این فیلم را یکی از مخاطبان فرستاده و نوشته که به دلیل فضای امنیتی شدید در زنجان، شهروندان پنجشنبه به نشانه اعتراض، بوق خودروهایشان را به صدا درآوردند.
محسن مخملباف کارگردان سرشناس سینمای ایران، پنج شنبه در یادداشتی برای بی بی سی از حرکت اعتراضی در ایران حمایت کرد. به گفته آقای مخملباف، «خشونت را استبداد دینی خامنهای و سازش اصلاح طلبان با اصولگرایان به جوانان تحمیل کرده است.»
۱۳۳تن از فعالان سیاسی و مدنی خارج از کشور با گرایشات فکری و سیاسی مختلف ، در بیانیه ای از اعتراضات در ایران حمایت کردند.
به گزارش سایت زیتون ، امضا کنندگان این بیانیه، «اعتراضات مردم را خودجوش و ناشی از درد و رنج مردم خوانده و متصل کردن آن به عوامل خارجی از سوی حکومت را محکوم کرده اند.»
در این بیانیه همچنین از معترضان خواسته شده تا اعتراضات خود را با پرهیز از خشونت و تخریب ادامه دهند.
این بیانیه همچنین با انتقاد از عملکرد آیت الله خامنه ای و دولت حسن روحانی،خواستار شنیده شدن صدای مردم و تغییر سیاست های داخلی و خارجی کشور شده است. این بیانیه از فعالان سیاسی و مدنی داخل کشور نیز خواسته است از اعتراضات در ایران حمایت کنند.
در میان امضا کنندگان این بیانیه نام افرادی چون محسن کدیور ، رضا علیجانی ، حسن یوسفی اشکوری ، مهدی فتاپور، جمشید اسدی، جواد اکبرین، فرخ نگهدار ، ملیحه محمدی ،بابک امیر خسروی و شمار دیگری از فعالان سیاسی و مدنی دیده می شود.
نسرین ستوده، در گفتگو با مهتاب وحیدی راد در مورد حقوق بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی می گوید: «غالب افرادی که بازداشت شدند از حقوق قانونی خود که حق اجتماعات است، استفاده کرده و در تجمعات مسالمت آمیز شرکت کرده بودند. به نظر می رسد اولین حقوشان نقض شده است. در گام های بعدی باید به خانواده هایشان اطلاع داده شود و تفهیم اتهام شوند. این در حالی است که این افراد هنوز تحت بازجویی هستند.»
این مدافع حقوق بشر و وکیل دادگستری، می گوید «بازداشت شدگان باید دسترسی به وکیل داشته و در دادگاه بی طرفانه محاکمه شوند در حالی که قضات در دادگاه های انقلاب بی طرف نیستند. حتی متهمان تهدید می شوند که از فلان وکیلی که ما اسم می بریم استفاده کنید.»
برنامه دریچه این هفته به وضعیت بازداشت شدگان خواهد پرداخت.
بر اساس گزارشها در تجمعهای ۹ روز گذشته در استانهای تهران، مرکزی، کرمان، گلستان، آذربایجان غربی، گیلان، البرز، اردبیل و خراسان رضوی حداقل ۱۷۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
در همین حال مقامهای قضایی در دیگر استانهای ایران نیز بدون اشاره به تعداد از دستگیری تعدادی از تجمعکنندگان خبر دادهاند.
در حالی که بر اساس گزارشها در حدود ۱۰۰ شهر ایران در روزهای گذشته تجمعهایی برگزار شده، تنها مقامهای چند استان تعداد بازداشتشدگان در این استانها را اعلام کردهاند.
تعدادی از کانالهای تلگرامی و وبسایت کمپین بینالمللی حقوق بشر خبر دادهاند که نیروهای امنیتی در روزهای گذشته بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کردهاند.
حضور امنیتی شدیدی در تهران
پنس: معترضان ایرانی در مطالبهشان برای آزادی و دموکراسی، آمریکا را متحد طبیعی خود ببینند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران با اعلام اینکه بیان اینکه تعدادی از دانشجویان همچنان بازداشت هستند، گفت: «در حال پیگیری وضعیت دانشجویان از طریق حراست وزارت علوم و دانشگاه تهران هستیم».
بر اساس گزارش برخی از کانالهای تلگرامی تشکلهای صنفی، در حال حاضر، دستکم ۴۳ دانشجو و فعال صنفی دانشجویی زندانی هستند.
چهار کارشناس مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به کشته شدن بیش از ۲۰ تن در جریان اعتراضهای سراسری ایران، روش حکومت ایران در برخورد با معترضان را نگرانکننده توصیف کردهاند.
در بیانیه مشترکی که روز جمعه در ژنو منتشر شد، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل همچنین از مقامهای ایرانی خواستهاند تا در مواجهه با معترضان از خود «خویشتنداری» نشان دهند.
آنها تأکید کردهاند که دستورالعمل حکومت ایران به سپاه پاسداران برای برخورد سنگین با معترضان و نیز تهدیدهای دستگاه قضایی به مجازات سخت آنها «غیر قابل قبول» است.
سپاه پاسداران ایران، روز چهارشنبه از زبان فرمانده کل خود اذعان کرد که دست کم در سه استان اصفهان، همدان و لرستان در برخورد با معترضان وارد عمل شده؛ مناطقی که بیشترین تلفات در روزهای اخیر در آنها گزارش شده است.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل همچنین گزارشها در مورد مسدود کردن شبکههای اجتماعی از قبیل اینستاگرام و شبکههای پیامرسان از قبیل تلگرام را بسیار نگرانکننده توصیف کردهاند و تأکید کردهاند که مسدود کردن ارتباطات به مثابه «نقض جدی حقوق بنیادین» شهروندان ایرانی است.
«خامنه ای حیا کن، مملکتو رها کن»، شعار معترضان در تجمع الیگودرز