دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل با اعلام بازداشت ۴۰ تن در پی تجمع ها و تظاهرات روزهای اخیر در این استان گفت: «مشخص شد که اغلب این افراد بر اثر هیجانات و وضعیتی که در آن قرار داشتند به افراد اخلاگر و اغتشاشگر پیوسته بودند که با توجیهات و تذکرات لازم و با گرفتن تعهدات لازم و با توجه به اذعان بر اینکه خود قبول داشتند که این نوع اقدامات قانونی نیست، آزاد شدند».
ناصر عتباتی اضافه کرد: «۱۵ تن از این افراد که عاملان اقدامات در راستای اخلال در نظم و اقدام علیه آرامش و امنیت عمومی بودند با قرارهای قانونی بازداشت شدند».
وی با اشاره به اینکه در بررسیهای بعدی، ارتباط بعضی از افراد دستگیرشده با «کانالهای معاند نظام و سرپل گروهک نفاق» محرز شد، گفت: «در این درگیریها تعداد سه نفر عضو گروه ضدانقلاب توسط نیروهای سپاه در اردبیل دستگیر شدند».
بر اساس گزارش ها تاکنون صدها تن در تجمعها و تظاهرات پنجشنبه گذشته تاکنون در چندین شهر ایران بازداشت شدهاند. تعداد کشته شدگان نیز ۲۱ تن اعلام شده است.
پنج تشکل مستقل کارگری ایران در بیانیه مشترکی درباره تجمع ها و تظاهرات روزهای اخیر در چندین شهر ایران خواستار «پایان دادن به فقر و سیه روزی» و «برچیده شدن بساط هر گونه سرکوب و اختناق و زندان» شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر و كميته پيگيری ايجاد تشكل های كارگری در این بیانیه خواست های دیگری را نیز مطرح کرده اند. از جمله این خواست ها، «آزادی زندانيان سياسی، محاکمه غارتگران ثروتهای اجتماعی و عاملان و آمرين سركوب و اختناق در هر مقام و منصب و بازگردانده شدن اموال به غارت رفته مردم در موسسه های مالی» هستند.
این تشکل های مستقل کارگری در عین حال، بر «افزایش حداقل دستمزد کارگران و کارکنان دولت و بخش خصوصی و برچیده شدن حقوقهای نجومی صاحب منصبان حكومتی» تاکید کردند و خواستار «تضمین برپایی تشکلهای مستقل کارگری و مدنی و آزادی بی قید و شرط بیان، مطبوعات و آزادی فعالیت احزاب» شدند.
وزارت امور خارجه فرانسه روز سهشنبه از شمار قربانیان و بازداشتهای اعتراضات سراسری روزهای اخیر در ایران ابراز نگرانی کرد.
به گزارش رویترز، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیهای گفته است که «حقوق معترضان از جمله حقوق بنیادین است».
وی حاضر نشد تایید کند که آیا برنامه سفر ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه، به ایران به قوت خود باقی است یا نه.
محمدجواد منتظری، دادستان ایران، روز سهشنبه در سخنانی مدعی شد که ریشه اعتراضهای اخیر ایران «در سیا و موساد است».
وی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما به معترضان هشدار داده که دستگاه قضایی و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی در برابر آنها «کوتاه نخواهند آمد» و «اگر برخی دستگاهها در برخی مسائل اختلاف نظر داشته باشند اختلافات درون خانوادگی است و وقتی ببینند دشمن، اصل انقلاب و نظام را هدف گرفته است این اختلافات خانوادگی هیچ تاثیری در برخورد با دشمنان ندارد».
بریتانیا روز سهشنبه از ایران خواست تا وارد گفتوگوی معناداری با معترضان درباره خواستههای آنها شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، با اشاره به اعتراضهای سراسری در ایران گفته است: «ما معتقدیم که باید گفتوگویی معنادار درباره خواستههای مشروع و مهمی که معترضان مطرح کردهاند صورت گیرد، و از مقامهای ایران میخواهیم که این کار را انجام دهند».
مقامهای جمهوری اسلامی ایران میگویند که بیش از هزار نفر در تجمعات روزهای گذشته در استانهای تهران، کرمان، البرز، قزوین، آذربایجان غربی، مرکزی، خراسان رضوی و گلستان بازداشت شدهاند.
علیاصغر ناصربخت، معاون فرماندار تهران اعلام کرد که در تجمعهای اخیر در تهران ۴۵۰ نفر بازداشت شدهاند. علی تعالی، فرماندار همدان، نیز از دستگیری ۱۵۰ نفر از معترضان خبر داد. وی اعلام کرد که بیشتر دستگیرشدگان بین ۱۷ تا ۲۵ سال سن دارند.
غلامعلی ابوحمزه، فرمانده سپاه کرمان، نیز اعلام کرد که بیش از ۸۰ نفر از معترضان دستگیر و تحویل «مراجع ذیصلاح» شدهاند. حسن حیدری، دادستان مشهد، هم اعلام کرد که در تجمعات روزهای اخیر در این شهر ۱۳۸ نفر بازداشت شدهاند.
در همین حال کمپین حقوق بشر در ایران به نقل از منابع مطلع خود در زندانهای اوین تهران و رجاییشهر کرج، از انتقال تعداد زیادی از بازداشتشدگان روزهای اخیر به این دو زندان خبر داده است. هیچ اطلاعی از سرنوشت این افراد و شرایط نگهداری آنها در دست نیست.
کانال تلگرامی روزنامه «ایران» خبر داده که پیامرسان تلگرام برای چند دقیقه رفع فیلتر شد. این کانال نوشته است: در حالی که دقایقی پیش فیلتر تلگرام و اینستاگرام روی اینترنتهای خانگی و ADSL حذف شده بود، اما لحظاتی پیش، فیلتر این پیامرسان برگشت.
مجمع روحانیون مبارز، از تشکلهای اصلی اصلاحطلبان، دوشنبه شب نشستی به ریاست محمد خاتمی، رئیسجمهوری اسبق ایران، برگزار کرده که بر اساس بیانیه آن، محور اصلیاش بررسی اعتراضهای اخیر در ایران بوده است.
این تشکل در بیانیه خود، از کسانی که آنها را «عناصر فرصتطلب و عوامل آشوبگر» خوانده انتقاد کرده و معترضان را به «آشوب، ناامنی، تخریب اموال عمومی، اهانت به مقدسات دینی و ملی، و حتی قتل انسانهای بیگناه» متهم کرده است.
مجمع روحانیون مبارز همچنین به کسانی که «دشمنان قسم خورده و کینه توز ملت ایران و در رأس آنها آمریکا و عوامل زبون آنان همچون تروریستهای منافق و برخی مزدوران منطقهای» توصیف کرده است، حمله کرده و گفته است: «مردم فهیم و رشید ایران هرگز جنایات و دشمنی این فریبکاران فرصت طلب را از آغاز انقلاب، دوران جنگ تحمیلی، و تحمیل تحریمهای غیر انسانی و دیگر اقدامات دشمنانه فراموش نخواهد کرد و به خواست خداوند حل مشکلات و تأمین خواستههای بحق خود را با روشهای اصلاحطلبانه و با تکیه بر وحدت و همدلی داخلی و ملی تحقق خواهند بخشید».
وزیر آموزشوپرورش ایران در توئیتی از کشته شدن دو دانشآموز در اعتراضهای روزهای اخیر خبر داده است.