۲۲ شورای صنفی دانشگاههای سراسر ایران روز پنجشنبه در نامهای به وزیر علوم خواستار آزادی بی قید و شرط دانشجویانی شدند که در تجمعهای چند روز اخیر بازداشت شدهاند.
در نامه این شوراهای صنفی اسامی ۲۵ دانشجوی بازداشتی قید شده است که شش تن از آنها دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، ۱۸ تن دانشجوی دانشگاه تهران، و یک نفر هم دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف است.
حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ایران، از اظهارات فرمانده کل سپاه که روز چهارشنبه «پایان» اعتراضهای اخیر در کشور را اعلام کرد انتقاد کرد.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز چهارشنبه در گفتوگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت که «اکنون میتوانیم بگوییم روز پایان فتنه ۹۶ است».
در واکنش به این ادعا، حسامالدین آشنا روز پنجشنبه در پیامی توئیتری با اشاره به این که چنین سخنانی «به نفع تصویر جهانی ایران نیست» نوشت: «برخورد با خشونت در یک حرکت اعتراضی کار پلیس و اطلاعرسانی درباره آن وظیفه وزارت کشور است، نه سپاه.»
تجمع اعتراضی در آمل، ۱۳ دی ۹۶
ژنرال مکمستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفتوگو با گرتا ون ساسترن همکار صدای آمریکا گفت مهم است که رژیم ایران از دستیابی به منابعی که برای ادامه جنایت خود علیه مردم ایران دارد منع شود و ضروری است صداهای قوی در سراسر جهان به حمایت از مردم ایران برخیزند.
گزارش شهلا آراسته:
مقامهای محلی در شهر قم خبر دادهاند که در قالب «فاز دوم مدیریت هوشمند ترافیک» در این شهر، ۱۱۰ دوربین نظارت تصویری در نقاط مختلف قم نصب میشود.
این موضوع را معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم در گفتوگو با خبرگزاری مهر عنوان کرده است، و گفته است که «سامانه هوشمند جمعآوری اطلاعات» از سال ۹۲ در قم عملیاتی شده است.
گرچه نصب دوربینهای نظارتی در سطح شهر از جمله ابراز مدیریت شهری برای کنترل ترافیک شهری است اما در سالهای اخیر مسئولان شهری در کشورهای مختلف از این دوربینها برای کنترل وضعیت امنیتی شهرها نیز استفاده کردهاند.
در اعتراضهای سراسری یک هفته گذشته در ایران، قم نیز از جمله شهرهایی بود که صحنه حضور معترضان بود و در تجمعات اعتراضی آنها شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و مقامهای حکومتی سر داده شد.
ویدئوهای دریافتی، حاکی از تجمع خانوادههای شماری از بازداشتشدگان روزهای اخیر در مقابل زندان اوین در تهران است. در روزهای گذشته بیش از یک هزار تن در جریان اعتراضهای سراسری در ایران بازداشت شدهاند و صدها تن از بازداشتشدگان از حاضران در تجمعات اعتراضی پایتخت بودهاند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، روز پنجشنبه، در مورد اعتراضات روزهای اخیر گفت: «طراح اصلی این پروژه، یک آمریکایی به نام مایکل اندریا، مسئول سابق مبارزه با تروریسم سازمان سیای آمریکا است.»
وی افزود که اتاق عملیاتی متشکل از سه ضلع آمریکا، اسرائیل و آل سعود نیز برای این ناآرامیها تشکیل شده بود.
محمدجعفر منتظری مدرک یا سندی برای اثبات ادعای خود ارائه نداد.
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، در گفتوگویی با نشریه الشرق الاوسط، به مردم ایران توصیه کرده است ضمن تداوم اعتراضها، روشهای «نافرمانی مدنی» را در پیش گیرند.
خانم عبادی که پیشتر خواهان اقداماتی چون عدم پرداخت قبضهای گاز و آب و برق و نیز مالیات شده بود، در این گفتوگو تأکید کرده که اگر حکومت ایران برای ۳۸ سال به خواست و حرف مردمش گوش نکرده، اکنون نوبت مردم است که از آنچه حکومت از آنها میخواهد سرپیچی کنند.
محمد ملکی، از فعالان سیاسی ملیگرا و از مخالفان سرسخت حکومت جمهوری اسلامی در داخل ایران، در پیامی خطاب به معترضان ایرانی ضمن تحسین اعتراضهای سراسری علیه فقر و ظلم و فساد، تأکید کرده نظامی که «بر پایه ظلم و فساد و دزدی بنا شده، دیر یا زود با خیزش مردم سقوط خواهد کرد».
آقای ملکی در این پیام توصیههایی هفتگانه به معترضان ایران ارائه کرده که از جمله آن پیگیری برگزاری رفراندوم با نظارت مراجع بینالمللی برای تعیین نظام مطلوب مردم به عنوان «خواسته نهایی» است.
او از معترضان خواسته است که «از نفوذ افراد فرصتطلب و خشونتگرا که اغلب توسط حکومت سازماندهی میشوند» به جمع خود خودداری کنند، و «خرابکاران را از میان خود برانند» و نهایت تلاش خود را برای پرهیز از خشونت به کار گیرند.
آقای ملکی همچنین از معترضان خواسته است که به سخنان «فریبکاران و روشنفکرنمایان» بها ندهند، و خشونت و مرگ را که به توصیف او «میراث نظام ولایی» است، از شعارهای خود پاک کنند.
این فعال سیاسی سرشناس همچنین یادآور شده که معترضان از گذشته درس بگیرند، و به قدرت خود اعتماد کنند و به جنبش خود تا پیروزی کامل ادامه دهند. آقای ملکی خطاب به معترضان گفته است که «روشهای خلاقانه اعتراض و اعتصاب را به کار گیرید، تا مقامات حکومت را وادار به پذیرش مطالبات بحق خود کنید».