لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۲۸

آمریکا برای برچیدن سلاح‌های اتمی و موشک‌های کره شمالی «برنامه یک‌ساله دارد»


کیم جونگ‌اون در حال بازدید از یکی از تاسیسات اتمی؛ سپتامبر ۲۰۱۷
کیم جونگ‌اون در حال بازدید از یکی از تاسیسات اتمی؛ سپتامبر ۲۰۱۷

در پی انتشار گزارش‌‌های رسانه‌های آمریکایی در مورد «تلاش پیونگ‌یانگ برای فریب واشینگتن»، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌گوید دولت او برای برچیدن جنگ‌افزارهای اتمی و موشک‌های کره شمالی «برنامه دارد».

جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز یک‌شنبه دهم تیر ماه به شبکه سی‌بی‌اس گفت «ما یک برنامه تدوین کرده‌ایم». او سپس در پیوند با دیدار پیش‌روی وزیر خارجه آمریکا و مقام‌های پیونگ‌یانگ افزوده است «مایک پومپئو، در آینده نزدیک، در مورد این موضوع با کره شمالی گفت‌وگو خواهد کرد؛ گفت‌وگویی که در واقع در مورد برچیدن سلاح‌های کشتار جمعی و موشک‌های بالیستیک در بازه زمانی یک ساله است».

این اظهارات آقای بولتون در حالی مطرح شده که رسانه‌های ایالات متحده در سه روز اخیر گزارش‌هایی در مورد تلاش پیونگ‌یانگ برای پنهان‌کاری و فریب آمریکا منتشر کرده‌اند. این گزارش‌ها به نقل از مقام‌های امنیتی دولت آمریکا منتشر شده‌است.

روزنامه واشینگتن‌پست، نهم تیر ماه از برخی مقام‌های امنیتی ایالات متحده نقل کرده بود که کره شمالی قصد ندارد به‌طور کامل از زرادخانه هسته‌ای خود بگذرد و در حال جست‌وجوی روش‌هایی‌ست تا بتواند بخشی از ظرفیت‌ها و سلاح‌های هسته‌ای خود را پنهان کند.

یک روز پیش از آن نیز شبکه خبری ان‌بی‌سی، به نقل از شماری از مقام‌های امنیتی آمریکا، گزارش داده بود که کره شمالی چند مرکز مخفی هسته‌ای دارد و در حال افزایش تولید اورانیوم غنی‌شده، جهت استفاده در سلاح‌های هسته‌ای است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز یازدهم تیر ماه گزارش داده یک مقام دولت آمریکا، گزارش منتشرشده در واشینگتن‌پست را تائید کرده و افزوده این برآوردی‌ست که طی هفته‌های گذشته از سوی جامعه اطلاعاتی آن کشور ارائه شده‌است.

آقای بولتون البته تاکید کرده دولت او از سابقه کره شمالی در جریان مذاکرات دهه‌های پیش باخبر است، اما از اظهار نظر مستقیم در مورد برآوردهای اطلاعاتی خودداری کرده‌است.

مشاور امنیت ملی ترامپ می‌گوید برنامه‌ای که دولت او تدوین کرده، در بازه زمانه یک‌ساله، تمامی جنگ‌افزارهای شیمیایی، بیولوژیک، برنامه اتمی و موشک‌های بالیستیک پیونگ‌یانگ را در بر خواهد گرفت.

با این حال خبرگزاری اسوشیتدپرس به‌نقل از استادان دانشگاه استنفورد، می‌گوید با در نظر گرفتن ظرفیت‌های فعلی کره شمالی، برچیدن سلاح‌های آن کشور کار پیچیده‌ای خواهد بود. یکی از استادن استنفورد، زیگفرید هکر، از محققان و کارشناسان زبده برنامه اتمی کره شمالی، یک نقشه راه ۱۰ ساله را برای غیر اتمی شدن کره شمالی پیشنهاد داده‌است، هرچند برخی دیگر از محققان زمان کم‌تری را پیش‌بینی کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، ۲۲ خرداد ماه در جریان دیداری تاریخی در سنگاپور با یکدیگر گفت‌وگو و برای گام برداشتن در جهت غیراتمی شدن شبه‌جزیره، توافقنامه‌ای امضا کردند.

با استفاده از مصاحبه ان‌بی‌سی، گزارش‌های اسوشیتدپرس، واشینگتن‌پست|ت.ت
XS
SM
MD
LG