زمینلرزهای به بزرگی ۵.۷ مناطقی از شمال غربی ایران و بخشهایی از ترکیه را لرزاند؛ مقامهای ترکیه جان باختن دستکم ۹ تن را در این زلزله تایید کردهاند و مقامهای ایران نیز از مجروح شدن دستکم ۳۰ تن و بروز خسارتهایی در روستاهای استان آذربایجان غربی خبر دادهاند.
به گزارش مرکز لرزهنگاری ایران، این زلزله ساعت ۹:۲۲ صبح یکشنبه چهارم اسفند حوالی بخش «قطور» در شهرستان خوی، در استان آذربایجان غربی، را لرزاند.
رسانههای ایران کانون این زلزله را ۳۱ کیلومتری خوی و در عمق شش کیلومتری اعلام کردهاند.
این زلزله در مناطقی از هر دو کشور ایران و ترکیه احساس شد.
۲۵ مصدوم در ایران
مقامهای هلال احمر ایران در ساعتهای اولیه اعلام کردند به دلیل کوهستانی و صعبالعبور بودن اکثر روستاهای تحت تأثیر زلزله، گزارشی از تلفات دریافت نکردهاند.
مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، ظهر یکشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت: تعداد مصدومان ۲۵ تن گزارش شده که هفت نفر از آنها به مراکز درمانی اعزام شدند اما وضعیت آنها وخیم نیست.
ساعتی بعد خبرگزاری ایرنا به نقل از اسماعیل سالم خویی، دبیر ستاد مدیریت بحران خوی، از مصدوم شدن ۳۰ تن در این زلزله خبر داد و گفت انتظار میرود که این تعداد نیز افزایش یابد.
مقامهای هلال احمر بزرگی زلزله را ۵.۸ اعلام کرده و با اشاره به ۱۲ پسلرزه گفتهاند: گزارشهایی از «خسارت جزئی و ترک خوردگی در روستاهای قطور، بلجوک، درنالیک، رازی، گوگرد، حبش، حصار و هندوان در خوی و روستاهای بوشحاران و گریاویج در سلماس» دریافت شده است.
۹ کشته در ترکیه
به گزارش خبرگزاری آناتولی، مقامهای ترکیه روز یکشنبه اعلام کردند زلزله در شرق این کشور دستکم ۹ کشته برجای گذاشته است.
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه، ابتدا در نشستی خبری گفت: هفت نفر، از جمله سه کودک، در زلزله صبح یکشنبه جان باختند و پنج مصدوم این زمینلرزه نیز در بیمارستان بستری شدهاند.
وی پس از این کنفرانس خبری اعلام کرد آمار جانباختگان به ۹ تن رسیده و عملیات جستوجو و نجات برای زیر آوار ماندگان ادامه دارد.
خبرگزاری آناتولی کانون زلزله را روستای «حبش علیا» در نزدیکی قطور در استان آذربایجان غربی ایران ذکر کرده است.
بخش قطور در شهرستان خوی در روزهای گذشته نیز شاهد چند زمینلرزه بود. از جمله زلزلهای به بزرگی ۴.۵ در ۲۷ بهمن و دو زلزله به بزرگی ۴ در بامداد ۳۰ بهمن و دو زمینلرزه ۳.۱ و ۳.۴ در بامداد سوم اسفند.
قطور در نزدیکی مرز ایران و ترکیه قرار دارد و مرکز حضور ایل شکاک بهشمار میرود که از ایلهای بزرگ کرد است.