در بازداشتگاه اراک» خبر داد. وحید حیدری، جوان معترض اراکی است که دهم دیماه ۱۳۹۶بازداشت شده بود و روز شنبه، ۱۶ دیماه، به خاک سپرده شد.
نماینده مجلس در کمیته «تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی» گفته است که ادامه مسدود بودن تلگرام «به صلاح کشور نیست» اما موضوع «از اختیارات این کمیته خارج است» و از سوی شورای عالی امنیت ملی باید پیگیری شود.
محمد کاظمی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اضافه کرده که «برای بازگشایی تلگرام نیاز است که محدودیتهایی برای تأمین امنیت ملی لحاظ شود که این مهم با انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور میسر میشود».
موضوع انتقال سرورهای پیامرسان تلگرام به داخل ایران، پیشتر هم چندین بار توسط مسئولان ایرانی اعلام شده بود اما هر بار پاسخ مدیر تلگرام به این خواسته منفی بود.
روز دوشنبه دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی گفته بود که «صدها هزار فروشنده اینترنتی» در ایران هستند که فیلترینگ شبکههای اجتماعی به آنها «ضرر جدی» وارد کرده است.
محمدجواد لاریجانی، چهره اصولگرایی که دو برادر او ریاست مجلس و دستگاه قضایی را بر عهده دارند در گفتوگویی تفصیلی با خبرگزاری تسنیم از اعتراضهای سراسری اخیر در ایران به عنوان «فتنه» یاد کرده و آن را از جنس اعتراضهای سال ۸۸ توصیف کرده است.
آقای لاریجانی در این گفتوگو سیاستهای اقتصادی دولت را «ناموفق» توصیف کرده و در عین حال گفته است که اعتراضهای اخیر «ربطی به این موضوع ندارد». او اضافه کرده که «این فتنه درست شبیه فتنه ۸۸ است، اما شعار و برچسب و تکنیک آن فرق دارد، مثلاً این دفعه از شهرهای کوچک شروع کردند».
او صنفی بودن اعتراضهای اخیر را هم رد کرده و ابراز عقیده کرده که محور اصلی این اعتراضها «همانهایی بودند که در فتنه ۸۸ بودند و فرماندهیشان هم در خارج است».
در ادبیات مقامهای جمهوری اسلامی و چهرههای نزدیک به آیتالله خامنهای از اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۸۸ به عنوان فتنه یاد میشود و آنها معترضان و رهبران آنها را «فتنهگر» معرفی میکنند.
در عین حال اعتراضهای سراسری اخیر در ایران به لحاظ گستره آن با کمتر رویدادی در چند دهه اخیر در ایران قابل قیاس است، چرا که این اعتراضها که از مشهد و چند شهر دیگر آغاز شد، به سرعت به بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ ایران تسری پیدا کرد.
بررسی گزارشها، عکسها و ویدئوهایی که در کمتر از دو هفته گذشته از شهرهای مختلف ایران مخابره شده، نشان میدهد که نزدیک به یکصد شهر ایران در این مدت شاهد تجمعات اعتراضی بوده است.
مقامهای جمهوری اسلامی در روزهای اخیر همچون بسیاری دیگر از وقایع اعتراضی چند دهه اخیر، اعتراضها را به عوامل خارجی منتسب میکنند، بدون اینکه در این زمینه شواهدی ارائه دهند.
مدیرکل زندانهای استان تهران در مورد دلیل مرگ سینا قنبری، یکی از زندانیان زندان اوین، گفت که او «با مراجعه به دستشویی قرنطینه زندان، اقدام به خودکشی از طریق حلقآویز کردن خود کرده است».
مصطفی محبی روز دوشنبه ۱۸ دی، زمان وقوع این خودکشی را «بامداد روز شنبه ۱۶ دی» اعلام کرد و افزود: «بلافاصله مراتب به دادستان اعلام شد و بازپرس دادسرای جنایی در محل زندان حضور یافت و از ماموران زندان و مطلعین تحقیق کرده و دستورات لازم را در این خصوص صادر کرده است».
این مقام قضایی درباره دلیل زندانی بودن سینا قنبری توضیحی نداد. این در حالیست که دو نماینده مجلس اشاره کردهاند که سینا قنبری از بازداشت شدگان تظاهرات روزهای اخیر در تهران بوده است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران محدود کردن خواستههای معترضان تجمعها و تظاهرات اخیر به مطالبات اقتصادی را «توهین به مردم» خواند.
او همچنین گفت که مطالبات مردم، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی است و «باید همه این مطالبات مورد توجه قرار بگیرد».
عبدالکریم لاهیجی،حقوقدان و رئیس افتخاری فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، مقیم پاریس، در گفتگو با رادیو فردا از وضعیت زندانیان ابراز نگرانی کرده و خواستار تحقیق در مورد مرگ سینا قنبری شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران در بیانیه مشترکی، کشته شدن بیش از ۲۰ تن و بازداشت نزدیک به دو هزار تن در شهرهای مختلف کشور، از جمله نزدیک به ۱۰۰ دانشجو را محکوم کردند.
در بیانیه مشترک این تشکل های مستقل کارگری برخورد حکومت با معترضان، «اعلام جنگی نهایی از سوی حکومتگران» به «توده های مردم به جان آمده از شرایط فلاکتبار موجود» توصیف شده است.