لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۴
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران

پوشش همزمان رویدادهای مرتبط با اعتراضات سراسری در ایران

پوشش زنده اخبار و گزارش‌های مربوط به تجمع‌ها و تظاهرات در شهرهای ایران

  • محمود صادقی،‌ نماینده مجلس از تهران، در توئیتی با اعلام اینکه مرگ سینا قنبری، یکی از بازداشت شدگان تظاهرات اخیر در زندان اوین، تایید شده است، نسبت به تکرار وقوع آنچه «کهریزک دوم»‌نامید،‌ هشدار داد.
  • وزیر خارجه آلمان می‌گوید اتحادیه اروپا قصد دارد وزیر خارجه ایران را برای گفت‌وگو در مورد اعتراضات گسترده اخیر در ایران، دعوت کند.
  • منابع مطلع در اتحادیه اروپا به رادیواروپای آزاد/رادیو آزادی گفته‌اند سفر آقای ظریف به بروکسل محتمل است و در صورت انجام، روز آن پنجشنبه یا جمعه ( ۲۱ یا ۲۲ دی ماه) خواهد بود. این منابع مطلع که نخواستند نام‌شان فاش شود، افزوده‌اند که این دیدار در قالب دیدارها در زمینه توافق اتمی (برجام) انجام خواهد شد اما مسلما «سایر موضوعات» می‌تواند در آن مورد بررسی قرار گیرد.
  • کاخ سفید آمریکا می‌گوید رئیس‌جمهوری آن کشور و هم‌تای فرانسوی او در مورد اعتراضات ایران، تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.
  • رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهارات دادستان کل جمهوری اسلامی درباره دخالت این نهاد اطلاعاتی آمریکا در اعتراضات گسترده ایران را رد کرده و گفته‌است ایرانی‌ها از رژیم جمهوری اسلامی بریده‌اند.
  • وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه در جلسه غیرعلنی مجلس٬ درباره اعتراض‌های سراسری در ایران٬ گزارش دادند. اما نماینده ایذه در مجلس،‌ می‌گوید: «نمایندگان از این گزارشات سطحی، راضی نشدند».
  • دادستان عمومی و انقلاب تهران می‌گوید ۷۰ نفر از بازداشتی‌های اعتراضات با تکمیل تحقیقات و اخذ ضمانت «آزاد شده‌اند».
  • ده‌ها تشکل دانشجویی در نامه ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خواستار پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و آزادی بی‌قید و شرط آنان شدند.
۱۸:۱۰ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

رئیس جمهوری آمریکا٬ در جدیدترین واکنش خود به تجمع های اعتراضی در ایران٬ در پیامی توئیتری نوشت: زمان تغییر در ایران فرا رسیده است.

دونالد ترامپ در پیام توئیتری خود در روز دوشنبه ۱۱ دی، نوشت: ملت بزرگ ایران سال‌ها تحت سرکوب بوده است و اکنون تشنه آزادی و حقوق بشر است.

۱۸:۴۵ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

معاون امنیتی انتظامی استانداری تهران در گفت‌وگو با ایلنا گفته است که «رئیس‌جمهور و مسئولان عالی وزارت کشور، دستورات اکیدی صادر کرده‌اند که داستان ناخوشایند سال‌های قبل در مورد بازداشت‌شدگان تکرار نشود».

او به جزئیات بیشتری در این مورد اشاره نکرده و همچنین از اعلام تعداد بازداشت‌شدگان در تهران خودداری کرده است چرا که به گفته او «وزارت کشور مسئول اعلام رسمی آمار‌ها و گزارش‌هاست».

بر اساس آمار اعلام شده توسط فرمانداری تهران، تنها در روز یکشنبه حدود ۲۰۰ تن در پایتخت بازداشت شده‌اند، و معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران مدعی است که ۴۰ تن از بازداشت‌شدگان در روز یکشنبه «لیدر اعتراضات» بوده‌اند.

پیشتر در جریان اعتراض‌های سال ۸۸، انتقال بازداشت‌شدگان به بازداشت‌گاه کهریزک و شرایط نگهداری و برخورد با آنها در این بازداشتگاه به کشته شدن دست کم چهار تن انجامید.

پرونده بازداشتگاه کهریزک که در آن چند مقام ارشد قضایی از جمله سعید مرتضوی دادستان وقت تهران به چشم می‌خورند، برای چند سال تحت بررسی قضایی بود اما نهایتاً سعید مرتضوی به اتهام «معاونت در قتل» تنها به دو سال حبس محکوم شد.

