وبسایت خبری انتخاب روز شنبه به نقل از نیروی انتظامی استان مرکزی خبر کشته شدن یکی از معترضان در بازداشتگاه پلیس «به علت برخورد باتوم» را تکذیب کرد.
پلیس استان مرکزی ضمن تأیید خبر مرگ یکی از زندانیان در بازداشگاه پلیس گفته است که این فرد «مرد موادفروشی» بوده که به دست پلیس دستگیر شده و «در بازداشتگاه به زندگی خود پایان داد».
آن طور که در بیانیه نیروی انتظامی ادعا شده، مرگ این فرد «هیچ گونه ارتباطی» با اعتراضات روزهای اخیر در کشور «نداشته» است.
محمود علوی، وزیر اطلاعات در دولت حسن روحانی، روز شنبه تهدید کرد که «به زودی پاسخ کوبندهای به گروهکهای تروریستی و ضد انقلاب منطقه» داده خواهد شد.
در گزارش خبرگزاری مهر از گفتههای وزیر اطلاعات به هیچ جزئیاتی در این باره اشاره نشده است.
روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری قرار است در ۲۰ شهر در اروپا، آمریکا و کانادا در حمایت از اعتراضات مردم ایران تظاهرات برگزار شود.
صبح شنبه یکی از این گردهمآییها در استکهلم، پایتخت سوئد، برگزار شد.
مهرداد درویشپور، جامعهشناس و یکی از برگزارکنندگان تجمع روز شنبه، در گفتوگو با جمشید زند لاز رادیوفردا میگوید که یکی از خواستههای شرکتکنندگان در این تجمع واکنش قاطعتر اتحادیه اروپا به حرکت اعتراضی مردم ایران بود.
تجمعکنندگان در استکهلم همچنین بر «حمایت قاطع خود از تظاهرات» در ایران تاکید کرده و به «سرکوب» این حرکت اعتراض کردهاند.
سناتور بن کاردن، عضو ارشد دموکراتها در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، با تمجید از شجاعت معترضان ایرانی در روزهای اخیر گفت که حکومت ایران به خاطر سرکوب این اعتراضها باید مشمول تحریمهای جدید قرار بگیرد.
آقای کاردن روز جمعه در مصاحبه با تلویزیون صدای آمریکا گفت: «حق مردم است که علیه دولت اعتراض مسالمتآمیز کنند. باید این حق را داشته باشند که بتوانند حرفشان را بدون واهمه به زبان بیاورند. اما در ایران این طور نیست. بنابراین حق داریم که به خاطر موارد نقض حقوق بشر، تحریمهایی علیه ایران تصویب کنیم.»
یک نماینده مجلس میگوید که از ۹۰ دانشجویی که در روزهای اخیر بازداشت شدهاند سرنوشت ده تن از آنها مشخص نیست.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، محمود صادقی، نماینده مجلس، گفت که بر اساس اطلاعاتی که از وزارت علوم به دست آورده، «بسیاری از بازداشتشدگان [روزهای اخیر] اساساً هیچ فعالیتی در اعتراضها نداشتهاند».
حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان در گفتوگو با خبرگزاری فارس معترضان ایرانی را با داعش مقایسه کرد و گفت: «داعش اگرچه بیدین بود ولی برای حفظ ظاهر هم که شده به اسلام و قرآن اهانت نمیکرد ولی آشوبگران علناً شعار 'نه اسلام، نه قرآن سر دادند' و از این روی باید گفت، آشوبگران پلیدتر از داعش بودهاند و داعش در پلیدی و خباثت باید پیش آنها لُنگ بیندازد.»
شاهزاده رضا پهلوی در توئیت تازهای نوشت: از «نیکی هیلی» به خاطر آوردن وضعیت مردم ایران به شورای امنیت سازمان ملل متشکرم. همه اعضای این شورا و جامعه جهانی باید سرکوب شدید و نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی را محکوم کنند و در کنار مردم ایران بایستند. ما با دقت نظاره میکنیم و در خاطرمان خواهد ماند.
رضا پهلوی همچنین در مصاحبه تازهای با شبکه فاکسنیوز ابراز امیدواری کرده است که اعتراضات اخیر با اعتراضات ۸۸ تفاوت داشته باشند.
پیغامی تازه در صفحه فیسبوک وزارت امور خارجه آمریکا به زبان فارسی: «اسامی دانشجویان بازداشت شده روزهای اخیر به گزارش صفحه 'اتحاد برای ایران'. ما دستگیری حداقل ۱۰۰۰ نفر توسط رژیم ایران در جریان اعتراضات هفته گذشته را محکوم میکنیم از سازمان ملل میخواهیم که در حمایت از مردم ایران سخن بگوید.»
نشریه آلمانی «فوکوس» روز جمعه نوشت که محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، برای درمان «تومور مغزی» در بیمارستان خصوصی مجهزی در هانوفر آلمان بهسر میبرد. به نوشته این نشریه مقامهای ایالت نیدرزاکسن از معترضان ایرانی نامهای دریافت کردهاند که در آن خواستار جلوگیری از ادامه بستری شدن وی (که در این نامه با عنوان جلاد حکومتی از او یاد شده) در این مرکز درمانی شدهاند.
برخی خبرهای تایید نشده در شبکههای اجتماعی نیز نوشتهاند که «تعدادی از ایرانیان با تجمع در مقابل کلینیک محل بستری سیدمحمود هاشمی شاهرودی در هانوفر آلمان درخواست بازداشت وی را مطرح کردهاند.»
در برخی گمانهزنیها، از محمود هاشمی شاهرودی به عنوان یکی از گزینههای احتمالی برای رهبری آینده جمهوری اسلامی نام برده میشود.
دو ویدئو از شعارهای اعتراضی در ورزشگاه تبریز که دیروز و امروز، ۱۵ و ۱۶ دی، در شبکههای اجتماعی قرار داده شده و گفته میشود مربوط به یکی دو روز اخیر است:
شعار «بی شرف، بیشرف»:
شعار: «مردم آذربایجان ذلت نمیپذیرند»: