لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۹

علی‌اف تلویحی خامنه‌ای را مسئول اظهارات یک مداح علیه خود و اردوغان دانست


الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان
الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان

رئیس‌جمهور آذربایجان با اشاره به سخنان تند یک مداح علیه او و رئیس‌جمهور ترکیه در جمعی با حضور امام جمعه اردبیل، گفت که مسئولیت این اقدام با کسی است که این امام جمعه را منصوب کرده است.

الهام علی‌اف روز سه‌شنبه ۱۸ دی در گفت‌وگو با چند خبرنگار خارجی و داخلی اظهار داشت: «ما به خوبی می‌دانیم آن آخوند استان (امام جمعه اردبیل) را چه کسی منصوب کرده و مسئولیت متوجه خود اوست».

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از طرق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نمایندگان خود در مراکز استان‌ها را به عنوان امام جمعه منصوب می‌کند. این شورا در سال ۱۳۷۲ با حکم رهبر جمهوری اسلامی جایگزین شورای مرکزی ائمه جمعه شد.

رئیس‌‌جمهور آذربایجان در ادامه تصریح کرد برای اولین بار نیست که این «آخوند استان» به دولت جمهوری آذربایجان و ترکیه توهین می‌کند: «ما انتظار برخورد جمهوری اسلامی با او را داریم و دست‌کم باید از سمتش کنار گذاشته شود».

دولت الهام علی‌اف پیشتر نیز به شدت به اظهارات سخنرانان مراسمی که شامگاه هشتم دی امسال در اردبیل برگزار و از شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد اعتراض کرده بود.

حسن عاملی، امام جمعه و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان اردبیل، در مداحی یاد شده در مسجد اعظم مرکز این استان شرکت و با سخنرانی خود مراسم را افتتاح کرده بود.

یکی از مداحان محلی در آن آئین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و الهام علی‌اف، همتای آذربایجانی‌اش، را «حرام‌زاده و حرام لقمه» خوانده و در ادامه این اظهارات مدعی شده بود آقای علی‌اف کسی است که خانواده‌اش را در یک «قمار چند میلیارد دلاری با اسرائیلی‌ها رهن گذاشته است».

او همچنین گفته بود: «روزی خواهد رسید که نوادگان شاه اسماعیل صفوی از اردبیل بیرق امام زمان را در باکو و شهرهایی که تا حدود دو قرن پیش خاک ایران بود، به اهتزاز در می‌آورند».

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان ۱۲ دی‌ماه کاردار جمهوری اسلامی ایران در باکو را احضار و به شدت به این موضوع اعتراض کرد.

حسن عاملی، امام جمعه اردبیل، چند روز پس از سخنان مداح یاد شده، اظهارات او را «ادبیات نامناسب» خواند و در ادامه گفت: «اظهارات شخصی اشخاص به هیچ وجه موضع رسمی هیچ حکومتی در دنیا نیست».

مناسبات باکو- تهران که بعد از حملهٔ مسلحانه یک شهروند ایرانی در زمستان دو سال پیش به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و کشتن یک افسر امنیتی سفارت به شدت تیره شده بود، پس از مدت‌ها تلاش بهبود یافت.

رئیس‌‌جمهور آذربایجان به این موضوع نیز اشاره کرد و گفت ایران جمهوری آذربایجان را در رابطه با مجازات عامل حمله مسلحانه مطمئن کرده بود، اما افزود که «آن‌ها ما را فریب دادند».

او ادعا کرد تمامی شواهد نشان می‌دهد که این حمله یک اقدام «سازمان‌یافته» بوده است.

XS
SM
MD
LG