رکس تیلرسون، وزیرخارجه آمریکا، جمعه ۱۵ دی ماه گفته است، واشینگتن از خواست و آرمان معترضان در ایران برای انتقال مسالمت آمیز قدرت حمایت می کند.
آقای تیلرسون در مصاحبه با سی ان ان گفته است: مردم ایران زیر سلطه این رژیم سختی های زیادی متحمل شده اند، از جمله تحریم های اقتصادی که به دلیل رفتار بی ثبات کننده این حکومت اعمال شد. در یک نقطه ای مردم به این تصمیم می رسند که دیگر نمی خواهند به زندگی در چنین وضعیتی ادامه بدهند.
وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرده است: ما از انتقال قدرت به صورت خشونت آمیز حمایت نمی کنیم بلکه ما از انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز حمایت می کنیم و ما بیان این مساله را در تظاهرات گسترده ای که در سال ۲۰۰۹ بعد از انتخابات برگزار شد دیدیم، در تظاهرات اخیر در خیابان ها دیدیم.
آژانس خبررسانی کُردپا مینویسد که اداره اطلاعات شهرستان مهاباد طی تماس تلفنی با خسرو کردپور مدیر کانال تلگرامی آژانس موکریان به او در رابطه با پوشش اخبار مربوط به تجمعات روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران تذکر داده و این تجمعات را «غیرقانونی و انتشار اخبار مربوط به آن را ممنوع» اعلام کردهاست. آژانس خبری موکریان و دیگر منابع این خبر را تأیید کردهاند.
سایت خبری «تابناک»، نزدیک به محسن رضایی، در روزهای اخیر در گزارشی تحت عنوان «هفت اشتباه و غفلت در تحلیل حوادث اخیر کشور» نوشته است: «مجموعه واکنشهای مقامات رسمی و چهرههای مختلف حاضر در صحنه سیاسی و رسانههای کشور نشان میدهد که بسیاری از آنها بخشهایی از واقعیت ماجرا را باور ندارند یا این که آن را پنهان میکنند. از سوی دیگر سرعت حوادث اخیر، تکرار عبارات کلی و ناقص که فقط بخشی از واقعیت را منعکس میکند، افزایش دادهاست.»
به گزارش شبکه خبری انبیسی، پنج شرکت ایرانی به نامهای صنایع شهید خرازی، صنایع شهید صنیع خانی، صنایع شهید مقدم، مرکز تحقیقات شهید اسلامی و صنایع شهید شوشتری با ادعای مالکیت یا مدیریت گروه صنعتی شهید باکری بر آنها، مطابق با دستور اجرایی ۱۳۳۸۲ آمریکا در فهرست تحریمهای واشینگتن قرار گرفتند. در نتیجه این اقدام، تمامی دارایی وابسته به این نهادها در آمریکا مسدود میشود و اتباع آمریکایی از معامله با آنها منع میگردند. افزون بر این، براساس اعلام این وزارتخانه، افراد و نهادهای دیگر کشورها هم که در ارتباط با این مؤسسهها باشند، در معرض ریسک مشابهی قرار خواهند داشت.
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در گفتوگو با ایسنا از آزادی تعدادی از دانشجویان بازداشت شده این دانشگاه طی تجمعات اخیر خبر داد و گفت: «کمیتهای برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی دانشگاه تهران تشکیل شدهاست.»
محمود صادقی، عضو اصلاحطلب کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به بازداشت تعدادی از دانشجویان گفت: «بنابر آمار و اطلاعاتی که در پی رایزنی با مسئولان وزارت علوم بهدست آمده، بسیاری از بازداشتشدگان اساساً هیچ فعالیتی در اعتراضها نداشته و اکثر قریب به اتفاق آنها، خارج از محیطهای دانشگاهی و تعدادی نیز در مقابل درب منزلشان بازداشت شدهاند.»
انتقاد از وضعیت دانشجویان در صدا و سیما.
علی ضیا، مجری برنامه «فرمول یک» شبکه یک سیما میگوید: «از ۱۵۰ دانشجوی ریاضی شریف فقط امین محمدی در ایران مانده است.»
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در آخرین توئیت خود نوشت: «شورای امنیت سازمان ملل تلاش عریان ایالات متحده برای منحرف کردن کار این شورا را دفع کرد. اکثریت اعضا بر لزوم اجرای کامل برجام و خودداری از دخالت در امور داخلی دیگر اعضا تاکید کردند. گاف دیگری از دولت ترامپ.»
به گزارش ایسنا، بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، روز شنبه در جمع خبرنگاران، گفت: «از ساعت ۹ صبح فردا جلسه مشورتی نمایندگان مجلس با وزرای کشور و اطلاعات و دبیر شورای عالی امنیت ملی راجع به اعتراضات اخیر برگزار میشود.»
از آخرین ویدئوهای دریافتی. درگیری بین معترضان و نیروی انتظامی در مراغه و سر دادن شعارهای مرگ بر روحانی و مرگ بر دیکتاتور:
ایلام: