لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۴

«۸۶ درصد» از کودک‌آزاری‌های گزارش شده توسط والدین انجام می‌شود


چندین خودروی متعلق به سازمان اورژانس اجتماعی کشور که از جمله متولی مقابله با کودک‌آزاری در ایران است.
چندین خودروی متعلق به سازمان اورژانس اجتماعی کشور که از جمله متولی مقابله با کودک‌آزاری در ایران است.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور خبر داده است که بر اساس گزارش‌های اعلام شده به این سازمان در سال گذشته ۶۰ درصد از کودک آزاری‌ها توسط پدر و در مجموع ۸۶ درصد توسط والدین انجام شده است.

حسین اسدبیگی روز یکشنبه دوم مهر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، اعلام کرد که هزار و ۶۴۲ مورد، یعنی ۶۰ درصد از کودک‌آزاری‌های گزارش شده به «مراکز مداخله در بحران»، توسط پدر اتفاق افتاده است.

به گفته آقای اسدبیگی، از میان دیگر موارد گزارش‌شده، ۷۳۹ مورد یعنی ۲۶ درصد توسط مادر، ۲۰ مورد توسط برادر، و هشت مورد توسط خواهر انجام شده است.

او گفت که تنها یک و نیم درصد از کودک‌آزاری‌های گزارش شده، توسط افراد غریبه انجام شده است.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور روز شنبه، هفتم مرداد، در آماری متفاوت اعلام کرده بود که ۷۵ درصد کودک‌آزاری‌ها در ایران توسط اعضای خانواده صورت می‌گیرد.

تعداد کودک‌آزاری‌های که آقای اسدبیگی در گفت‌وگوی روز یکشنبه خود به آن اشاره کرده با آمار کودک آزاریِ گزارش شده به مراکز حضوری اورژانس اجتماعی در سال گذشته نزدیک است.

اخیراً قتل آتنا اصلانی، دختر هفت ساله اهل پارس‌آباد مغان در استان اردبیل و انتشار چندین گزارش درباره کودک آزاری، توجه به این موضوع را در کنار موضوع آزار جنسی کودکان افزایش داده است.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور پیشتر روز شنبه ۲۴ تیر، آمار کل کودک‌آزاری گزارش شده به این سازمان در سال گذشته از طریق تلفن، حضوری و روش‌های دیگر را حدود ۲۷ هزار مورد اعلام کرده و گفته بود که حدود دو درصد از این گزارش‌ها مربوط به آزار جنسی بوده است.

آقای اسد بیگی در سخنان روز یکشنبه خود همچنین گفت که برخی خانواده‌ها موضوع آزار جنسی فرزندانشان را پنهان می‌کنند و به اورژانس اجتماعی کشور گزارش نمی‌دهند.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور همچنین اعلام کرد که بر اساس لایحه حمایت از کودکان، تحقیر، ترساندن و آزار روانی کودک مصداق کودک‌آزاری است.

لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان از سال ۹۱ به مجلس ارائه شده، اما هنوز به تصویب نرسیده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در مخالفت با این لایحه اعلام کرده که این لایحه نه تنها از کودکان و نوجوانان حمایت نمی‌کند، بلکه «ناخواسته» منجر به «جرم‌زدایی» از آزار کودکان و نوجوانان و یا «مجرم تلقی شدن» خود آنان می‌شود.

XS
SM
MD
LG