لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۰

وزارت نفت هرگونه «قصور» را در خودکشی یک کارگر در هویزه رد کرد


مقام‌های جمهوری اسلامی هرگونه «قصور» را در ماجرای خودکشی عمران روشنی مقدم، کارگر جوانی که در تأسیسات نفتی «یادآوران» در هویزه خودکشی کرد، رد می‌کنند و شرکت پیمانکار نیز تلویحاً وی را به اعتیاد متهم کرده است؛ با این حال وزیر نفت دستور پیگیری داده است.

یکی از مقام‌های وزارت نفت روز جمعه ۲۳ خرداد در گفت‌وگویی تلویزیونی از ماجرای خودکشی ابراز تأسف کرد اما گفت: «شبهات» مربوط به اینکه دستمزد این کارگر پرداخت نشده درست نیست و «قصور در تعهدات پیمانکار» رخ نداده است.

تورج دهقانی، مديرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، کارگری را که خودکشی کرده «از نیروهای پیمانکاران فرعی و دست‌چندم شرکت» خواند و گفت: موضوع «دیرکرد در پرداخت حقوق... از اساس رد می‌شود».

مؤسسه «نظم آفرینان ایمان» که پیمانکار این کارگر بوده است نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد دستمزد اردیبهشت‌ماه آقای روشنی مقدم «بر اساس روال» باید در نیمه ماه بعد، یعنی نیمه خرداد، پرداخت می‌شد «که تا به امروز با ۶ روز تاخیر و دیرکرد مواجه شده».

این شرکت پیمانکاری همچنین تلویحا این کارگر را به اعتیاد متهم کرده و گفته است در آخرین روز سال «به دلیل یک مشکل شخصی» قرارداد قبلی وی را تمدید نکرد و او «به مدت ۲۱ روز در مؤسسه شفا تحت مداوا قرار گرفت».

مؤسسه نظم آفرینان ایمان از «افکار عمومی و وجدان‌های بیدار» خواسته است قضاوت کنند که «آیا ۶ روز دیر کرد می‌تواند انگیزه‌ای برای ارتکاب به خودکشی، آن هم در محل کار، باشد؟».

روز پنجشنبه که خبر خودکشی این کارگر منتشر شد خبرگزاری ایلنا به نقل از همکاران او علت خودکشی را دریافت نکردن حقوقش از شرکت پیمانکاری ذکر کرده بود.

همکاران عمران روشنی مقدم به ایلنا گفته بودند: حقوق کارگران پیمانکاری نفت ناچیز است و با تأخیر پرداخت می‌شود و آنها هنوز حقوق اردیبهشت‌ ماه را نگرفته‌اند.

از سوی دیگر وزیر نفت جمهوری اسلامی نیز روز جمعه در نامه‌ای به مدیرکل منابع انسانی این وزارتخانه از او خواست با سفر به منطقه، موضوع را پیگیری کند.

وضعیت دشوار اقتصادی و فساد گسترده باعث نارضایتی‌هایی در بین مردم ایران شده و خبرهایی درباره خودکشی در مناطق مختلف منتشر می‌شود.

در روزهای اخیر دست‌کم دو خودکشی دیگر نیز خبرساز بوده است: یک جانباز جنگ به نام جهانگیر آزادی ۱۸ خرداد در مقابل بنیاد شهید کرمانشاه اقدام به خودسوزی کرد و ساعاتی بعد در بیمارستان جان باخت.

مدیرکل بنیاد شهید این استان ابتدا گفت آقای آزادی «دارای اختلافات خانوادگی» بوده است اما بعد تایید کرد که وی «درخواست وام» داشته است.

جهانگیر آزادی دارای همسر و سه فرزند بود و گفته می‌شود مبلغ وام مورد درخواستش «هشت میلیون تومان» بوده است.

روز ۲۰ خرداد نیز مرد جوانی در فرودگاه خمینی تهران اقدام به خودکشی کرد. بنا بر گزارش‌ها، این مرد کارمند اخراج‌شده یکی از ایرلاین‌ها بود و پس از آنکه با نشان دادن کاغذهایی به مردم توضیحاتی با صدای بلند داد، خود را طبقه دوم فرودگاه پرت کرد.

خودکشی‌های اخیر با موجی از واکنش‌ها روبه‌رو شده و شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی نیز از آن ابراز تأثر کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG