لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۵

ادامه کاهش بهای نفت؛ قیمت هر بشکه نفت برنت به زیر ۲۰ دلار رسید


میزان تقاضا برای نفت در سراسر جهان نسبت به قبل از بحران کرونا حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است
میزان تقاضا برای نفت در سراسر جهان نسبت به قبل از بحران کرونا حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است

ادامه عدم تقاضا برای نفت و همچنین پر بودن انبارها در آمریکا باعث افت بیشتر قیمت نفت این کشور شده است و بهای نفت برنت و همچنین وست تگزاس اینترمدیت به ترتیب هفت و ۲۵ درصد سقوط کردند.

هر بشکه نفت برنت در معاملات روز دوشنبه هشتم اردیبهشت با کاهشی نزدیک به هفت درصد نسبت به روز قبل از آن، حدود ۲۰ دلار فروخته شد.

هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با حدود ۲۵ درصد سقوط به کمتر از ۱۳ دلار رسید.

در پی همه‌گیری کرونا و مقرات قرنطینه برای بیش از نیمی از مردم جهان تقاضا برای محصولات نفتی به شدت افت کرده است.

با وجود کاهش تدریجی محدودیت‌ها در برخی کشورها، میزان تقاضا برای نفت خام هنوز در حد بسیار پائین است.

به گزارش رویترز، میزان تقاضا برای نفت در سراسر جهان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگر، شمار زیادی از انبارهای نفت پر شده‌اند و جا برای ذخیره بیشتر ندارند؛ مطابق آمارهای مؤسسه اطلاعاتی کپلر، هفته گذشته حدود ۸۵ درصد از ظرفیت ذخیره نفت در دریا (بر روی نفتکش‌ها) پر بود.

نگرانی‌های اقتصادی نیز دلیل دیگری است که بازار نفت را دچار تلاطم کرده است؛ پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی دو درصد نسبت به پارسال کاهش یابد که در این صورت وضعیتی بدتر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ خواهد بود.

البته صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی جهان در سال جاری را منفی سه درصد برآورد کرده است که در صورت تحقق این سناریو، بدترین وضعیت از زمان «رکود بزرگ» دهه ۳۰ میلادی خواهد بود.

به گفته کارشناسان یکی از دلایل کاهش بهای نفت خام، عدم تمایل سرمایه‌گذاران به خرید محموله‌های نفتی است که زمان تحویل آن برای ماه ژوئن است.

قیمت نفت آمریکا اول اردیبهشت‌ماه دچار یک سقوط تاریخی شد و حتی به منفی ۳۷ دلار رسید. این رویداد بی‌سابقه بر روی بهای نفت برنت هم تأثیر گذاشت و بازارهای سهام را نیز دچار تلاطم کرد.

معاملاتی که روز دوشنبه صورت گرفت برای تحویل در ماه ژوئن بود. این نگرانی هست که در ژوئن نیز سقوط تاریخی هفته گذشته و فروش نفت به قیمت منفی بار دیگر تکرار شود.

صندوق سرمایه‌گذاری نفت آمریکا که بزرگ‌ترین مؤسسه معامله نفت است اعلام کرد در نظر دارد همه معاملات نفتی که در بورس معاملات آتی کالای نیویورک برای تحویل در ماه ژوئن انجام داده را واگذار کند و هیچ خرید نفت جدیدی که زمان تحویل آن در ماه ژوئن باشد انجام ندهد.

این نهاد آمریکایی در سقوط تاریخی اول اردیبهشت زیان بسیاری دید و اکنون در نظر دارد تنها در خرید محموله‌هایی که زمان تحویل آنها بعد از ماه ژوئن باشد، سرمایه‌گذاری کند.

بانک صنعت و تجارت چین نیز اعلام کرده که تمام سرمایه گذاری‌ها در زمینه قراردادهای خرید کالاهای مصرفی در بازارهای معاملاتی آتی، از جمله نفت خام و گاز طبیعی را از روز سه‌شنبه تعلیق خواهد کرد.

روز دوشنبه گزارش شد که حجم انبار کردن نفت در مهمترین تاسیسات ذخیره نفت آمریکا در ایالت اوکلاهما طی هفته گذشته شش درصد افزایش یافت.

آهنگ رشد ذخایر نفت در آمریکا هفته گذشته مقداری کاهش داشت که نشان می‌دهد یا صنعت نفت آمریکا امکانات دیگری برای نگهداری نفت پیدا کرده و یا حجم تولید روزانه نفت در هفته گذشته کاهش یافته است.

اما هنوز هم نگرانی‌ها از لبریز شدن تاسیسات ذخیره نفت آمریکا طی دو ماه آینده وجود دارد.

XS
SM
MD
LG