حزب اعتماد ملی در بیانیهای که روز پنجشنبه منتشر شد هشدار داد که برخورد خشونتآمیز با مردم معترض «پیامدهای ناگوارتری خواهد داشت».
در این بیانیه که در وبسایت رسمی این حزب منتشر شده است ضمن تاکید بر این که اعتراض و انتقاد مسالمتآمیز «حق مردم» است هشدار داده شده است که «صاحبان قدرت، از صدر تا ذیل، باید بدانند که مسئولیت ایجاد شرایط موجود کشور بر عهده آنهاست و همگی باید پاسخگو باشند».
حزب اعتماد ملی همچنین تاکید میکند که «باید این نظام پالایش و درمان شود، [و] ساختارهای سیاسی معیوب مثل نظام انتخاباتی اصلاح شوند».
«نیروی انتظامی حمایت حمایت»، شعار معترضان در رشت،پنجشنبه، چهاردهم دی ماه
فیلمی از کاربران رادیو فردا در مورد «جمع اعتراضی»، پنجشنبه، در مشهد
مهدی یحیینژاد، کارشناس اینترنت و فنآوریهای جدید و ایدهپرداز پروژههای فنآوری اطلاعات، از قبیل بالاترین و توشه به رادیو فردا در مورد وضعیت فیلترینگ و پروژه توشه توضیح می دهد.
«خامنه ای حیا کن، مملکتو رها کن»، شعار معترضان در تجمع الیگودرز
چهار کارشناس مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به کشته شدن بیش از ۲۰ تن در جریان اعتراضهای سراسری ایران، روش حکومت ایران در برخورد با معترضان را نگرانکننده توصیف کردهاند.
در بیانیه مشترکی که روز جمعه در ژنو منتشر شد، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل همچنین از مقامهای ایرانی خواستهاند تا در مواجهه با معترضان از خود «خویشتنداری» نشان دهند.
آنها تأکید کردهاند که دستورالعمل حکومت ایران به سپاه پاسداران برای برخورد سنگین با معترضان و نیز تهدیدهای دستگاه قضایی به مجازات سخت آنها «غیر قابل قبول» است.
سپاه پاسداران ایران، روز چهارشنبه از زبان فرمانده کل خود اذعان کرد که دست کم در سه استان اصفهان، همدان و لرستان در برخورد با معترضان وارد عمل شده؛ مناطقی که بیشترین تلفات در روزهای اخیر در آنها گزارش شده است.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل همچنین گزارشها در مورد مسدود کردن شبکههای اجتماعی از قبیل اینستاگرام و شبکههای پیامرسان از قبیل تلگرام را بسیار نگرانکننده توصیف کردهاند و تأکید کردهاند که مسدود کردن ارتباطات به مثابه «نقض جدی حقوق بنیادین» شهروندان ایرانی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران با اعلام اینکه بیان اینکه تعدادی از دانشجویان همچنان بازداشت هستند، گفت: «در حال پیگیری وضعیت دانشجویان از طریق حراست وزارت علوم و دانشگاه تهران هستیم».
بر اساس گزارش برخی از کانالهای تلگرامی تشکلهای صنفی، در حال حاضر، دستکم ۴۳ دانشجو و فعال صنفی دانشجویی زندانی هستند.
پنس: معترضان ایرانی در مطالبهشان برای آزادی و دموکراسی، آمریکا را متحد طبیعی خود ببینند
بر اساس گزارشها در تجمعهای ۹ روز گذشته در استانهای تهران، مرکزی، کرمان، گلستان، آذربایجان غربی، گیلان، البرز، اردبیل و خراسان رضوی حداقل ۱۷۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
در همین حال مقامهای قضایی در دیگر استانهای ایران نیز بدون اشاره به تعداد از دستگیری تعدادی از تجمعکنندگان خبر دادهاند.
در حالی که بر اساس گزارشها در حدود ۱۰۰ شهر ایران در روزهای گذشته تجمعهایی برگزار شده، تنها مقامهای چند استان تعداد بازداشتشدگان در این استانها را اعلام کردهاند.
تعدادی از کانالهای تلگرامی و وبسایت کمپین بینالمللی حقوق بشر خبر دادهاند که نیروهای امنیتی در روزهای گذشته بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کردهاند.
حضور امنیتی شدیدی در تهران