لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۷

منتظری: اگر وزیر ارتباطات اقدام به اصلاح فضای مجازی نکند «برخورد می‌کنیم»


از راست: علی القاصی مهر، دادستان جدید تهران، محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران
از راست: علی القاصی مهر، دادستان جدید تهران، محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، بار دیگر از «رها بودن فضای مجازی» در کشور انتقاد کرد، دو پیام‌رسان تلگرام و اینستاگرام را «جهنمی» خواند و وزیر ارتباطات را تهدید کرد که «قبل از قطعی شدن تصمیمات قضایی در هفته‌های آینده» دست به اصلاحات بزند.

محمدجعفر منتظری روز شنبه، ۱۴ اردیبهشت، بخشی از سخنانش در مراسم معارفه دادستان جدید تهران را به انتقاد از «عدم مدیریت» اینترنت اختصاص داد و از جمله گفت: فضای مجازی در کنار آثارش «منشأیی برای انواع فسادها و جرایم است و این فضا آسیبی برای کشور شده است».

دادستان کل ایران که پیش از این نیز بارها خواستار وضع محدودیت‌های بیشتر بر اینترنت شده در اظهارات جدیدش به‌شدت از وزیر ارتباطات انتقاد کرد و گفت: «اگر اصلاحات انجام نشود برخورد خواهیم کرد.»

دادستان کل ایران از محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خواست که با حضور در تلویزیون، در برابر «کارشناسی که من معرفی می‌کنم» بنشیند و «به ما پاسخ بدهد».

محمدجعفر منتظری با تأکید بر این که «من مدعی مردم هستم» گفت که وزیر ارتباطات باید به مواردی همچون «عدم راه‌اندازی شبکه ملی»، «عدم اجرای مصوبات شورای فضای مجازی»، «عدم جایگزینی تلگرام و اینستاگرام جهنمی با شبکه‌های داخلی» و «اختصاص پهنای باند زیاد به شبکه‌های خارجی» پاسخ بدهد.

علی القاصی مهر، دادستان جدید تهران، نیز در همین مراسم بخشی از اظهاراتش را به انتقاد از فضای مجازی اختصاص داد و گفت: این فضا «نباید به پایگاهی برای تخریب آبرو و حیثیت دیگران و زیر سوال بردن ارزش‌های نظام تبدیل شود».

دادستان جدید تهران که جایگزین عباس جعفری دولت‌آبادی شده همچنین با ادعای این که «میزان خسارت معنوی که در این فضا به افراد و مبانی دینی وارد می‌شود قابل مقایسه با ارتکاب آن در فضای حقیقی نیست» خواستار رصد کردن این فضا «با رویکرد پیگیرانه و با حساسیت تمام» شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها خواستار اِعمال محدودیت‌های بیشتر بر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی شده‌اند و هفته گذشته نیز غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل ایران، گفت: «شبکه‌های اجتماعی در زمان بحران مردم را علیه دولت تحریک می‌کنند و سیستم اجرایی را زیر فشار قرار می‌دهند که باید کنترل شود.»

ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه، نیز بارها اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را «لجن‌زار» و «محیط فساد» خوانده و بهمن‌ماه گذشته گفته بود «اکثر طلاق‌ها» و «اکثر بدآموزی‌ها و انحرافات» در ایران «مرتبط با وسوسه‌های فضای مجازی است».

نهادهای بین‌المللی همواره از وجود سانسور، سرکوب اهالی رسانه و فیلترینگ اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در ایران به‌شدت انتقاد کرده‌اند و در تازه‌ترین رتبه‌بندی آزادی رسانه‌ها در ۱۸۰ کشور جهان نیز ایران با شش رده تنزل نسبت به سال قبل، به جایگاه ۱۷۰ سقوط کرده است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، بهمن گذشته گفته بود: «در فیلترینگ اشتباه کردیم.»

علاوه بر انبوهی از وب‌سایت‌های فیلترشده در ایران، از بین پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز در حال حاضر تنها اینستاگرام غیرفیلتر است و مسئولان قضایی بارها خواستار مسدود شدن این شبکه شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا چند ماه پیش، به مناسبت چهل سالگی انقلاب بهمن ۵۷، در رشته توئیتی با عنوان «چهل سال شکست» بخشی از اقدامات جمهوری اسلامی در سرکوب رسانه‌ها و محدود کردن اینترنت در ایران را یادآوری کرده بود.

منابع: خبرگزاری‌های میزان، تسنیم، فارس، توئیتر و رادیوفردا/ج/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG