همزمان با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در سازمان ملل متحد، جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیهای به وعدههای او مبنی بر احترام به اقلیتهای قومی و دینی اشاره کرد و گفت با وجود این وعدهها، آزار و سرکوب بهائیان در ایران در هفتههای اخیر تشدید شده است.
این بیانیه که روز دوشنبه دوم مهر منتشر شد برخی از سخنان آقای پزشکیان در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران و پس از آن را فهرست کرده که او در آن وعده برابری همه شهروندان ایرانی و رعایت حقوقی انسانی آنها را داده است.
جامعه جهانی بهائی میگوید که با وجود این وعدهها «در جمهوری اسلامی ایران همچنان فاصلهٔ زیادی بین قول و عمل وجود دارد، به ویژه در مورد آزار و سرکوب بهائیان».
شهروندان بهائی در ایران از ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی تحت آزارها، محرومیتها و تبعیضهای سیستماتیک قرار داشته و بنابر گزارشها، فشارها بر آنان در سالهای اخیر افزایش یافته است.
بر اساس بیانیه جامعه جهانی بهائی، سیمین فهندژ، نمایندهٔ این جامعه در سازمان ملل، گفته است تجربیات گذشته و کنونی نشان میدهد «فارغ از اینکه چه کسی بر مسند قدرت نشسته، بهائیان ایران همچنان از گهواره تا گور، با همان آزار و سرکوب مداوم مواجه بوده و هستند».
خانم فهندژ تاکید کرده هدف حکومت ایران از بین بردن جامعهٔ بهائی به عنوان جامعهای زنده و پویا در کشور است چنانکه این حکومت در قانون اساسی و کلیهٔ قوانین و سیاستهای عمدهٔ خود علیه بهائیان تبعیض قائل میشودو دستورالعملهای رسمی دولتی ویژهای در مورد "مسئلهٔ بهائیان" صادر کرده است.»
از این رو بیانیه جامعه جهانی بهائی سخنان آقای پزشکیان را در تضاد با موج جدید حملات به بهائیان در نقاط مختلف ایران طی هفتههای اخیر دانسته است.
این بیانیه از جمله به محاکمه ۱۰ زن بهائی در اصفهان، با حضور این زنان در دادسرای انقلاب اصفهان اشاره میکند که اتهام آنها «ترویج عقاید بهائی» عنوان شده است، اتهامی که دلیل آن «برگزاری کلاسهای زبان انگلیسی، موسیقی، یوگا و نقاشی برای نوجوانان، کودکان و مهاجران افغانستانی» در اصفهان و در «نتیجهٔ شکایتهای خصوصی همسایگان این بهائیان» است.
ممانعت از ادامه تحصیل جوانان بهائی در دانشگاه و مصادره اموال بهائیان و تعطیلی محلهای کسب و کار آنها موارد دیگری از تبعیض علیه بهائیان است که این بیانیه به آنها پرداخته است.
سیمین فهندژ در نهایت خاطرنشان ساخته که «برای اینکه اقداما پزشکیان با گفتههای خودش مطابقت داشته باشد او و همکارانش باید حقوق بهائیان، سایر اقلیتهای دینی و قومی، زنان و همهٔ کسانی را که تحت حفاظت دولت او هستند رعایت کنند».
جمهوری اسلامی ایران آیین بهائی را به رسمیت نمیشناسد و مقامات قضایی آن بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار علیه آنها صادر کردهاند.
گزارش سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و گزارش کمیسیون آزادیهای مذهبی آمریکا که ماه گذشته منتشر شد، تداوم نقض اساسیترین حقوق بهائیان در ایران را بخشی از رویکرد «هدفمند» جمهوری اسلامی دانسته و آن را مایه «نگرانی ویژه» توصیف کردهاند.