۲۰:۰۹ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای گفته است که حوادث روزهای اخیر ایران را موضوعی داخلی می‌داند و و امیدوار است این اعتراض‌ها فرجامی خونین نداشته باشد.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه که روز دوشنبه منتشر شده با اشاره به اعتراض‌های سراسری در ایران تأکید شده که «این مسئله داخلی ایران است». این بیانیه اضافه کرده که «امیدواریم وضعیت فرجامی خونین و خشونت‌بار نداشته باشد».

این بیانیه همچنین دخالت خارجی برای بی‌ثبات کردن شرایط در ایران را «غیرقابل قبول» توصیف کرده است.

همچون راهپیمایی‌های اعتراضی سال ۸۸، تظاهرات اعتراضی روزهای اخیر در ایران نیز شاهد شعارهایی علیه روسیه بوده است.

اعتراض‌های سراسری در ایران واکنش‌های معدودی را در کشورهای خارجی برانگیخته و از جمله بریتانیا و کانادا اعلام کرده‌اند وضعیت را با نگرانی زیر نظر دارند.

در دونالد ترامپ رئیس‌جمهر آمریکا چندین بار در روزهای اخیر در توئیتر پیام‌هایی در حمایت از حقوق معترضان و نفی نقض حقوق مردم ایران منتشر کرده و شماری از سیاستمداران آمریکایی نیز از این رویکرد حمایت کرده‌اند.

۲۰:۱۸ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

ویدئوها و گزارش‌های دریافتی از ایران نشان می‌دهد که تهران و برخی از شهرهای ایران دوشنبه‌شب نیز همچنان شاهد تجمعات اعتراضی است. برخی تصاویر از کرمانشاه، سنندج، اردبیل و دهلران، حاکی از ادامه اعتراض‌ها در شامگاه دوشنبه است و از تهران نیز خبر می‌رسد که تجمعات اعتراضی در نواحی مختلف پایتخت در جریان است.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی مدعی شده که تهران «برخلاف دو شب گذشته» در آرامش است و عبور و مرور در سطح شهر «عادی و روان» است.

با این حال همین گزارش به وجود تجمعاتی در حوالی میدان انقلاب، میدان آزادی، چهارراه ولی‌عصر، و برخی دیگر از نواحی تهران اذعان می‌کند و همچنین مدعی است که «یک اغتشاشگر» یک دستگاه خوردرو را در حوالی میدان فردوسی به آتش کشیده است.

فارس همچنین از حضور پرشمار نیروی انتظامی در سطح پایتخت خبر داده و می‌گوید که پلیس تهران در میدان انقلاب «یکی از لیدرهای آشوبگر» را بازداشت کرده است.

۲۰:۲۵ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

وزارت اطلاعات ایران شامگاه دوشنبه در بیانیه‌ای مدعی شد که «برخی از عناصر و اغتشاشگران معاند و محرکین ناآرامی های اخیر، شناسایی و تعدادی از آنها دستگیر شدند».

در بیانیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، آمده است که «تجمعات چند روز اخیر که به واسطه طرح برخی مطالبات به صورت آرام انجام پذیرفت، در ادامه به جهت حضور عناصر مشکوک و خشونت‌طلب به ناآرامی‌هایی تبدیل گردید».

وزارت اطلاعات ایران در بیانیه خود اشاره‌ای به تعداد بازداشت‌شدگان و محل بازداشت آنها اشاره‌ای نمی‌کند و می‌گوید که «سایر عناصر نیز تحت پیگرد می‌باشند که به زودی برخورد جدی با آنها صورت خواهد گرفت».

در حالی که حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران، روز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد که حق اعتراض و انتقاد را برای مردم به رسمیت می‌شناسد، نهادهای انتظامی و امنیتی ایران و رسانه‌های وابسته به آنها از اعتراض‌های سراسری در ایران به عنوان «ناآرامی» و «اغتشاش» و از معترضان به عنوان «اغتشاشگران» یاد می‌کنند.

۲۰:۳۲ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان، شامگاه دوشنبه از دولت ایران خواست که به حق معترضان برای گردهمایی و ابراز عقیده احترام بگذارد.

آقای گابرلی در بیانیه خود گفته است که پس از کشمکش‌های روزهای اخیر «مهم است که همه طرف‌ها از اقدامات خشونت‌آمیز خودداری کنند».

در طول پنج روز اعتراض‌های سراسری در ایران، معدود کشورهای خارجی در مورد این اعتراض‌ها ابراز نظر کرده‌اند و در میان کشورهای اروپایی تنها وزیر خارجه بریتانیا گفته بود که اوضاع ایران را با نگرانی تحت نظر دارد و تأکید کرده بود برخورداری شهروندان از حق تظاهرات مسالمت‌جویانه، حیاتی است.

