محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران میگوید سپاه پاسداران تاکنون علیه معترضان «تنها در سه استان اصفهان، لرستان و همدان بطور محدود وارد عمل شده است».
او افزود که بیشترین اجتماع شهری در این اعتراضها «در اوج آن تجمعی هزار و پانصد نفری بود و در کل کشور در اوج اغتشاشات نیز حدود ۱۵ هزار نفر حضور داشتند.»
وی با بیان اینکه «حجم تخریبها و گستردگی» اعتراضها در سال ۸۸ «بسیار بیشتر» از اعتراضات ۹۶ بود، افزود: «آن فتنه، فتنهای سیاسی بود اما فتنه اخیر پراکندگی بیشتری داشت.» مقامهای جمهوری اسلامی از اعتراضها علیه خود با عنوان «فتنه» یاد میکنند.
تسنیم نوشت: «محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به ادعای برخی مسئولان استان خراسان رضوی مبنی بر دخالت جریان منسوب به یکی از مسئولین سابق در آغاز این تجمع و اعتراض در مشهد و برخی مناطق دیگر که در ادامه ازدست رها شد و به اغتشاش و فتنه رسید گفت: این موضوع با فراخوان یکی از سایتهایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفتخوانی نسبت به اصل و ارزشهای نظام گشودهاست.»
سرلشکر جعفری تأکید کرد: «نیروهای امنیتی درحال بررسی این مسئله هستند و اگر به دخالت این مسئول سابق برسند قطعاً متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد.»
در سخنان آقای جعفری توضیح بیشتری در این خصوص نیامده است.
آیتالله خامنهای پیش از این در واکنشی تلویحی به محمود احمدینژاد گفته بود: «نمیشود که انسان یک دهه همهکاره کشور باشد، بعد در دهه بعدی تبدیل شود به مخالفخوان کشور.»
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران دو روز پس از آنکه گفته بود مسدود شدن شبکههای اجتماعی موقتی ست اعلام کرد «ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی است».
از برخی ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی چنین برمیآید که شب گذشته معترضان در کوچه پسکوچههای منتهی به سبزه میدان رشت بهسوی بسیجیها «نارنجک دستی» پرتاب کردند.
ویدئوهای دیگر حکایت از تجمع شب گذشته مردم معترض در کازرون دارد که با شعار «سوریه رو رها کن؛ فکری بهحال ما کن» و «مرگ بر دیکتاتور» به خیابان آمده بودند.
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا رزمحسینی ، استاندار کرمان روز چهارشنبه از دستگیری «تعداد محدودی در تجمعات اخیر» این شهر خبر داد.
او گفت که این افراد «در پشت صحنه برای شبکههای معاند نظام خوراک تهیه میکردند و یا لیدر و محرک آشوبهای اخیر بودهاند.»
شاهدان عینی در تبریز در تماس با رادیو فردا از حضور سنگین نیروهای انتظامی در این شهر و فضای متشنج در نقاط مختلف تبریز خبر میدهند. به گفته این شاهدان، دهها نفر در این شهر بازداشت شدهاند اما اعتراضات روز چهارشنبه نیز ادامه یافته است.
نماینده خمینیشهر در مجلس، از کشته شدن یک نفر در این شهر خبر داد که با این حساب، شمار کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران به ۲۲ نفر افزایش پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، محمدجواد ابطحی گفت: «در جریان اعتراضات غیرقانونی که چند روز گذشته در خمینیشهر شکل گرفت فردی مورد اصابت گلوله یک تفنگ ساچمه قرار گرفت که منجر به فوت وی شد اما ضارب مشخص نیست.»
بنا بر گزارشها، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه با همتای ایرانیاش، حسن روحانی دربارهٔ اتفاقات اخیر در ایران تماس تلفنی داشتهاند.
به نوشته جروزالمپست، منابعی در دفتر آقای اردوغان گفتهاند که روحانی در این گفتوگوی تلفنی به اردوغان گفته است که امیدوار است اعتراضات در ایران «طی چند روز» به پایان برسد.
آقای اردوغان هم در این تماس تلفنی گفته است که موضع روحانی مبنی بر اینکه معترضان نباید قانون را نقض کنند «موضع مناسبی» است.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی درباره معترضان کمسنوسال به نقل از مقامهایی که نخواستهاند نامشان فاش شود وعده داد که دانشآموزان و افراد زیر ۲۰ سال که در جریان اعتراضات دستگیر شدهاند «تا روز پنجشنبه»، ۱۴ دیماه، آزاد شوند.
در میان قربانیان این اعتراضات که آمار ۲۱ تن برای آن اعلام شده دو دانشآموز از جمله یک دانشآموز ۱۳ ساله اهل خمینیشهر نیز بوده است.
حزب اعتماد ملی ایران در بیانیه خود همچنین هشدار داده است که «صاحبان قدرت بدانند که برخورد خشونتآمیز با مردم معترض پیامدهای ناگوارتری را به همراه خواهد داشت.»