مذاکرات سیاسی بین احزاب عراقی که به پارلمان راه یافتهاند افزایش یافته و از جمله مقتدا صدر و حیدر عبادی با یکدیگر دیدار کردند. همزمان جریان صدر بار دیگر به «کشورهایی که قصد مداخله در سیاست عراق را دارند» هشدار داده است.
بنابر نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق، فهرست مورد حمایت مقتدا صدر، روحانی شیعی، با کسب ۵۴ کرسی از سایر جناحها پیشی گرفت و سه ائتلاف مورد حمایت ایران در رتبههای دوم تا چهارم قرار گرفتند.
به گزارش رسانههای عراق، حیدر عبادی شامگاه شنبه ۲۹ اردیبهشت در بغداد با مقتدا صدر دیدار و گفتوگو کرد. دو طرف پس از این دیدار در سخنان کوتاهی در برابر خبرنگاران، بر لزوم تشکیل سریع دولت جدید عراق تأکید کردند.
بنابر ویدئویی که دفتر نخستوزیری عراق منتشر کرده، مقتدا صدر در سخنانی کوتاه، با اشاره به اینکه دیدارش با عبادی نشانگر این پیام است که دولت آینده «حافظ حقوق تمامی مردم عراق خواهد بود» تأکید کرد: «دولت آینده کاملاً عراقی خواهد بود ... و آرمانهای مردم عراق را محقق خواهد کرد».
«سائرون»، با رهبری معنوی مقتدا صدر، پیشتر گفته بود حاضر به ائتلاف با سه جناح فتح، نصر و قانون نیست. این سه جناح مورد حمایت ایران هستند.
در انتخابات اخیر عراق ائتلاف «فتح» به رهبری هادی العامری و وابسته به شبهنظامیان حشد الشعبی ۴۷ کرسی، ائتلاف «نصر» به رهبری حیدر عبادی ۴۲ کرسی، و ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری مالکی ۲۵ کرسی به دست آوردند.
پیش از این آسوشیتدپرس از قول یکی از فرماندهان شبهنظامیان عراقی گزارش داده بود که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، از هفته گذشته در بغداد حضور دارد و در گفتوگو با جناحهای مختلف سیاسی، «خواستار آن شده است که اجازه ندهند توازن قوا به سود جریان صدر به هم بخورد».
همزمان صلاح العُبیدی، سخنگوی جریان صدر، به آسوشیتدپرس گفته است حاکمیت و استقلال عراق در دولت آتی «اصل راهنما» خواهد بود.
آقای عُبیدی همچنین گفته است: «به هر کشوری که بخواهد در امور سیاسی عراق مداخله کند هشدار میدهیم».
آمریکا و کشورهای عربی همواره ایران را به مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه متهم کردهاند اما ایران این اتهام را رد میکند.
مجلس عراق ۳۲۹ کرسی دارد و هیچ یک از جناحهای سیاسی راهیافته به پارلمان نتوانسته است اکثریت کرسیها را به دست بیاورد. ازین رو دولت آینده دولتی ائتلافی خواهد بود.
علاوه بر دیدار حیدر عبادی و مقتدا صدر با یکدیگر، ملاقاتهای سیاسی دیگری نیز در روزهای شنبه و یکشنبه بین این احزاب صورت گرفته است.
از جمله مقتدا صدر روز شنبه با عمار حکیم که فهرست مورد حمایت او ۱۹ کرسی به دست آورده است دیدار و گفتوگو کرد. آقای حکیم که پس از خروج از «مجلس اعلی» و تأسیس جناح «حکمت» از ایران دور شد، روز شنبه پس از دیدار با مقتدا صدر گفت: «تصمیم گیریهای ملی در وهله اول باید منافع مردم عراق را مد نظر قرار دهد».
از سوی دیگر مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق، نیز با ایاد علاوی، رئیس ائتلاف «الوطنیه»، دیدار کرده است.
رئیسجمهور و نخستوزیر عراق از طریق رأیگیری در مجلس برگزیده میشوند اما انتظار میرود تعیین نخستوزیر ماهها به طول بینجامد.