لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۶

پوتین: اگر نیروهای آمریکایی نبودند شرایط افغانستان به مراتب بدتر بود


رئیس‌جمهور روسیه گفته است که کشورش روابط پییچیده‌ای با آمریکا دارد اما باید در مورد نقش آمریکا در افغانستان واقع‌بین بود.
رئیس‌جمهور روسیه گفته است که کشورش روابط پییچیده‌ای با آمریکا دارد اما باید در مورد نقش آمریکا در افغانستان واقع‌بین بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به تهدیدهای تروریستی در افغانستان و حضور نیروهای طالبان و داعش در مرزهای شمالی این کشور، تصریح کرده که اگر نیروهای آمریکایی در این کشور نبودند، شرایط افغانستان به مراتب بدتر بود.

در دیدار با اعضای ارشد دو مجلس روسیه در روز دوشنبه چهارم دی ماه، آقای پوتین بر این نکته انگشت گذاشت که نیروهای طالبان در سراسر مرزهای افغانستان با تاجیکستان و ازبکستان مستقر هستند و نگرانی‌هایی از حضور نیروهای داعش در این منطقه وجود دارد.

بر پایه اینترفکس رئیس‌جمهور روسیه گفته است که این موضوع شرایط را در افغانستان «بدتر کرده» و «وضعیت همچنان در حال بدتر شدن است».

اما به گفته آقای پوتین «اگر آمریکا در آنجا نبود شرایط به مراتب بدتر بود».

علاوه بر اینترفکس، خبرگزاری تاس هم به اشاره به این موضوع به نقل از رئیس‌جمهور روسیه نوشته است که باید در این مورد واقع‌بین بود.

در این زمینه رئیس‌جمهور روسیه یادآور شده روابط آمریکا و روسیه در وضعیت پیچیده‌ای قرار دارد اما ما باید واقع‌بین باشیم و وضعیت افغانستان واقعاً به این گونه است.

بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، در حال حاضر ۱۱ هزار نیروی نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر هستند و در راهبرد تازه آمریکا در افغانستان که ۳۰ مرداد امسال از سوی دونالد ترامپ اعلام شد نیز، تقویت این نیروها با هدف جلوگیری از پیشروی طالبان و سقوط احتمالی دولت افغانستان تأکید شده است.

در آن زمان خبرگزاری رویترز یادآور شد که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در ماه مه سال جاری برآورد کرده بودند که حتی با افزایش نیروهای آمریکا در افغانستان، احتمالاً سال آینده وضعیت رو به وخامت خواهد گذاشت.

ناتو نیز در آبان ماه امسال اعلام کرد که برای کمک به دولت افغانستان در مقابله با طالبان، شمار نیروهایش در این کشور را از ۱۳ هزار تن به ۱۶ هزار تن افزایش می‌دهد که درگیر عملیات رزمی نخواهند شد و تنها به آموزش و مشاوره خواهند پرداخت.

برای دوره ای آمریکا، ناتو و متحدانشان حدود ۱۰۰ هزار نظامی در افغانستان داشتند، اما از سال ۲۰۱۴ این نیروها به عملیات رزمی خود در این کشور پایان دادند.

حضور نظامی در سوریه

رئیس جمهور روسیه در این دیدار همچنین تأکید کرده که «در شرایط کنونی» نیازی به استفاده گسترده از نیروی نظامی روسیه در سوریه نیست، گرچه «نبرد علیه تروریسم» در این کشور ادامه خواهد یافت.

او در این زمینه گفته است که کشورش دو پایگاه نظامی در سوریه دارد و به «جنگ علیه تروریسم» از جمله در سوریه ادامه خواهد داد.

آقای پوتین افزود که حضور نظامی در سوریه با ابعادی که تاکنون وجود داشته نیاز نیست و به این دلیل است که کشورش اقدام خروج نیروها و ادوات نظامی از سوریه کرده است.

در طول بیش از شش سال جنگ داخلی در سوریه، روسیه در کنار ایران، متحد اصلی دولت بشار اسد بود و ارتش دولتی سوریه با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه بخش عمده‌ای از پیروزی‌های خود علیه نیروهای معارض اسد به دست آورد.

دو هفته پیش اما رئیس‌جمهور سوریه با اشاره به «تحقق هدف مشترک مسکو و دمشق در نابود کردن گروه داعش در سوریه» اعلام کرد که بخشی از نیروهای روسی پس از دو سال از سوریه خارج می‌شوند.

ولادیمیر پوتین این موضوع را در بازدیدی سرزده از پایگاه حمیمیم در استان لاذقیه سوریه اعلام کرد که در اختیار نیروی هوایی سوریه است.

علاوه بر پایگاه هوایی حمیمیم، نیروی دریایی روسیه نیز تأسیساتی را در بندر طرسوس سوریه در اختیار دارد.

روسیه و ایران،‌ حامیان اصلی حکومت بشار اسد، به شمار می‌روند، و حمایت مسکو و تهران، انتقاد شماری از کشورهای منطقه و جهان را به همراه داشته است.

با استفاده از گزارش‌های اینترفکس، تاس و رادیوفردا؛ م.ا.
XS
SM
MD
LG