بر اساس اطلاعاتی که توسط دانشگاه جان هاپکینز منتشر شده، آمار ابتلا به ویروس کرونا در جهان اکنون به رقم ۱۶ میلیون نفر رسیده است.
بر اساس همین اطلاعات، در سراسر جهان تاکنونبیش از ۶۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر از کرونا جان باختهاند و بیش از ۹.۲۶ میلیون نفر نیز از مبتلایان به کرونا بهبود یافتهاند.
در همین حال خبر میرسد که ویتنام پس از سه ماه دوباره نخستین مورد از پخش محلی ویروس کرونا را ثبت کرده و به حالت آمادهباش درآمده است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز با اعلام وضعیت اضطراری کرونا، شهر کِیسانگ، نزدیک به مرز آن کشور با کره جنوبی را در قرنطینه کامل قرار داده است.
از بریتانیا نیز خبر میرسد که تصمیم این دولت برای در قرنطینه قرار دادن مسافران بازگشتی از اسپانیا، باعث شده که شمار زیادی از گردشگران این کشور با شتاب از اسپانیا بازگشته و تعطیلات خود را نیمهکاره رها کنند.
در روزهای اخیر حدود ۴۰ کشور در جهان رکورد جدیدی در تعداد مبتلایان روزانه به کرونا گزارش کردند که در اغلب موارد نزدیک به دوبرابر هفته قبل از آن بود.
خبرگزاری رویترز روز شنبه ۴ مرداد گزارش داد که بر اساس برآوردهایش، در طول هفتهای که گذشت بحران کرونا در تمامی مناطق دنیا در اوج قرار داشت.
بنابر همین گزارش، افزایش شدید میزان ابتلا تنها به کشورهایی نظیر آمریکا، برزیل یا هند که پیش از این نیز شمار مبتلایانشان در صدر خبرها بود منحصر نمیشود بلکه در روزهای اخیر استرالیا، ژاپن، هنگ کنگ، بولیوی، سودان، اتیوپی، بلغارستان، بلژیک، ازبکستان و اسرائیل هم رکوردهایی جدید ثبت کردند.
رویترز میگوید بسیاری از کشورهایی که تعداد مبتلایان جدیدشان به ارقام جدیدی رسیده، کشورهایی هستند که محدودیتها و سختگیریها را لغو کرده بودند و از نقطه اوج قبلیشان بیش از یک ماه میگذشت.
تِدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، با اشاره به اینکه «دیگر به روزهای "معمولی" گذشته برنمیگردیم» و کرونا شیوه زیستمان را تغییر داده، از همگان خواست برای تصمیمگیری درباره کجا رفتن و چه کردن و با که دیدار کردن به مثابه مسأله مرگ و زندگی نگاه کنند.
رویترز با استناد به آمارهای رسمی میگوید در طول یک ماه گذشته، در مجموع، شیب ابتلای روزانه به کرونا صعودی بوده است. به این ترتیب که سه هفته پیش دستکم هفت کشور، دو هفته پیش ۱۳ کشور و هفته گذشته ۳۷ کشور از نقطه اوج جدیدی در تعداد مبتلایان روزانه صحبت کردهاند.
نام ایران در گزارش رویترز ذکر نشده است؛ این خبرگزاری توضیح داده است از آنجا که برخی کشورها در هر دو مورد تعداد مبتلایان و تعداد جانباختگان پنهانکاری میکنند، این گزارش صرفا به کشورهایی که آمار روزانه متعارف ارائه میدهند پرداخته است.
گزارش رویترز در بخشهای جداگانه به قارههای مختلف پرداخته و وضعیت کلی و همچنین وخیمترین کشورها را یادآور شده است.
در اروپا که محدودیتها در اکثر کشورها کاهش یافته و مناطق گردشگری در انتظار پذیرش مسافران تابستانی هستند، نقطه اوجهای جدیدی از جمله در اسپانیا در حال ثبت است؛ اسپانیا یکی از آسیبدیدهترین کشورهای اروپایی بود و همچنین یکی از چند مقصد اصلی گردشگری در اروپا به شمار میرود.
در قاره آفریقا نیز کنیا کمتر از دو هفته پس از بازگشایی رکورد جدیدی در تعداد مبتلایان ثبت کرد. اوهورو کنیاتا، رئیس جمهوری این کشور، که قبلا وعده داده بود پروازهای خارجی به کنیا از اول اوت از سر گرفته خواهد شد، چند روز پیش نشستی اضطراری تشکیل داد تا درباره این تصمیم بازنگری شود.
در خاورمیانه نیز کشور عمان محدودیتهایی جدید برای مقابله با کرونا وضع کرد و برخی کشورهای اسلامی در اندیشه اِعمال مقرراتی برای برگزاری محدودتر مراسم عید قربان هستند.
مطابق آماری که مراکز رصدکننده کرونا در جهان ارائه میکنند، تا عصر شنبه پنجم مرداد بیش از ۱۶ میلیون نفر در کشورهای مختلف به کرونا مبتلا شدهاند که از آن میان نزدیک به ۶۴۵ هزار تن جان باختهاند.