لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۱

دونالد ترامپ رشد اشتغال در آمریکا را «بی‌سابقه» خواند


تازه‌ترین آمار ماهانه اشتغال در آمریکا روز جمعه منتشر شد
تازه‌ترین آمار ماهانه اشتغال در آمریکا روز جمعه منتشر شد

وزارت کار آمریکا اعلام کرد ماه گذشته میلادی بیش از ۱۷۰هزار شغل جدید در این کشور ایجاد شد؛ دونالد ترامپ از این افزایش نرخ اشتغال بشدت استقبال کرده و آن را رکوردی دیگر در دوران ریاست جمهوری‌اش خوانده است.

بنابر تازه‌ترین آمار اشتغال که وزارت کار آمریکا روز جمعه ۱۴ تیر منتشر کرد، از ماه فوریه تا پایان ژوئن ۲۲۴هزار نفر در این کشور شاغل شدند که از آن میان، بیش از ۱۷۰هزار شغل مربوط به ماه ژوئن است.

از آن میان، بخش دولتی با ۳۳هزار استخدام جدید در رأس سایر بخش‌ها قرار دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه با بازنشر دو گزارش در توئیتر خود، تیتر یکی از این گزارش‌ها را تکرار کرد که چنین است: «رکورد ۱۵۷هزار شاغل. نوزدهمین رکورد در دوره ترامپ».

با این حال بنابر تازه‌ترین گزارش اشتغال وزارت کار آمریکا، نرخ بیکاری در این کشور از ۳.۶ درصد در ماه مه به ۳.۷ درصد در ماه ژوئن افزایش پیدا کرده است.

از ماه فوریه تا پایان ماه ژوئن روند رو به رشد اشتغال در آمریکا تنها در ماه مه دچار وقفه شد و نگرانی‌هایی را برانگیخت اما به نوشته وزارت کار آمریکا، کاهش اشتغال در این ماه احتمالا اتفاقی بوده است.

انتشار گزارش اشتغال وزارت کار آمریکا بحث‌ها بر سر نرخ بهره را نیز زنده کرده است.

بانک مرکزی آمریکا حدود سه هفته دیگر باید متوسط نرخ بهره را اعلام کند. پیش از این انتظار می‌رفت که بانک مرکزی آمریکا یک بار در ماه ژوئیه و دو بار دیگر در ماه‌های بعدی سال جاری اقدام به کاهش نرخ بهره کند؛ با این حال آمار جدید وزارت کار آمریکا احتمال وقوع چنین سناریویی را با تردید روبه‌رو کرده است.

برای کاهش نرخ بهره عمدتا به دو دلیل جنگ تجاری آمریکا با چین و همچنین تداوم افزایش دستمزدها و وجود نشانه‌های حاکی از کاهش رشد اقتصادی استناد می‌شود.

بانک مرکزی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که با توجه به نرخ پایین تورم و تشدید خطرهای ناشی از جنگ تجاری برای اقتصاد آمریکا ممکن است در اوایل ماه ژوئیه در نرخ متوسط بهره تجدید نظر کند.

رهبران آمریکا و چین هفته گذشته در مورد یک آتش‌بس در جنگ تجاری و بازگشت به مذاکره توافق کردند.

آقای ترامپ که گفته است برای رسیدن به توافق عجله ندارد روز چهارشنبه چین و اروپا را به «دستکاری نرخ ارز و تزریق حجم زیادی پول نقد به نظام مالی خود با هدف رقابت با آمریکا» متهم کرد.

به گزارش رویترز، جنگ تجاری اعتماد بخش اقتصادی را کاهش داده و در نتیجه سرمایه‌گذاری در خرید تجهیزات و توسعه کارخانه‌ها نیز کاهش یافته است. همچنین میزان مصرف و خرید مردم در حد اندکی رو به افزایش است و بازار مسکن و مستقلات نیز رونق چندانی ندارد و موازنه تجاری آمریکا بار دیگر رو به افزایش است.

نرخ متوسط ایجاد فرصت‌های شغلی در شش‌ماهه اول سال جاری میلادی حدود ۱۷۲هزار مورد در ماه بوده است. این رقم در سال گذشته حدود ۲۲۳ هزارمورد بود. ولی هنوز هم سرعت ایجاد اشتغال از ۱۰۰هزار مورد در ماه، یعنی رقم متناسب با رشد جمعیت در سن اشتغال، بالاتر است.

با این حال به نظر می‌رسد که با به پایان رسیدن تاثیر مشوق‌های کاهش مالیاتی سال گذشته نرخ رشد اقتصاد آمریکا در حال کاهش باشد. نرخ رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال جاری ۳.۱ درصد بود ولی اکنون پیش‌بینی‌ها برای سه‌ماهه دوم حدود ۱.۳ درصد است.

روند افزایش دستمزد از اواخر سال گذشته میلادی کندتر شده و در ماه مه حدود ۰.۳ و در ماه ژوئن ۰.۲ بوده است. به این ترتیب نرخ افزایش سالانه دستمزد از ژوئن پارسال تا ژوئن امسال ۳.۱ درصد بوده است که با رقم مشابه در سال گذشته یکسان است.

پس از انتشار آمارهای اقتصادی اخیر ارزش برابری دلار در برابر بسیاری از ارزها افزایش یافت ولی قیمت اوراق قرضه ملی تا حدی کاهش یافت.

با استفاده از رویترز و توییتر؛ ش.ر/ج
XS
SM
MD
LG