لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۷

پنس و پومپئو برای «ترغیب ترکیه به آتش‌بس» وارد آنکارا شدند


مایک پنس در زمان ورود به فرودگاه بین‌المللی آنکارا
مایک پنس در زمان ورود به فرودگاه بین‌المللی آنکارا

هیئت بلندپایه‌ای از مقام‌های ایالات متحده به سرپرستی مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با هدف ترغیب ترکیه به پذیرش آتش‌بس در شمال سوریه وارد آنکارا شد.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا در این سفر، از سوی مایک پومپئو وزیر خارجه و رابرت اوبرین، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ همراهی می‌شود و این هیئت بلندپایه قرار است با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه دیدار کند و آقای ترامپ پیشتر در مورد موفقیت این دیدار ابراز امیدواری کرده است.

این دیدار تنها یک روز پس از آن صورت می‌گیرد که آقای اردوغان با هر گونه گفت‌وگو با شبه‌نظامیان کرد سوریه، تأکید کرده بود که تنها گزینه برای این گروه‌ها آن است که سلاح‌ها را بر زمین بگذارند و عقب‌نشینی کنند.

آسوشیتدپرس یادآوری کرده مقام‌های آمریکایی تأیید کرده‌اند که در حال حاضر بخت اندکی برای برقراری توقف درگیری‌ها در شمال سوریه وجود دارد.

ارتش ترکیه هفته گذشته به شمال شرق سوریه، که در کنترل نیروهای کرد است، حمله کرد تا به ادعای خود، نوار مرزی را از حضور آنها پاکسازی و اردوگاهی برای اسکان آوارگان سوری برپا کند.

نیروهای دمکراتیک سوریه که اکثریت آنها را کردها تشکیل می‌دهند متحد اصلی آمریکا در جنگ با گروه حکومت اسلامی در شمال سوریه بودند و عقب‌نشینی سربازان ایالات متحده از این منطقه و حمله ترکیه، با انتقادهای زیادی بویژه در میان جمهوریخواهان کنگره آمریکا روبه‌رو شده است.

رئيس‌جمهور آمریکا البته این تحلیل را که موضوع سوریه مسئله بین ترکیه و آمریکاست، «احمقانه» توصیف کرده و گفته است که «درگیری ترکیه با سوریه مشکل ما نیست. ما نباید درگیر جنگ‌های بی‌پایان خاورمیانه بشویم».

آقای ترامپ همچنین روز چهارشنبه گفته بود که از تلاش‌های روسیه و دولت سوریه برای پر کردن خلأ ناشی از خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه استقبال می‌کند چرا که به گفته او، کردهای سوریه با دولت این کشور رابطه دوستانه‌ای دارند و می‌توانند خوب بجنگند. او گفت از کردها به خوبی محافظت می‌شود و «در ضمن آنها فرشته نیستند».

او همچنین گفته بود «اگر روسیه می‌خواهد در سوریه درگیر شود به خود آنها مربوط می‌شود. این مناطق جزو خاک آمریکا نیست».

با استفاده از گزارش‌های آسوشیتدپرس و رادیوفردا؛ م.ا.
XS
SM
MD
LG