لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۹

نخستین نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری ایران رسما وارد صحنه رقابت شد


محمد سعیدی کیا،‌ وزیر پیشین مسکن و شهرسازی
محمد سعیدی کیا،‌ وزیر پیشین مسکن و شهرسازی
محمد سعیدی کیا، وزیر پیشین مسکن و شهرسازی ایران، در گفت و گو با یک سایت «اصولگرا» گفته است که در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ایران، نامزد خواهد شد. وی نخستین فردی است که به طور رسمی وارد صحنه این رقابت ها شده است.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی، روز شنبه، نهم دی ماه، در گفت و گو با سایت «مشرق نیوز» گفته که حضورش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران، «مستقل» خواهد بود و از طرف هیچ «گروه یا دسته‌ای» معرفی نشده است.

آقای سعیدی‌کیا، در عین حال گفته که خود را در طیف «اصول‌گرا» تعریف می‌کند.

محمد سعیدی کیا از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ در دولت‌های میرحسین موسوی و اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر راه و ترابری بود. او همچنین در دولت محمد خاتمی مسوولیت وزارت جهاد سازندگی و مسوولیت ریاست بر ستاد بازسازی شهر زلزله‌زده بم را برعهده داشت. آقای سعیدی‌کیا در دولت اول محمود احمدی نژاد نیز وزیر مسکن و شهرسازی بود.

وی در بیان دلایل ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرده است که «با توجه به وضعیت فعلی ملی و جهانی، در داخل کشور نیاز به تعادل، کار و تلاش فوق العاده جمعی، آرامش، جلوگیری از تقابل و درگیری و کمک به رشد و شکوفایی است و در صحنه جهانی با حفظ عزت، با تدبیر و حکمت، ارتباط موثر با جهان را لازم داریم.»

وزیر مسکن و شهرسازی در دولت نخست محمود احمدی نژاد در این گفت و گو تاکید کرده که، «گفتمان انتخاباتی» خود را در شب میلاد یامبر اسلام، دهم بهمن ماه، اعلام خواهدکرد.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی، با اشاره به اینکه به اولویت توسعه اقتصادی یا توسعه سیاسی عقیده ندارد، تاکید کرده‌است که باید «توسعه اجتماعی» مورد توجه قرار گیرد. به گفته آقای سعیدی‌کیا، توسعه‌اجتماعی، همان توسعه فرهنگ و مسایلی است که مورد تاکید آیت الله علی خامنه‌ای، ‌رهبر جمهوری اسلامی است.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، با انتقاد از ساختار اقتصادی ایران گفته است: «پول نفت دست دولت و چشم مردم به دست دولت است، این یک اشکال ساختاری است که باید به عکس شود.»

آقای سعیدی کیا که ‌علاوه بر تجربه وزارت در دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی، در دوره‌هایی ریاست بر بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان را برعهده داشته، ‌تاکید کرده که سابقه مدیریتی اش از سایر افرادی که برای نامزدی در انتخابات مطرح هستند، بیشتر است.

علاوه بر علی سعیدی‌کیا که آشکارا از نامزدشدن خود در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده خبر داده است، در میان دیگر چهره‌های جریان اصولگرایی از محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصطفی پورمحمدی، ‌رییس سازمان بازرسی کل کشور، محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل رهبر جمهوری اسلامی ایران، ‌غلامعلی حدادعادل، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، ‌علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی و علی فلاحیان، وزیر پشیین اطلاعات به عنوان نامزدهای احتمالی انتخابات آتی یاد می‌شود.

در این میان، ‌اگرچه هنوز چهره‌های شاخص اصلاح طلبان، از تصمیم نهایی خود برای شرکت در انتخابات آتی سخنی نگفته‌اند، اما از ‌محمدعلی نجفی، عضو شورای شهر تهران، محمدرضا عارف، معاون اول محمد خاتمی، اسحاق جهانگیری، وزیر پیشین صنایع و معادن به عنوان نامزدهای احتمالی اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده یاد می‌شود.

طیف هواداران و نزدیکان دولت، گروه دیگری از فعالان سیاسی ایران هستند که به احتمال زیاد در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری با حضور نماینده‌ای، به عرصه رقابت انتخاباتی، پای خواهند گذاشت.

عوض حیدرپور، ‌نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه، دهم دی ماه، ‌در گفت و گو با ایلنا گفته است که «باید از انتخابات آتی، ‌بسیار مراقبت کرد.»

به گفته این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، «از نوع رفتار احمدی‌نژاد در آستانه انتخابات این گونه برمی‌آید که او برای کشور برنامه‌ای دارد که فوق‌العاده خطرناک است.»

آقای حیدرپور، ‌با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، که اصولگرایان از آن با عنوان «فتنه» یاد می‌کنند، گفته است: «آن زمان نمی‌دانستیم که فتنه بزرگتری در راه باشد.»

به گفته او، «حرف‌ها و اقداماتی که احمدی‌نژاد انجام می‌دهد ما را به حادثه‌ای عظیم‌تر از فتنه ۸۸، ‌رهنمود می‌کند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین صفارهرندی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در جمع مردم بندرعباس در جنوب ایران، تاکید کرده که «انتخابات آزاد» اسم رمز فتنه‌گری آینده است.

اشاره آقای صفارهرندی، ‌به سخنان اخیر آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی است که گفته بود: «انتخابات آزاد و شفاف اولین قدم بازگشت جامعه به تعادل است.»

به گفته این وزیر کنار گذاشته‌شده از دولت محمود احمدی‌نژاد، «نظرسنجی‌های معتبری نشان می‌دهند که در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری، ۵۷ درصد واجدان شرایط قطعا در انتخابات شرکت می‌کنند و ۳۰ درصد دیگر نیز در حال بررسی حضور در انتخابات هستند که حداقل نیمی از آنها نیز در انتخابات شرکت می‌کنند.»
XS
SM
MD
LG