لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۷

دستگیری «دو تبعه پاکستان» به اتهام «برنامه‌ریزی برای خرابکاری» در ایران


روابط عمومی اطلاعات سپاه پاسداران، روز سه‌شنبه ۳۰ شهریورماه از دستگیری «دو تروریست» در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

خبرگزاری‌های فارس و تسنیم، این دو نفر را تبعه پاکستان و از اعضای یک گروه «تروریستی معاند نظام» معرفی کرده‌اند که به قصد «خرابکاری و ایجاد فضای رعب و وحشت» وارد ایران شده‌اند.

در این گزارش‌ها آمده که در بررسی از محل اختفای این افراد علاوه بر مقادیری سلاح و مهمات، دو بمب پدالی آماده انفجار نیز کشف شده که قرار بود در اماکن شلوغ منفجر شود.

روابط عمومی مرکز اطلاعات سپاه سلمان اعلام کرده است که این دو نفر در بازجویی‌های اولیه، درباره اهداف خود اعتراف‌هایی کرده‌اند که اخبار آن به زودی منتشر خواهد شد.

خبرگزاری مهر گزارش داده است این دو نفر پیش از آن که فرصت کوچک‌ترین اقدام و تحرکی را پیدا کنند، در یک «عملیات سریع و غافلگیرانه» توسط مأموران اطلاعات سپاه سلمان در منطقه «کله‌ گان» شهرستان سراوان دستگیر شدند.

استان سیستان و بلوچستان، طی سال‌های اخیر صحنه درگیری‌هایی متعدد میان مأموران نیروی انتظامی ایران با افرادی بوده که مقام‌های جمهوری اسلامی آنان را «تروریست» معرفی کرده‌اند.

در آخرین مورد، قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران روز یکشنبه ۲۱ شهریورماه اعلام کرد که نیروهایش در حمله به یک گروه ۹ نفره از اعضای «جیش العدل» در منطقه سراوان «رهبر این گروه و سه نفر دیگر» از اعضای این گروه را کشته و «دست‌کم دو نفر» دیگر نیز را زخمی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، دراین حمله «مقادیر زیادی سلاح، مهمات، بی‌سیم، دوربین‌های دید در شب و سه دستگاه خودروی تویوتا مجهز به سامانه‌های پیشرفته» نیز کشف شد.

محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران نیز سوم تیرماه از دستگیری دو نفر در شهرستان خاش، در ارتباط با یک تیم عملیاتی گروه «جیش العدل» که چند روز پیش از آن در خاش «منهدم» شده بود، خبر داد که به گفته او یکی از آنان به دلیل شدت جراحات وارده کشته شد.

سعید منتظرالمهدی سخنگوی نیروی انتظامی ایران نیز در خردادماه گذشته، از کشته شدن پنج نفر از اعضای جیش‌العدل و یک سرباز نیروی انتظامی، در جریان یک درگیری در منطقه خاش استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

نیروی انتظامی ایران اعلام کرده بود که این افراد «قصد انجام عملیات تروریستی و خرابکارانه در داخل خاک کشور» را داشتند.

گروه جیش‌العدل تاکنون مسئولیت چندین اقدام مسلحانه در شرق ایران و ربودن و قتل چند مرزبان ایرانی را بر عهده گرفته است.

گروه جیش‌العدل می‌گوید برای «احقاق حقوق مردم تحت ستم و سنی‌مذهب بلوچ» می‌جنگد اما ایران در کنار آمریکا و تعدادی دیگر از کشورها این گروه را «تروریستی» می‌داند.

شماری از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی از جمله علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، عربستان سعودی را به تلاش برای ایجاد ناامنی در جنوب شرقی ایران و حمایت از «گروه‌های تروریستی» در این منطقه متهم کرده بودند.

عربستان سعودی پیش از این برخی از این گفته‌ها را تکذیب و در عین حال اتهام‌های مشابهی را به ایران در مورد تلاش برای ایجاد ناامنی در خاورمیانه وارد می‌کند.

XS
SM
MD
LG