فرح پهلوی، آخرین ملکه ایران، در بیانیهای ضمن ابراز تاسف از کشتهشدن و بازداشت شماری از معترضان در جریان تجمعهای اعتراضی اخیر در ایران با خانوادههای قربانیان ابراز همدردی کرد.
رئیسجمهوری ایران روز سهشنبه در تماس تلفنی با همتای فرانسویاش، سازمان مجاهدین خلق را به «تحریک و ترغیب به خشونت در ایران» متهم کرد و از پاریس خواست تا به گفته او، به «وظیفه قانونی خود» در قبال این گروه عمل کند.
بر اساس اعلام دفتر رئیسجمهوری ایران، حسن روحانی در این تماس تلفنی به فعالیت سازمان مجاهدین خلق در فرانسه اعتراض کرده است.
در این گزارش به پاسخ امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، اشارهای نشده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز سهشنبه از افزایش تعداد کشته شدگان در جریان اعتراضهای سراسری در ایران «ابراز تاسف کرد» و از جمهوری اسلامی خواست تا به حقوق معترضان مسالمتجو احترام بگذارد.
به گزارش خبرگزاریها، فرحان عزیز حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، به نقل از وی گفت: «ما از شنیدن اخبار کشته شدهها متاسفیم و امیدواریم که از خشونت بیشتر اجتناب شود. انتظار داریم که حقوق تجمع مسالمتآمیز و آزادی بیان مردم ایران محترم شمرده شود».
آقای گوترش افزوده که «در حال بررسی اوضاع و تلاش در این زمینه است که چه تماسهایی بیشتر سازنده خواهد بود».
توئیت عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی
دولت دونالد ترامپ روز سهشنبه از جمهوری اسلامی ایران خواست تا از اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی رفع فیلتر کند.
استیو گلدستین، معاون وزیر خارجه آمریکا، میگوید که ایالات متحده خواهان «باز شدن این سایتهاست».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او گفته که اینستاگرام، تلگرام و سایر شبکههای ارتباطی، «مجاری مشروع برای برقراری ارتباط هستند».
آقای گلدستین اظهار داشت: ایالات متحده همچنان از طریق حسابهای کاربری وزارت امور خارجه در فیسبوک، توئیتر و سایر شبکهها به زبان فارسی با ایرانیها در ارتباط است.
وی افزوده که آمریکا میخواهد «معترضان را تشویق کند تا به مبارزه برای آنچه که حق است ادامه دهند».
معاون وزیر خارجه ایالات متحده تاکید کرده که آمریکا «وظیفه دارد کناری نایستد».
روسیه میگوید که از ۱۰ دیماه تدابیر امنیتی در اطراف سفارت این کشور در تهران تشدید شده است.
به گزارش روز سهشنبه خبرگزاری ایتارتاس، آندره گاننکو، سخنگوی سفارت روسیه در تهران، گفته که علاوه بر پلیس دیپلماتیک، نیروهای بیشتری از پلیس و سرویسهای امنیتی ایران در اطراف سفارت مستقر شدهاند.
وی افزوده که خروج کارکنان از سفارت بسیار محدود شده است.
آیتالله نوری همدانی، از مراجع تقلید حکومتی در قم، روز سهشنبه در جمع گروهی از طلاب سخنرانی کرده و در واکنش به اعتراضهای روزهای اخیر در ایران به سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی گفته است: «مردم ما با نظام مخالف نیستند و این نظام مقدس را مثل چشم خود دوست دارند و از آن حفاظت میکنند، نظام ما یک نظامی ولایی است و ما با ولایت زندهایم».
به گزارش سایت خبرآنلاین، وی در عین حال اذعان کرده است: «مردم از لحاظ معیشت زندگی در مضیقه هستند، گرانی مسئله مهمی برای مردم بوده و دردآور است، بیکاری جوانان روز به روز افزایش پیدا میکند و وضع زندگی مردم رنجآور است، روز به روز کالا و خدمات گرانتر میشود و بیشتر مردم دچار فقر و انحطاط زندگی هستند».
شبکه تلویزیونی «انبیسی» آمریکا در گزارشی به روایت اعتراضهای سراسری در ایران پرداخته و در سایت خود نوشته است: ناآرامیها و اعتراضهای فعلی در ایران، بزرگترین چالش برای حاکمیت از سال ۸۸ و اعتراض به نتایج انتخابات ریاستجمهوری و شکلگیری «جنبش سبز» است. اعتراضهای فعلی در مقیاس با جنبش سبز، کوچکتر است و تفاوتهای اساسی هم با آن جریان دارد.
از دید نویسنده گزارش این شبکه تلویزیونی، هشت سال پیش، این طبقه متوسط که صاحب شغل بود بپا خاست و میتوانست پس از یک شب حضور در اعتراضها، صبح فردا سرکار خود برود. مردمی که در بخشهای مرفه نشین تهران زندگی میکردند، شعارشان «الله اکبر» نبود و از بالکن یا پشت بام خانه، «مرگ بر دیکتاتور» نمیگفتند. تمرکز آنها بیشتر بر اصلاحات بود تا انقلاب.
امروز اما طبقه متوسط به نظر نمیرسد به همان شکل در این اعتراضها حضور داشته باشد. فعالانی که اکنون برای اعتراض راهی خیابان میشوند، بیشتر از طبقه کارگر هستند. نسبت به قبل تندروتر و تحریکآمیزتر بوده و به نظر نمیرسد در حمایت از هیچ رهبر خاصی شعار سر دهند.
این گزارش میافزاید: یک ضربالمثل در ایران هست که میگوید «کارد به استخوان رسیده است». برای وضعیت فعلی اعتراضها در ایران، این اصطلاح را برای معرفی معترضان به کار میبرند. چرا که حس میکنند دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.
انبیسی میگوید: همچنین در اعتراضهای فعلی و بر خلاف تظاهرات موسوم به جنبش سبز، دیگر کسی در حمایت از رهبران معترض شعار سر نمیدهد، مچبند یا پرچم سبز در حمایت از اصلاحات با خود ندارد.
گروهی از ایرانیان روز سهشنبه خارج از بخش قدیمی شهر اورشلیم (بیتالمقدس) علیه جمهوری اسلامی ایران و در حمایت از اعتراضات اخیر تجمعی برگزار کردند. معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «ایران را آزاد کنید» و «به ایران کمک کنید».
به گزارش روزنامه جروزالم پست، آنها همچنین پرچم شاهنشاهی را در دست داشتند.
اعضای این گروه خود را «سفارت ایران در اورشلیم» معرفی کرده و میگویند که به دنبال تقویت روابط بین مردم ایران و اسرائیل هستند.