روسیه روز دوشنبه اعتراض‌های در ایران را امری داخلی توصیف کرد و دخالت خارجی در این موضوع را رد کرد.

این در حالی است که رئیس‌جمهور آمریکا و شماری دیگر از سیاستمداران ارشد آمریکایی، با تأکید بر حق معترضان به بیان اعتراض‌های خود، از حمایت خود از معترضان ایرانی خبر داده‌اند.

۲۱:۰۴ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

خبرگزاری ایسنا در گزارشی با اشاره به برخی تجمعات اعتراضی دوشنبه‌شب در تهران نوشته است که «گارد مستقر در تقاطع فلسطین و شهدای مظفر، نسبت به پراکنده کردن جمعیت حاضر اقدام کردند و تعدای از تجمع‌کنندگان دستگیر شدند».

این گزارش می‌گوید که «تعداد قابل توجهی از مردم تنها نظاره‌گر هستند و برخی از آنها به عکسبرداری و فیلمبرداری مشغولند».

گزارش ایسنا همچنین از بسته شدن واحدهای تجاری در این منطقه خبر می‌دهد.

این گزارش همچنین از شکل‌گیری تجمعی در حوالی متروی انقلاب خبر می‌دهد و اضافه می‌کند که «درگیری کوتاهی» در این منطقه بین نیروهای امنیتی و معترضان روی داده است.

گزارش ایسنا از برخی از تجمعات دوشنبه‌شب تهران در حالی است که این خبرگزاری می‌گوید «تردد در خیابان‌ها به صورت عادی و در عین حال پر ازدحام جریان دارد و نیروهای امنیتی و انتظامی نیز با حضور خود سعی در برقراری امنیت و آرامش دارند».

۲۱:۰۸ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

«شوراهای صنفی دانشجویان سراسر کشور» از بازداشت چهار عضو شوراهای صنفی دانشگاه تهران به دست نیروهای امنیتی پس از پایان نشستی با رئیس دانشگاه تهران خبر داده است.

نشست اعضاهای صنفی دانشگاه تهران و رئیس این دانشگاه روز دوشنبه ۱۱ دی، به منظور «پیگیری آزادی دانشجویان بازداشت‌شده در جریان اعتراض‌های اخیر» برگزار شده بود.

در حالی که این خبر هنوز از سوی مقام‌های دانشگاه تهران تأیید یا تکذیب نشده، برخی فعالان دانشجویی در شامگاه دوشنبه خبر دادند که بازداشت‌شدگان در این روز آزاد شده‌اند.

۲۱:۴۶ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

پس از انتشار خبرهای ضد و نقیض از آمار کشته‌شدگان در اعتراض‌های شهرستان تویسرکان در استان همدان، یک مقام محلی تأیید کرده که سه تن در حوادث این منطقه کشته شده‌اند.

در حالی که تلویزیون دولتی ایران در گزارشی از کشته شدن شش تن در تویسرکان خبر داده بود، ایلنا ساعتی پیش به نقل از یک مقام مسئول در شهرستان تویسرکان این خبر را رد کرد.

اما اکنون ایسنا به نقل از معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان کشته شدن سه تن را در حوادث یکشنبه‌شب تأیید کرده است.

در مورد شمار کشته‌شدگان در اعتراض‌های سراسری ایران در روزهای اخیر آمار متناقضی منتشر شده و برخی منابع از کشته‌شدن دست کم ۱۰ تن در این حوادث خبر می‌دهند.

مقام‌های محلی تأیید کرده‌اند که در شهرستان دورود در مجموع چهار تن کشته شده‌اند. در مورد ایذه آمار ارائه شده ار شوی مقام‌های محلی در تناقض است و در حالی که نماینده این منطقه در مجلس از کشته شدن دو تن خبر داده، فرماندار این شهر می‌گوید که تنها یک تن در اعتراض‌های این شهر کشته شده و یک تن دیگر زخمی شده است.

۲۲:۵۶ ۱۱.۱۰.۱۳۹۶

شاهین فاطمی، علی کشتگر و محمدصادق جوادی‌حصار در میزگردی در رادیو فردا دیدگاه‌های خود را در مورد اعتراض‌های سراسری در ایران و رویکرد و واکنش حسن روحانی به آن مطرح کرده‌اند.

اعتراض‌ها در ایران و واکنش روحانی؛ دیدگاه سه تحلیلگر
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:05 0:00
لینک مستقیم

بیشتر

XS
SM
MD
LG