ایالات متحده قصد دارد تا «اطلاعات قابل تعقیب» درباره افراد و سازمانهایی که در سرکوب معترضان ایران دست داشتهاند را جمعآوری کند تا آنها را هدف تحریم قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده است روز چهارشنبه گفته که دولت چنین طرحی را در دستور کار دارد و «آنها را در فهرست تعیین شده برای تحریمها قرار خواهد داد».
یک روز پیشتر، هدر نیورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود تحریم یکی از ابزارهایی است که آمریکا در اختیار دارد که با آن بتواند به رفتار ایران علیه معترضان واکنش نشان دهد.
معاون رئیسجمهوری آمریکا لحظاتی پیش پیام تازهای را در حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرده و گفته که مردم ایران و ایالات متحده متحدان طبیعی یکدیگرند.
مایک پنس نوشته است: «امیدوارم مردم ایران درک کنند که ایالات متحده و مردم آن متحدان طبیعیشان هستند. ما میخواهیم که آنها آیندهای آزاد و دمکراتیک را در آغوش بگیرند. ما میخواهیم که آنها از شر رژیمی که به ارعاب و تهدید جهان ادامه میدهد خلاص شوند».
خبرگزاری فارس روز چهارشنبه گزارش داد که دادسرای مشهد غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران و دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی را همراه با حمیدرضا جلاییپور، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، را احضار کرده است.
بازپرس شعبه ۲۰۹ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در این زمینه گفته است: «این افراد به اتهام تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب علیه آیتالله علمالهدی احضار شدهاند».
آقای کرباسچی متهم شده که «ادعا کرده است شورایعالی امنیت ملی، آیتالله علمالهدی را بهدلیل اقدام پشتپرده او در تجمعات خیابانی مشهد فراخوانده و شمخانی (دبیر شورایعالی امنیت ملی) شخصاً با لحنی شدید به او تذکر داده است».
رهبر گروه حزبالله لبنان میگوید که «امیدهای» دونالد ترامپ برای گسترش اعتراضات در ایران و تغییر حکومت این کشور، نقش بر آب خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حسن نصرالله روز چهارشنبه گفته است: دادخواهی مشروع معترضان مورد سوءاستفاده گروههای سیاسی قرار گرفته که شعارهای سیاسی خودشان را با اعتراضات پیوند زدهاند.
اظهارات وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین بیان شده و آقای نصرالله در جریان آن اشارهای هم به اعتراضات سال ۱۳۸۸ ایران داشته است.
رهبر گروه حزبالله تاکید کرده که اعتراضات کنونی با اعتراضات آن زمان از نظر گستردگی، قابل مقایسه نیست و از این رو «به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد».
آقای نصرالله مدعی شده که مقامات ایران برخورد «آرام و منطقی» با اعتراضات کنونی داشتهاند.
هدر نیورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در توئیتی نوشته که ما در کنار مردم ایران ایستادهایم.
وی افزوده است: «همزمان که مردم علیه وضعیت اقتصادی، فساد و کمک ایران به تروریستهای خارجی اعتراض میکنند، نگران اقدام رژیم هستیم».
خانم نیورت تاکید کرده که ایالات متحده از حقوق مردم ایران برای آزادی بیان حمایت می کند و از رژیم میخواهیم تا خویشتنداری به خرج دهد.
امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه ۱۲ دی بر ضرورت حفظ کانال گفتوگوهای دیپلماتیک با ایران تاکید کرده است.
به گزارش رویترز، رییس جمهوری فرانسه به خبرنگاران گفته است: خط رسمی که توسط آمریکا، اسرائیل و عربستان، متحدان ما در بسیاری از جهات، دنبال می شود تقریبا همان راهی است که ما را به سمت جنگ سوق می دهد.
گزارشها حاکی است که همزمان با گسترش اعتراضات در شهرهای مختلف، بهای ارز، سکه و طلا در بازار ایران افزایش یافته است. یک عضو هیات امنای صنف طلا و جواهر ایران پیشبینی کرده است در صورت تداوم اعتراضات، رشد قیمتها نیز ادامه داشته باشد. ←بیشتر بخوانید
جوئل ریبرن، مدیر ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید و مسئول امور ایران، عراق و لبنان، روز چهارشنبه در گفتوگویی با رادیو فردا، اظهار داشت: بسیار روشن است که تظاهرات و اعتراضها کاملا خودجوش هستند و از جانب خود مردم ایران ابراز میشود.
آقای ریبرن میگوید: انتظار ما از سایر دولتها اتخاذ یک موضع بسیار روشن در محترم شمردن حقوق اولیه مردم ایران است و اینکه پاسخ دولت به هنگام ابراز شکایت و نگرانی آنها از وضعیت خود، با خشونت توام نباشد.
او در عین حال از همگان خواسته «از هرگونه اقدامی که دسترسی ایرانیان به سرویس اینترنت و اطلاعات را به مخاطره بیاندازد، بپرهیزند».
رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی با اشاره به اعتراضات اخیر در ایران، خواستار آن شده که دولت ایالات متحده شرکتهای آمریکایی را به ارائه خدمات اینترنتی به مردم ایران تشویق کند. آقای پهلوی در گفتوگو با رویترز میگوید دولت ایالات متحده لازم است گامهای عملی بردارد تا مردم ایران قادر به دسترسی به ابزارهای اطلاعرسانی و شبکههای اجتماعی، برای انتشار پیامها و تصاویر خود از اعتراضات و درگیریها باشند. ←بیشتر بخوانید