لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۴

هیئت هفت نفره فرانسوی به بررسی سانحه هواپیمای «آسمان» کمک می‌کند


یک ای‌تی‌آر هواپیمایی آسمان
یک ای‌تی‌آر هواپیمایی آسمان

سازمان هواپیمایی کشور می‌گوید یک هیئت هفت‌نفره فرانسوی، در ایران، به بررسی دلیل یا دلایل سقوط هواپیمای ای‌تی‌آر، پرواز تهران-یاسوج می‌پردازد. همزمان رئیس مدیریت بحران کشور نیز گفته انتقال پیکر کشته‌شدگان بیشتر از پیش‌بینی‌های اولیه زمان می‌برد.

خبرگزاری‌های داخل ایران به‌نقل از سازمان هواپیمایی کشوری می‌گویند شب سه‌شنبه اول اسفند ماه، یک هیئت فرانسوی هفت نفره برای همکاری در روند بررسی علت سقوط هواپیمای «ای‌تی‌آر» وارد تهران شده‌است.

به گفته سازمان هواپیمایی علاوه بر چهار نماینده کارخانه سازنده ای‌تی‌آر، سه نفر از اعضای کمیته بررسی سوانح دولت فرانسه نیز همراه این هیئت هستند.

ای‌تی‌آر یک شرکت هواپیماسازی فرانسوی ایتالیایی است که هواپیماهای «توربوپراپ» (ملخی) می‌سازد.

هواپیمای سانحه‌دیده پرواز تهران-یاسوج یک ای‌تی‌آر-۷۲ از سری ۵۰۰ بود، ۲۵ سال عمر کرده بود و ۶۰ سرنشین، چهار خدمه و دو مامور امنیت پرواز سوار آن بودند. ای‌تی‌آر در سال ۲۰۰۷ میلادی سری ۶۰۰ را به‌جای سری ۵۰۰ معرفی کرد.

هواپیمای شرکت آسمان روز یک‌شنبه از صفحه رادار ناپدید شد و سپس گفته شد در نزدیکی شهر سمیرم سقوط کرده‌است. لاشه هواپیما و پیکر شمار زیادی از سرنشینان آن، اول اسفند پیدا شد.

شرکت ای‌تی‌آر در بیانیه‌ای که در مورد سانحه منتشر کرده بود، ضمن ابراز همدردی با بستگان سانحه، گفته بود هنوز دلیل واقعه مشخص نیست.

«انتقال پیکرها دست‌کم دو روز طول می‌کشد»

رئیس مدیریت بحران کشور شب سه‌شنبه گفته‌است در صورت شرایط جوی مناسب، برای انتقال پیکر‌ قربانیان، از محل سانحه، دو روز زمان نیاز است.

خبرگزاری دولتی ایرنا، از اسماعیل نجار نقل کرده‌است که «اگر وضعیت آب و هوا اجازه ندهد، قطعا مدت زمان این عملیات طولانی‌تر خواهد بود».

گفته‌های آقای نجار نشان می‌دهد انتقال پیکرها به زمانی بیشتر از پیش‌بینی‌های اولیه دیگر مقام‌های دولتی نیاز دارد.

پیش از این فرماندار شهرستان بویراحمد گفته بود پیکر جان‌باختگان روز چهارشنبه به یاسوج منتقل می‌شود. مقام‌های دولتی و امدادی می‌گویند اگر انتقال پیکرها با هلیکوپتر ممکن نباشد، باید از راه زمینی این کار را انجام داد.

شاهرخ کناری، فرماندار بویراحمد، گفته‌است «نقطه حادثه در ارتفاع بیش از چهار هزار و ۵۰۰ متری و سخت‌گذری قرار دارد. گروه‌های امدادگر در منطقه سقوط هواپیما در حال جست و جو، برف‌روبی و انتقال پیکرها هستند».

بنا به اعلام مدیر کل بحران سازمان پزشک قانونی ایران، تشخیص هویت سرنشینان ای‌تی‌آر در یاسوج انجام خواهد شد.

بازتاب سانحه

طی روزهای گذشته شماری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی به بیان انتقادهایی در مورد وضعیت «مدیریت بحران» در تازه‌ترین سانحه هوایی ایران پرداخته‌اند. همزمان شماری نیز به کوهستانی بودن منطقه و سختی‌های آب‌وهوایی و اقلیمی اشاره کرده‌اند.

برای نمونه یک گزارش تلویزیون دولتی ایران در محل برگزاری جلسه ستاد بحران استانی در شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا کرده‌است؛ در حالی که خبرنگار تلویزیون دولتی ایران می‌گوید «با گذشت ده ساعت از سانحه»، در ستاد بحران «هیچ اتفاق خاصی رخ نداده‌است» و حتی مقام‌های شرکت آسمان نیز در جلسه این ستاد شرکت نکرده‌اند.

این در حالی‌ست که شرکت آسمان گفته «ستاد بحران در محل شرکت تشکیل شده بود» و «پس از قطعیت یافتن سانحه، تیمی متشکل از مدیرعامل و دیگر مدیران ارشد شرکت هواپیمائی آسمان به منطقه سانحه اعزام و در کنار ارتفاعات دنا مستقر شد».

البته بیانیه هواپیمایی آسمان، تقریبا سه روز پس از وقوع سانحه نیز مورد توجه برخی رسانه‌های داخلی قرار گرفته‌است. این بیانیه روز سه‌شنبه منتشر شده‌است، در حالی‌که شرکت سازنده هواپیما، ای‌تی‌آر، روز ۱۸ فوریه، اندکی پس از اعلام گزارش‌ها در مورد ناپدید شدن هواپیما، در مورد رخداد بیانیه‌ای صادر کرده بود.

حضور داوطلبان و کوهنوردان باتجربه برای کمک به پیدا کردن محل سانحه نیز در شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا کرده‌است.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا، تسنیم، مهر، اینستاگرام، توئیتر|ت.ت
XS
SM
MD
LG