لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۴۸

حکومت سوریه کنترل یک گذرگاه مهم مرزی در نزدیکی اردن را در دست گرفت


گذرگاه مرزی نصیب در جنوب سوریه تا چند روز پیش در تصرف مخالفان مسلح حکومت بشار اسد بود
گذرگاه مرزی نصیب در جنوب سوریه تا چند روز پیش در تصرف مخالفان مسلح حکومت بشار اسد بود

ساعاتی پس از آنکه مخالفان مسلح بشار اسد از دستیابی به توافقی اولیه با روسیه خبر دادند، نیروهای دولتی سوریه به همراه متحدان روس خود روز جمعه ۱۵ تیرماه پس از سه سال وارد شهر مرزی نَصیب در نزدیکی اردن شدند.

دیدبان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، گزارش داده است که خودروهای حامل پلیس نظامی روسیه به همراه مرزبانان سوری روز جمعه وارد گذرگاه نصیب، در جنوب سوریه، شدند.

این شهر مرزی که سه سال پیش به تصرف شورشیان درآمد یکی از مهم‌ترین شریان‌های تجاری برای حکومت سوریه محسوب می‌شود.

به گفته رامی عبدالرحمان، مدیر دیدبان حقوق بشر سوریه، ورود پلیس نظامی روسیه به گذرگاه نصیب بدون درگیری صورت گرفت.

خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، نیز گزارش داده است که پرچم سوریه روز جمعه بار دیگر در این منطقه مرزی نصب شد.

دو تن از سخنگویان مخالفان مسلح حکومت بشار اسد به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند واگذاری نصیب یکی از خواسته‌های رژیم سوریه بود که روسیه در مذاکرات با شورشیان مطرح می‌کرد.

حسین ابازید، یکی از سخنگویان شورشیان، عصر جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که مذاکرات همچنان در جریان است اما «بخش عمده‌ای از توافقات به اجرا درآمده است».

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از ابراهیم جباوی، یکی دیگر از سخنگویان مخالفان مسلح، گفته است که توافق به دست‌آمده بین روسیه و گروه معارضین شامل «آغاز روند واگذاری برخی سلاح‌های سنگین» شورشیان در ازای عقب‌نشینی نیروهای حکومتی از چند روستای منطقه است.

نیروهای سوریه با پشتیبانی هوایی روس‌ها در دو هفته اخیر اقدام به بمباران بسیار سنگین این منطقه کردند که به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، به کشته شدن ۱۵۹ غیرنظامی، از جمله ۳۳ کودک، منجر شد.

آمریکا، روسیه و اردن در تیرماه سال گذشته به توافقی برای ایجاد یک منطقه امن در جنوب سوریه، شامل سه استان درعا، قنیطره و سویدا، دست یافتند.

این سه استان در نزدیکی مرزهای اردن و همچنین بلندی‌های جولان واقع شده‌اند و درگیری در آنها طی ماه‌های اخیر شدت یافته بود.

پیش از آن طرف‌های حاضر در مذاکرات آستانه بر سر ایجاد چهار منطقه امن در نقاط مختلف سوریه به توافق رسیدند اما در آن زمان رویترز گزارش داد که آمریکا پیشنهاد کرده است ایجاد مناطق امن بدون مشارکت ایران و گروه‌های وابسته‌اش پیگیری شود.

جمهوری اسلامی ایران در طول هفت سال جنگ سوریه یکی از دو پشتیبان کلیدی حکومت بشار اسد بوده و نیروهایی نظامی به آن کشور اعزام کرده است. اسرائیل بارها گفته است تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نخواهد کرد.

با استفاده از خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس و رادیو فردا / ج. / پ.پ
XS
SM
MD
LG