از برخی ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی چنین برمیآید که شب گذشته معترضان در کوچه پسکوچههای منتهی به سبزه میدان رشت بهسوی بسیجیها «نارنجک دستی» پرتاب کردند.
ویدئوهای دیگر حکایت از تجمع شب گذشته مردم معترض در کازرون دارد که با شعار «سوریه رو رها کن؛ فکری بهحال ما کن» و «مرگ بر دیکتاتور» به خیابان آمده بودند.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران دو روز پس از آنکه گفته بود مسدود شدن شبکههای اجتماعی موقتی ست اعلام کرد «ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی است».
تسنیم نوشت: «محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به ادعای برخی مسئولان استان خراسان رضوی مبنی بر دخالت جریان منسوب به یکی از مسئولین سابق در آغاز این تجمع و اعتراض در مشهد و برخی مناطق دیگر که در ادامه ازدست رها شد و به اغتشاش و فتنه رسید گفت: این موضوع با فراخوان یکی از سایتهایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفتخوانی نسبت به اصل و ارزشهای نظام گشودهاست.»
سرلشکر جعفری تأکید کرد: «نیروهای امنیتی درحال بررسی این مسئله هستند و اگر به دخالت این مسئول سابق برسند قطعاً متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد.»
در سخنان آقای جعفری توضیح بیشتری در این خصوص نیامده است.
آیتالله خامنهای پیش از این در واکنشی تلویحی به محمود احمدینژاد گفته بود: «نمیشود که انسان یک دهه همهکاره کشور باشد، بعد در دهه بعدی تبدیل شود به مخالفخوان کشور.»
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران میگوید سپاه پاسداران تاکنون علیه معترضان «تنها در سه استان اصفهان، لرستان و همدان بطور محدود وارد عمل شده است».
او افزود که بیشترین اجتماع شهری در این اعتراضها «در اوج آن تجمعی هزار و پانصد نفری بود و در کل کشور در اوج اغتشاشات نیز حدود ۱۵ هزار نفر حضور داشتند.»
وی با بیان اینکه «حجم تخریبها و گستردگی» اعتراضها در سال ۸۸ «بسیار بیشتر» از اعتراضات ۹۶ بود، افزود: «آن فتنه، فتنهای سیاسی بود اما فتنه اخیر پراکندگی بیشتری داشت.» مقامهای جمهوری اسلامی از اعتراضها علیه خود با عنوان «فتنه» یاد میکنند.
به گزارش ایسنا، مصطفی حقی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان، روز چهارشنبه گفت: «۱۲ نفر از لیدرهای اغتشاشات اخیر در گرگان دستگیر و روانه زندان شدند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه در تازهترین پیام توئیتری خود نوشت: «برای مردم ایران که در تلاشند دولتشان را از دست فاسدان پس بگیرند احترامی بسیار قائلم. در موقع مقتضی شاهد حمایتی بزرگ از سوی ایالات متحده خواهید بود.»
حمیدرضا بوالحسنی، رئیس دادگستری بروجرد، روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «در جریان حوادث اخیر در شهرستان بروجرد یک تبعه اروپایی دستگیر شد.»
او این ادعا را مطرح کرد که «این فرد که نقش لیدر و هدایت کردن اغتشاشگران را به عهده داشت توسط سازمانهای جاسوسی در اروپا آموزش دیده بود و به شهرستان بروجرد آمده تا آشوبها صحنهگردانی کند.»
روز چهارشنبه ویدئوهایی مربوط به «برخوردهایی اعتراضی در تبریز»، «تیراندازی در مسجدسلیمان»، «رویارویی معترضان با بسیج در گوهردشت کرج»، «بست نشستن معترضان در برابر زندان اوین»، «تجمعات اعتراضی در خرمآباد، شیراز، بوشهر و آبادان» در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به نوشته ایسنا، محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش روز چهارشنبه گفت: «اینکه تعداد زیادی از دستگیرشدگان حوادث اخیر از افرادی بودند که در سنین جوانی قرار داشتند حرف درستی است اما هنوز دربارهٔ اینکه چه تعداد از این افراد دانشآموز بودند آمار دقیقی وجود ندارد.»
محمد اولیاییفرد، محمود رحمانی اصفهانی، نسرین ستوده، سید محمد سیفزاده، شیرین عبادی و عبدالکریم لاهیجی از جمله وکلایی هستند که در مورد اعتراض های اخیر بیانیه ای منتشر کرده اند.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
«طبق اصل ۲۷ قانون اساسی ایران نیز حق بر اجتماعات مسالمت آمیز بدون حمل سلاح، حقی است که به هیچ مجوزی احتیاج ندارد و تاکنون مطلقا از ملت سلب شده است.
اکنون اما چند روزی است که شهروندان با استفاده از این حق قانونی بر خواستههای مدنی و قانونی شان تاکید میکنند. آنان در شعارهایشان خواستار پایان دادن به فساد مالی، اداری و قضایی هستند که بر نهادهای مختلف چنگ انداخته است. این حق در موارد متعددی با مداخلهی نیروهای نظامی و انتظامی به خشونت کشیده شده است و متاسفانه به دلیل چنین مداخلات خشونت باری در شهرهای مختلف توسط نیروی انتظامی، تعداد زیادی از هموطنان مان کشته شدهاند.
ما به خانوادههای هموطنان مان تسلیت عرض میکنیم و مراتب همراهی و همدردی مان را به خانوادههای کشته شدگان اعلام میداریم و از آنجا که معترضان زیادی نیزبه دلیل استفاده از حقوق قانونی شان دستگیر شدهاند، خواهان آزادی بی قید و شرط آنها هستیم.
از سوی دیگر و از آنجا که اظهارات برخی مسئولان در ایجاد التهاب و به خشونت کشاندن اجتماعات قانونی و مسالمت آمیز شهروندان موثر بوده است، خواهان عزل فوری و محاکمهی آنها با حضور قضاتی مستقل هستیم.»