لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۴

باهنر: احمدی نژاد برنامه جدی برای انتخابات ریاست جمهوری دارد


محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی
محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی
محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، روز پنج‌شنبه، هفتم دی ماه، نسبت به آنچه فعالیت‌های انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران خواند، هشدار داد و گفت که او «نباید از موقعیت دولت برای انتخابات ریاست جمهوری استفاده کند».

به گزارش خبرگزاری های ایران، آقای باهنر که در همایش سراسری «جبهه پیروان خط امام و رهبری» سخنرانی می‌کرد، محمود احمدی‌نژاد را یکی از «قطب‌های» انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران دانست که به گفته وی، فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.

مطابق قانون اساسی ایران هر فردی حداکثر برای دو دوره متوالی چهار ساله می‌تواند سمت ریاست جمهوری را عهده‌دار باشد. این قانون همچنین بر بی‌طرفی رییس جمهوری به عنوان رئیس قوه اجرایی کشور در انتخابات تاکید دارد.

سال آینده دومین دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد به پایان می‌رسد و از این رو امکان نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم وجود ندارد. با این حال فعالان سیاسی و افرادی که در بدنه حاکمیت ایران هستند می گویند که محمود احمدی‌نژاد به دنبال پیاده کردن سیستم «پوتین- مدودف» است و قصد دارد تا از نامزدی اسفندیار رحیم‌مشایی، رییس دفتر پیشین خود حمایت کند.

محمدرضا باهنر در سخنان روز پنجشنبه خود گفت: «آقای رییس جمهور اگر چه می‌گوید که برای انتخابات کاری نمی‌کند اما ما دم خروس را می‌بینیم که بیرون زده است و این حرف‌ها را باور نمی‌کنیم و مشخص است که رییس جمهوری برنامه جدی برای انتخابات دارد.»

در مصاحبه تلویزیونی اخیر محمود احمدی‌نژاد با تلویزیون دولتی ایران که شنبه شب، دوم دی ماه، انجام شد وی بر عدم دخالت دولت در انتخابات تاکید کرد. با وجود این، سخنان چند ماه قبل او که می‌گفت، «از کجا معلوم این سال آخر دولت باشد»، حاشیه‌های گسترده‌ای را در پی داشت و از آن به حمایت دولت از یک نامزد خاص در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ تعبیر شد.

آقای باهنر در نشست پرسش و پاسخی که در حاشیه این همایش برگزار شد، از اسفندیار رحیم‌مشایی و غلامحسین الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی‌نژاد، به عنوان نامزدهای دولت برای انتخابات پیش روی نام برد و احتمال حضور آنها در این انتخابات را قوی دانست.

او اما در سخنرانی خود، اصلاح‌طلبان را قطب دیگر انتخابات ریاست جمهوری سال آینده دانست که تلاش می‌کنند در این انتخابات حضور داشته باشند، اما در عین حال تاکید کرد تنها آن برای دسته از اصلاح‌طلبان که در چارچوب قانون اساسی فعالیت سیاسی می‌کنند، راه باز است و «سران فتنه» در این انتخابات جایی ندارند.

«فتنه» اصطلاحی است که مقامات حکومت ایران و حامیان آن برای توصیف رخدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به کار می‌برند. آن انتخابات با پیروزی محمود احمدی‌نژاد به پایان رسید در حالی که میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای اصلاح‌طلبان نتایج آن را حاصل «تقلب گسترده» و «مهندسی آرا» دانستند.

به گفته آقای باهنر، چهره‌هایی چون محمدرضا عارف، محمد شریعتمداری و محمد سعیدی‌کیا نامزدهای احتمالی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هستند.

او همچنین ضمن مقایسه محمود احمدی‌نژاد با آن‌چه «اصلاح‌طلبان تندرو» می‌خواند، هشدار داد که آقای احمدی‌نژاد سخنان آنها در رابطه با مسائلی مانند «انتخابات آزاد» را تکرار نکند.

آقای باهنر گفت: «امروز شاهدیم كه حرف برخی اصلاح طلبان تندرو و افراطی در حرف‌های احمدی‌نژاد دیده می‌شود، ‌حرف‌هایی همچون تاکید بر انتخابات آزاد و این‌‌که همه باید حق شرکت در انتخابات را داشته باشند و عده‌ای حق این که جلوی مردم را بگیرند ندارند از این قبیل حرف‌ها. اگر بحث نظارت استصوابی است باید بگویم که ما با همه مخالفان خود همچون منافقین و توده از ابتدای انقلاب این بحث را داشتیم‌.»

منظور از «نظارت استصوابی» بررسی صلاحیت نامزهای انتخابات در ایران توسط شورای نگهبان است که مورد انتقاد بسیاری از فعالان سیاسی و حقوق بشر است. شورای نگهبان در انتخابات مختلف با رد صلاحیت بسیاری از منتقدان از حضور آنها در انتخابات جلوگیری کرده است. ‌

نامزد اصول‌گرایان در انتخابات ریاست جمهوری کیست؟

به گفته محمدرضا باهنر، در میان اصول‌گرایان چهره‌هایی چون محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر ولایتی، غلامعلی حدادعادل، منوچهر متکی، مصطفی پورمحمدی و یحیی آل اسحاق به عنوان نامزد احتمالی انتخابات سال آینده مطرح هستند.

او همچنین احتمال داد که اصول‌گرایان در این انتخابات با دو یا سه نامزد حضور داشته باشند.

این در حالی است که آیت‌الله محمدعلی موحدی، نماینده مجلس خبرگان رهبری در همایش صبح امروز «جبهه پیروان خط امام و رهبری» سخنرانی می‌کرد، هشدار داد که خطر شکسته شدن آرای اصول‌گرایان وجود دارد.

او خطاب به اصول‌گرایان گفت: «شما سعی کنید تعداد کاندیداهایتان را کم کنید چرا که آرا شکسته می‌شود و این خطر است. برای رضای خدا، آنهایی که احساس می‌کنند زمینه کمتری برای رای دارند کنار بروند...»

آیت‌الله موحدی کرمانی همچنین سخنان خود را با این دعا که «خدایا کسانی که احساس وظیفه می‌کنند این احساس وظیفه را از آنان بگیر» پایان داد.

یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران روز ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ همراه با چهارمین انتخابات شورای شهر برگزار خواهد شد. اما به فاصله شش ماه تا برگزاری این انتخابات هنوز با قطعیت نمی‌توان گفت که چه کسانی نامزد خواهند شد.
XS
SM
MD
LG