لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۸

هشدار انجمن قطعه‌سازان: احتمال بیکاری ۴۵۰ هزار نفر، کاهش ۸۰ درصدی تولید خودرو


چند عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان در یک نشست خبری اعلام کردند که به دلیل «بحران» ارزی، ۴۵۰ هزار نفر در این صنعت بیکار خواهند شد و تولید خودرو ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت.

مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعه‌سازان، روز دوشنبه ۲۲ مرداد گفت که به دلیل بحران ارزی ۱۴ هزار نفر نیرو در این صنعت تعدیل شده‌اند و احتمالا ۴۵۰ هزار نفر دیگر هم بیکار خواهند شد.

به گفته آقای بیگلو، قطعه‌سازان به خودروسازان اعلام کرده‌اند که از اول شهریور امکان تولید قطعه ندارند و خودروسازان نیز «کاهش ۸۰ درصدی تولید را پیش رو دارند».

علی ربیعی، وزیر سابق کار ایران، چند روز پیش از استیضاح و برکناری، با تاکید بر اینکه تا پایان سال جاری فشار اقتصادی بر کشور و مردم به دلیل تحریم‌های آمریکا بیشتر خواهد شد، پیش‌بینی کرده بود که در اثر اعمال این تحریم‌های تازه یک میلیون شغل در ایران تعطیل می‌شود.

شاپور سامعی، نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان، نیز خبر داد که قطعه‌سازان ضمن تعدیل نیرو شیفت‌های کاری خود را هم کاهش داده‌اند.

به گفته آقای سامعی، به دلیل کاهش تولید قطعه‌سازان، تولید خودرو در ایران نیز ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.

در همین حال خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه اعلام کرد که در تیرماه امسال تولید چهار مدل خودرو متوقف شده است.

بر اساس این گزارش، در این مدت تولید مدل‌های ام‌وی‌ام ۵۵۰، هیوندای آی‌۱۰، لیفان ایکس ۶۰ و جک جی ۵ به صفر کاهش یافته است.

در این گزارش به دلیل توقف تولید این خودروها اشاره نشده است.

دبیر انجمن خودروسازان همچنین گفت: «خریدهای خارجی متوقف شده و بانک‌ها به ما حواله نمی‌دهند و بهانه تحریم را مطرح می‌کنند در حالی که ما در شرایط تحریم تمام شگردها را یاد گرفته و حتی به‌صورت چمدانی معاملات خود را انجام می‌دادیم اما امروز بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به‌جای کمک به تولیدکنندگان دست ما را بسته‌اند».

آقای بیگلو پیشنهاد کرد که دولت ارز مورد نیاز صنعت خودرو و قطعه‌سازی را که حدود سه میلیارد دلار است تأمین کند.

وی همچنین پیشنهاد کرد که قیمت خودرو آزاد شود «تا تأثیر افزایش قیمت مواد اولیه با فروش خودرو در حاشیه بازار برطرف شود».

در این نشست خبری نایب رئیس انجمن قطعه سازان همچنین گفت که قطعه‌سازان برای ترخیص کالاهایی که پیش از این سفارش داده بودند دچار مشکل شده‌اند.

به گفته آقای سامعی، قطعه‌سازان برخی کالاهای خود را با دلار ۴۲۰۰ تومانی سفارش داده‌اند اما گمرک در آئین‌نامه جدید دلار ۹ هزار تومانی را معیار قرار داده و به قطعه‌سازان گفته که باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کنند.

در همین حال محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت که «برای دریافت مابه‌التفاوت ارزی از کالاهایی که در گمرک مانده‌اند، تسهیلاتی مانند پرداخت اقساطی در نظر گرفته می‌شود».

پس از خروج آمریکا از برجام اکثر شرکت‌های خودروساز همکار با شرکت‌های ایرانی از جمله رنو، مزدا، هیوندایی و پی‌اس‌ای که خودروهای پژو و سیتروئن را تولید می‌کند، همکاری با ایران را متوقف کرده‌اند.

در روزهای گذشته نیز برخی از مقامات دولت ایران و دست‌اندرکاران بخش خصوصی از تاثیر بحران ارزی بر اقتصاد ایران سخن گفته‌اند.

در همین حال مهرداد تقی زاده معاون وزیر راه روز یکشنبه اعلام کرده بود که شرکت‌های هواپیمایی به دلیل پرداخت نشدن ارز دولتی از سوی بانک مرکزی در حال تعطیل شدن هستند.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های تسنیم، ایسنا و رادیو فردا/ ا.م/ ک.ر
XS
SM
MD
LG