لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۲

پیکر عباس امیرانتظام به خاک سپرده شد


بر اساس برخی گزارش‌ها نهادهای امنیتی مانع برگزاری مراسم تشییع جنازه عباس امیرانتظام از مقابل خانه او شده‌اند
بر اساس برخی گزارش‌ها نهادهای امنیتی مانع برگزاری مراسم تشییع جنازه عباس امیرانتظام از مقابل خانه او شده‌اند

پیکر عباس امیرانتظام، سخنگو و معاون نخست وزیر دولت موقت، روز جمعه ۲۲ تیر در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد و گروهی از فعالان سیاسی با حضور درخانه او مراسم یادبودش را برگزار کردند.

بر اساس تصاویر منتشر شده،احمد منتظری، فرزند آیت الله حسینعلی منتظری، بر پیکر آقای امیر انتظام نماز خواند و پیکر او در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، صبح روز جمعه گروهی از فعالان سیاسی از جمله مصطفی تاجزاده، محمد ملکی، علیزاده طباطبایی، مجید فراهانی، حجت نظری، الهه کولایی , عمادالدین باقی با حضور در خانه امیر انتظام مراسم یادبود او را برگزار کردند.

پیش از این اعلام شده بود که قرار است مراسم تشییع جنازه عباس امیرانتظام از مقابل خانه او انجام شود، اما برخی کاربران فضای مجازی خبر دادند که نهادهای امنیتی با برگزاری این مراسم مخالفت کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا نیز نوشت که قرار بود پیکر آقای امیر انتظام به خانه‌اش آورده شده و در آنجا مراسم وداع برگزار شود اما «به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها» این اتفاق نیفتاد.

در مراسم تشییع پیکر آقای امیر انتظام محمد توسلی، دبیر کل نهضت آزادی، و تعدادی از اعضای این گروه شرکت داشتند.

عباس امیرانتظام که از او به عنوان قدیمی‌ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی نام برده می‌شد، صبح روز پنج‌شنبه ۲۱ تیر درگذشت.

او به‌ دنبال حمله دانشجویان «خط امام» به سفارت آمریکا در ایران، روز ۲۸ آذر ۵۸ به اتهام «جاسوسی» و «همکاری» با سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا بازداشت و به حبس ابد محکوم شد.

امیرانتظام و نزدیکان وی این اتهام را رد می‌کردند. وی سال ۷۷ در گفت‌و‌گو با روزنامه جامعه در این زمینه گفته بود که به عنوان «مسئول مذاکره و مکاتبه با تمام سفارتخانه‌ها» در داخل ایران، مکاتباتی «رسمی و قانونی» با سفارت آمریکا نیز انجام داده بود.

وی گفته بود که «اما آنهایی که سفارت را اشغال کردند، این نامه‌ها را به عنوان اسناد جاسوسی علیه دولت وقت و شخص من مورد استفاده قرار دادند. مطلقاً چیز دیگری نبود، مطلقاً».

مهدی بازرگان، نخست وزیر و ابراهیم یزدی، وزیر خارجه دولت موقت، با حضور در دادگاه آقای امیر انتظام از او دفاع کردند.

آقای امیر انتظام گفته که دست اندرکاران دادگاه «با الفبای مکاتبات سیاسی آشنا» نبودند و استفاده از کلمه «Dear (به معنای عزیز) را به داشتن روابط خصوصی با سفیر آمریکا تعبیر می‌کردند».

ابراهیم اصغرزاده و محسن میردامادی، دو تن از اعضای شورای مرکزی دانشجویان «پیرو خط امام»، در سالیان اخیر اعلام کردند که سندی درباره جاسوسی آقای امیر انتظام وجود نداشت.

جمع آوری نامه‌ای برای انحلال مجلس خبرگان رهبری از سوی دادگاه دیگر اتهام عباس امیر انتظام اعلام شد.

آقای امیرانتظام در سال ۹۲ و در بیمارستان از محمد محمدی گیلانی، قاضی دادگاه خود عیادت کرد.

او در پاسخ به انتقاد شادی صدر، فعال حقوق بشر، نوشت که «در این دیدار حکمتی بود و آن تمرین بخشش و گذشت از خطاها بود بدون آنکه این خطاها را فراموش کنیم».

این زندانی سیاسی گفته بود که به مدت ۱۵ سال در زندان های اوین، قزل حصار و گوهر دشت زندانی بوده و در دی ماه ۷۳ به خانه امن وزارت اطلاعات منتقل شده تا اینکه آذر سال ۷۵ ماموران او را به خانه اقوامش آورده و دیگر به زندان بازنگردانده‌اند.

وی متولد سال ۱۳۱۱ تهران و دارای مدرک مهندسی برق از دانشکده فنی دانشگاه تهران و فوق لیسانس مهندسی از آمریکا بود.

از عباس امیرانتظام در سال ۸۱ نیز کتابی دو جلدی با عنوان «آن سوی اتهام» منتشر شد که به بیان خاطرات وی از دوران بازداشت تا محاکمه پرداخته است.

منابع: شبکه‌های اجتماعی، خبرگزاری ایسنا؛ ا.م/س.ن
XS
SM
MD
LG