لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۲

امتناع ونزوئلا از قیمت‌گذاری نفت با دلار آمریکا


تصمیم به اعلام قیمت نفت به یوآن چین، پس از تأکید مادرو در مورد رهایی از سلطه دلار اتخاذ شده است.
تصمیم به اعلام قیمت نفت به یوآن چین، پس از تأکید مادرو در مورد رهایی از سلطه دلار اتخاذ شده است.

پس از اظهارات هفته گذشته نیکلاس مادرو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، درباره «امتناع و رهایی از سلطه دلار آمریکا» در واکنش به تحریم‌های اخیر واشینگتن علیه کاراکاس، ونزوئلا قیمت‌گذاری نفت خود را به یوان چین تغییر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بازارهای جهانی عموماً از دلار برای قیمت‌گذاری نفت استفاده می‌کنند، اما ونزوئلا روز جمعه رسماً قیمت نفت‌فروشی خود را بر اساس یوان چین اعلام کرد.

ایران نیز که از دسترسی به سیستم مالی آمریکا محروم است، درآمدهای نفتی خود را بر اساس یورو دریافت می‌کند، اما آخرین به روزرسانی سایت رسمی امور بین‌المللی شرکت ملی نفت ایران نشان می‌دهد که تهران هنوز هم قیمت نفت خود را بر اساس دلار آمریکا اعلام می‌کند.

وزیران نفت ایران و ونزوئلا هفته گذشته در تهران دیدار کرده بودند.

رویترز می‌نویسد که بولتن قیمت نفت ماه سپتامبر شرکت ملی نفت ونزوئلا روز جمعه منتشر شد و قیمت‌های اخیر بر اساس یوان بود، اما قیمت‌ها برای ماه‌های گذشته همچنان بر اساس دلار آمریکا باقی مانده است.

وزارت نفت این کشور در اعلامیه‌ای می‌گوید که «این اقدام، عمل به اظهارات رئیس‌جمهور در هفتم سپتامبر است که بر اساس آن ونزوئلا باید استراتژی‌هایی برای آزادی از سلطه دلار آمریکا به کار گیرد».

قیمت نفت ونزوئلا برای روز جمعه ۳۰۶.۲۶ یوان، معادل ۴۶.۷۶ دلار قید شده است. قیمت هفته گذشته نیز بر اساس نرخ برابری دلار و یوان در همان زمان، ۳۰۰.۹۱ یوان، معادل ۴۶.۱۵ دلار ذکر شده است.

رویترز از قول یک بازرگان نفت که نخواسته نامی از او برده شود، نوشته است که «هیچ کس در حال تغییر قراردادها نیست». به گفته او، نفت کالایی است که مشخصاً با دلار معامله می‌شود، بدهی‌های شرکت ملی نفت ونزوئلا نیز عمدتاً بر اساس دلار آمریکاست و حتی بازپرداخت اوراق قرضه بر اساس ارز دلار است».

هوگو چاوز، رئیس‌جمهور پیشین ونزوئلا که ۱۴ سال رهبری حزب سوسیالیست حاکم این کشور را برعهده داشت، به کرات از لزوم حذف دلار از معاملات نفتی صحبت کرده و گفته بود که دولت آمریکا یکسره دلار چاپ می‌کند و این ارز جایگاه جهانی خود را از دست می‌دهد.

با این حال رویترز می‌نویسد که این کشور هنوز هم با توجه به تجارت گسترده با ایالات متحده، وابسته به دلار آمریکاست. کاراکاس یکی از صادرکننده‌های نفت به آمریکا و واردکننده کالا از این کشور است.

بر اساس تحریم‌های جدید آمریکا، مؤسسات مالی این کشور حق ندارند به دولت یا شرکت دولتی نفت ونزوئلا وام جدید بدهند. با این حال این تحریم‌ها به طور مستقیم واردات و صادرات به ونزوئلا را قدغن نکرده است.

XS
SM
MD
LG