یک منبع مطلع روز سهشنبه، سوم دیماه، در گفتوگو با رادیوفردا خبر داد که نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، در بیمارستان درگذشته است.
به گفته این منبع، محمد تابنده، برادرزاده نورعلی تابنده، به عدهای از دراویش که در مقابل بیمارستان جمع شدهاند خبر درگذشت قطب دراویش را اعلام کرده است.
این منبع همچنین از «جو شدیدا امنیتی» در برابر بیمارستان مهر تهران خبر داد.
نورعلی تابنده که از ۹ آبان امسال در پی وخامت حال و ضعف جسمانی به بیمارستان مهر تهران منتقل شده بود، پس از تحمل یک دوره بیماری در ۹۲ سالگی درگذشت.
دو هفته پیش خبرگزاریهای ایران گزارش دادند که قطب دراویش گنابادی شامگاه چهارشنبه، ۲۰ آذرماه، در بیمارستان مهر درگذشته است، اما این خبر بعدا تکذیب شد.
نورعلی تابنده در مهرماه ۱۳۷۱ «قطب دراویش گنابادی نعمتاللهی» نام گرفت و از آن تاریخ تا زمان حیاتش در این جایگاه باقی ماند.
پس از درگیری بین مأموران امنیتی و شماری از دراویش گنابادی در خیابان گلستان تهران در بهمن و اسفند ۹۶، نورعلی تابنده در بازداشت خانگی قرار گرفت.
وی چهارم شهریور امسال به شهرستان بیدخت، زادگاه خود، سفر کرد اما اجازه همراهی دراویش گنابادی با آقای تابنده داده نشد.
نورعلی تابنده در دانشگاه پاریس دکترای حقوق گرفته بود و پیش از انقلاب بهمن ۵۷ وکالت برخی از چهرههای مخالف حکومت را بر عهده داشت.
او پس از پیروزی انقلاب مدت کوتاهی در دولت مهدی بازرگان معاون وزیر ارشاد و معاون وزیر دادگستری بود.
آقای تابنده از جمله امضاکنندگان نامه مشهور ۹۰ امضایی به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری سابق ایران، بود که بازداشت و ۸ ماه زندانی شد.
او همچنین از جمله وکلایی بود که عباس امیر انتظام به عنوان وکیل به دادگاه معرفی کرده بود.
آقای تابنده در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از مهدی کروبی حمایت کرده بود.