لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۶

کشته شدن ۱۶ پلیس افغان در پی حمله هوایی آمریکا در هلمند


ائتلاف ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) مراتب همدردی عمیق خود را با خانواده افراد کشته شده در این واقعه ابراز کرد. عکس آرشیوی است.
ائتلاف ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) مراتب همدردی عمیق خود را با خانواده افراد کشته شده در این واقعه ابراز کرد. عکس آرشیوی است.

در پی حمله هوایی آمریکا به منطقه گِرِشک در ولایت هلمند افغانستان ۱۶ پلیس افغان کشته و دو نفر نیز زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حمله هوایی روز جمعه نیروهای آمریکایی علیه نیروهای طالبان صورت گرفته بود که بخش‌های گسترده‌ای از این ولایت را تحت اشغال دارند.

این گزارش می‌افزاید دو نفر از افراد کشته شده، از فرماندهان پلیس بوده‌اند.

ائتلاف ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) در بیانیه‌ای که منتشر کرد ضمن تأیید این خبر افزود: «در طول اجرای عملیات پشتیبانی از حمله نیروهای افغان، تعدادی از افراد این نیروی دوست که در محل حمله گرد آمده بودند بر اثر آتش حملات هوایی کشته شدند».

در قسمتی دیگر از این بیانیه ضمن اعلام انجام بررسی و تحقیق در مورد علت این رخداد آمده است: «مایلیم مراتب همدردی عمیق خود را با خانواده افراد کشته شده در این واقعه تأسفبار ابراز نماییم».

ارتش آمریکا تنها نیروی عضو ائتلاف بین‌المللی است که حملات هوایی در افغانستان صورت می‌دهد.

در همین حال جیمز ماتیس وزیر دفاع ایالات متحده، روز جمعه گفت که دولت ترامپ بر اساس تعداد نیروها و سایر جزییات نظامی در حال بررسی «ایده‌های بزرگ» برای یافتن یک راهکار جدید استراتژیک در افغانستان است.

او تأکید کرد که «ما به هدف نزدیک هستیم».

آمریکا از ۱۶ سال پیش به این سو در افغانستان حضور نظامی داشته و اخیراً وزیر دفاع آمریکا در ماه ژوئن هشدار داده بود که ایالات متحده [با روند فعلی] از امکان موفقیت در افغانستان برخوردار نیست.

او همان هنگام در یک نشست سنا، به سناتور جمهوری‌خواه جان مک کین، قول داد تا اواسط ماه جاری میلادی یک راهکار استراتژیک را برای افغانستان پیشنهاد کند.

وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای تهیه دیده، گفت: «فقط کمی زمان می‌برد». او همچنین افزود: «این به معنای آن نیست که رؤسای جمهوری پیشین، نادان یا چیزی دیگر در این حدود بوده‌اند. این فقط یک کار دشوار است که باید برایش تصمیم درست گرفت».

آقای متیس همچنین در واکنش از انتقادهایی که پیرامون مسئله افغانستان بیان می‌شود گفت: «فقط برای کسانی که قرار نیست مسئولیت اتخاذ تصمیم‌ها را بر دوش بکشند آسان است که به کارها خرده بگیرند».

آسوشیتدپرس می‌نویسد که گرچه در اظهارات آقای متیس اشاره به نام سناتور مک‌کین نشده، اما این سناتور ارشد جمهوری‌خواه در زمره منتقدان از نبود راهبردی در قبال افغانستان است.

به نوشته این خبرگزاری، آقای مک‌کین روز پنجشنبه در بیانیه‌ای ابراز تأسف کرده بود که «شش ماه از عمر این دولت می‌گذرد و هنوز یک استراتژی برای پیروزی در افغانستان نداریم».

او افزوده بود که «اکنون در نیمه ماه جولای هستیم و هنوز راهکاری به کنگره ارائه نشده است».

وزیر دفاع آمریکا با مربوط دانستن مسئله جنگ افغانستان به جنگ‌های سابق ایالات متحده گفت مایل است از توافق دستگاه‌های اجرایی در هر دو بُعد سیاسی و نظامی مطمئن باشد.

او افزود: «می‌د‌انم که ممکن است این به نظر آسان بیاید ولی آسان نیست».

آقای متیس در عین حال یادآور شد که تصمیم پنتاگون در مورد خودداری از پرداخت ۵۰ میلیون دلار به پاکستان در قالب «حمایت مالی نیروهای ائتلاف» ربطی به استراتژی جدید آمریکا در افغانستان ندارد.

پاکستان هرسال تحت عنوان «ارائه خدمات پشتیبانی لجستیک از رشته عملیات نظامی آمریکا» این مبلغ را دریافت می‌کرد.

مقام‌های رسمی پیش از این گفته بودند برخورد آمریکا با پاکستان، بخش مهمی از استراتژی جنگی جدید در افغانستان است. آنها در توضیح این استدلال گفته بودند که پاکستان مرکز استقرار یکی از شاخه‌های خطرناک طالبان به نام «شبکه حقانی» است که در افغانستان هم از موقعیت خاصی برخوردار است.

پنتاگون در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد اعلام کرده بود که آقای متیس به کمیته‌های متعدد مجلس سنا گفته است نمی‌تواند تأیید کند که پاکستان برای مقابله با شبکه حقانی، اقدامات کافی صورت داده باشد که سزاوار دریافت ۹۰۰ میلیون دلار به عنوان بازپرداخت هزینه‌های این کشور در نبردها باشد.

پاکستان تاکنون ۵۵۰ میلیون دلار از این مبلغ را دریافت کرده است ولی را دریافت کرده است ولی کنگره آمریکا چندماه پیش، از تأیید پرداخت ۳۰۰ میلیون دلار دیگر امتناع کرد.

نظر آقای متیس در این زمینه به معنای آن است که باقیمانده ۵۰ میلیونی که قرار بود به پاکستان پرداخت شود نیز دیگر پرداخت نمی‌شود.

با این حال وزیر دفاع آمریکا تأکید کرده است که این به معنای در پیش گرفتن یک خط‌ مشی سخت در قبال پاکستان نیست.

سال گذشته نیز، اشتون کارتر وزیر دفاع سابق آمریکا اقدامات پاکستان علیه شبکه حقانی را «ناکافی» ارزیابی کرده بود و در نتیجه ۳۰۰ میلیون دلار از مبلغ مورد نظر پاکستان به این کشور پرداخت نشد.

XS
SM
MD
LG