تجمع اعتراضی در آمل، ۱۳ دی ۹۶
حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ایران، از اظهارات فرمانده کل سپاه که روز چهارشنبه «پایان» اعتراضهای اخیر در کشور را اعلام کرد انتقاد کرد.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز چهارشنبه در گفتوگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت که «اکنون میتوانیم بگوییم روز پایان فتنه ۹۶ است».
در واکنش به این ادعا، حسامالدین آشنا روز پنجشنبه در پیامی توئیتری با اشاره به این که چنین سخنانی «به نفع تصویر جهانی ایران نیست» نوشت: «برخورد با خشونت در یک حرکت اعتراضی کار پلیس و اطلاعرسانی درباره آن وظیفه وزارت کشور است، نه سپاه.»
۲۲ شورای صنفی دانشگاههای سراسر ایران روز پنجشنبه در نامهای به وزیر علوم خواستار آزادی بی قید و شرط دانشجویانی شدند که در تجمعهای چند روز اخیر بازداشت شدهاند.
در نامه این شوراهای صنفی اسامی ۲۵ دانشجوی بازداشتی قید شده است که شش تن از آنها دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، ۱۸ تن دانشجوی دانشگاه تهران، و یک نفر هم دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف است.
شعار «مرگ بر دیکتاتور» در تجمع اعتراضی در نوشهر، ۱۳ دی ۹۶
در واکنش به پیامهای حمایت دونالد ترامپ از مردم ایران، وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه در پیامی طعنهآمیز در «احترام» او برای ملت ایران ابراز شک و تردید کرد.
محمدجواد ظریف در توییت خود نوشت: «ترامپ روش غریبی برای نشان دادن «احترام» خود به ایرانیها دارد: از زدن برچسب «ملت تروریست» به آنها و منعشان از سفر به آمریکا تا توهینهای حقیرانه به نام خلیج فارس. اما بهتر از همه، «کمک کردن به آنها [مردم ایران]» از راه محروم کردنشان از امتیازات اقتصادی برجام.»
در نامهای رسمی به شورای امنیت سازمان ملل، نماینده دائم جمهوری اسلامی روز پنجشنبه از «مداخله» آمریکا در امور داخلی ایران انتقاد کرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از نامه غلامعلی خوشرو مینویسد: «در چند روز گذشته، دولت آمریکا با هدایت رئیس جمهور آن کشور اقدامات مداخلهجویانه خود در امور داخلی ایران را به شکل بیشرمانهای افزایش داده است.»
آقای خوشرو در نامه خود همچنین وزارت خارجه آمریکا را متهم کرد که معترضان در ایران را به «تغییر دولت» تشویق کرده است.
ایسنا به نقل از یک «منبع آگاه» در سفارت ایران در لندن از نامه این سفارتخانه به نهاد ناظر بر رسانهها در بریتانیا برای شکایت از «رسانههای خبری فارسیزبان مستقر در انگلستان» خبر داد.
در این نامه، «برخی» از این رسانهها به «ترغیب معترضین در ایران به شورش و درگیری مسلحانه» متهم شدهاند.
تلویزیون من و تو و بیبیسی فارسی مهمترین رسانههای فارسیزبان مستقر در بریتانیا محسوب میشوند.
فرمانده ارتش جمهوری اسلامی در پیامی به فرمانده نیروی انتظامی اعتراضاتی را که دستکم یک هفته است در ایران جریان دارد «فتنه کور» خوانده و آنها را به «منافقین جنایتکار» نسبت داده است.
در این پیام آمده است: «مطمئن باشید اگر لازم میشد همرزمان شما در ارتش جمهوری اسلامی ایران بازو در بازوی دلاوران آن نیروی سربلند رودرروی فریبخوردگان شیطان بزرگ میایستادند.»
در ادبیات جمهوری اسلامی، اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران «منافق» خوانده میشوند.
گزارشها حاکی از آن است که احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، از غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران و دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، و حمیدرضا جلاییپور، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، به اتهام «تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب» شکایت کرده است.
شنبه گذشته چند کانال در شبکه تلگرام از جمله کانال منسوب به غلامحسین کرباسچی خبر دادند که علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، احمد علمالهدی را به دلیل «اقدام پشت پرده او در تجمع مشهد» بهشدت توبیخ کرده و گفته است پرونده او را به دادگاه ویژه روحانیت ارسال میکند.
ساعتی بعد آقای کرباسچی گفت که کانال تلگرامی ندارد و وبسایت رسمی آقای علمالهدی نیز چنین خبری را تکذیب کرد.
حمیدرضا جلاییپور روز پنجشنبه از شکایت علیه خود ابراز تعجب کرده و اصلاحطلبان ایران را «مرغ عروسی و عزا» توصیف کرد.