لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۱

یک مقام شهرداری: تهران ۲۵ هزار کارتن‌خواب٬ بی‌خانمان و متکدی دارد


یک مقام شهرداری تهران می‌گوید شمار بی‌خانمان‌ها٬ کارتن‌خواب‌ها و متکدیان در این شهر به «۲۵ هزار نفر» رسیده و «۲۱ هزار» تن نیز در این کلان‌شهر زندانی هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران این آمار را در نشست «عدالت اجتماعی» در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرده است.

ولی‌الله شجاع‌پوریان گستردگی «آسیب‌های اجتماعی» در کلانشهر تهران را «بسیار تلخ» توصیف کرده و افزوده است که آمار بالای این نوع معضلات٬ برای «جامعه دینی قابل افتخار نیست».

آقای شجاع‌پوریان از نبود یک «اطلس کامل برای آسیب‌های اجتماعی» نیز انتقاد کرده و گفته است: «شهرداری تهران آمار کودکان کار را بیش از ۱۵ هزار نفر اعلام کرده ولی سازمان بهزیستی می‌گوید هفت هزار کودک کار داریم».

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران٬ شمار کارتن‌خواب‌ها در این شهر را نیز «بیش از ۱۵ هزار» و تعداد متکدیان و بی‌خانمان‌ها را «۱۰ هزار» نفر اعلام کرده است.

او با بیان آمار ۲۱ هزار زندانی٬ ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار معتاد و سالانه ۴۰ هزار طلاق در تهران و نیز مسائلی چون نزاع‌های خیابانی٬ خودکشی‌ها و سایر مسائل٬ نسبت به آمار بالای «آسیب‌های اجتماعی» در این شهر٬ هشدار داده است.

آقای شجاع‌پوریان همچنین اذعان کرده که پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی٬ «شاید در زمینه آسیب‌های اجتماعی کارنامه قابل دفاعی نداشته باشیم».

در ایران از اعتیاد٬ طلاق٬ فقر٬ بیکاری٬ کودک‌آزاری٬ خودکشی٬ سرقت٬ ترک تحصیل٬ بی‌خانمانی٬ تمایلات جنسی غیرمتعارف و... به عنوان مصادیق آسیب‌های اجتماعی نام برده می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در حالی نسبت به گسترش این پدیده در تهران هشدار داده که ۲۳ آذرماه٬ روزنامه اعتماد از کاهش «یکصد میلیارد تومانی» ردیف بودجه پیشنهادی دولت برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در سال ۹۷ خبر داده بود.

اعتماد نوشته در حالی که پس از دومین جلسه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با رهبر جمهوری اسلامی ۴۰۰ میلیارد تومان برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اختصاص یافته بود، این رقم در بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۷ به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده‌ است.

وزیر کشور سال گذشته اعلام کرده بود که رهبر ایران در جلسه‌ای گفته که جمهوری اسلامی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع آنها «۲۰ سال» عقب است.

او خبر داده بود که آقای خامنه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، اولویت‌هایی را چون «مبارزه با مواد مخدر و رفع معضل اعتیاد»، «حاشیه‌نشینی»، «طلاق»، «مبارزه با بزهکاری» و «مسائل مربوط به موارد خاص و بحرانی» مشخص کرده‌ است.

علی لاریجانی٬ رئیسی مجلس شورای اسلامی، نیز مردادماه سال ۹۵ گفته بود که ۱۸ میلیون نفر در ایران درگیر آسیب‌های اجتماعی هستند.

پیش از او نیز علیرضا حمیدی‌فر، مدیرکل مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی ناجا، اعلام کرده بود که «آسیب‌های اجتماعی در ایران به شدت رو به افزایش است و باید برای کنترل و حل آن اقداماتی صورت گیرد».

از فقر به عنوان مهم‌ترین علت آسیب‌های اجتماعی در ایران نام برده می‌شود. سال گذشته علی‌اکبر سیاری٬ نماینده وزارت بهداشت در جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان اعلام کرده بود که ۳۰ درصد از مردم ایران «گرسنه» هستند.

با استفاده از گزارش‌های خبرآنلاین و رادیو فردا؛ ب.ب./م.ا.
XS
SM
MD
LG