لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۱

پیروزی نامزد راست افراطی در انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل


نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نیز از پیروزی بولسونارو حکایت داشتند
نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نیز از پیروزی بولسونارو حکایت داشتند

ژایر بولسونارو، نامزد راست افراطی، در انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل به پیروزی رسید. با وجود آن‌که مخالفانش او را متهم به نژادپرستی، مخالفت با آزادی بیان، هواداری از حکومت نظامیان و مخالفت با حقوق برابر زنان و مردان کرده‌اند، او بر موجی از ناخشنودی از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از سد رقبایش گذشت.

بولسونارو، روز یک‌شنبه ششم آبان ماه، در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل، با فرناندو حداد، نامزد حزب کارگر و شهردار پیشین سائو پائولو به رقابت پرداخت.

شمارش تقریبا تمامی صندوق‌ها حاکی‌ست او بیش از ۵۵ درصد آرا را از آن خود کرده‌است در حالی‌که آقای حداد موفق به کسب کم‌تر از ۴۵ درصد آرا شده‌است.

ژایر بولسونارو، افسر پیشین ارتش، عضو پیشین مجلس نمایندگان برزیل از ریو دوژانیرو و عضو حزب «سوسیال لیبرال» برزیل است. حزبی که تشکلی محافظه‌کار و ملی‌گرا به‌شمار می‌رود.

رئیس‌جمهوری منتخب برزیل در سخنرانی روز یک‌شنبه خود گفت «ما دیگر بیش از این نمی‌توانیم عشوه‌های چپ‌گرایی، کمونیسم، پوپولیسم و جریان چپ افراطی را تحمل کنیم… می‌رویم که آینده برزیل را زیر و رو کنیم».

او در سخنرانی در ریو دوژانیرو گفته‌است «من هرگز تنها نبودم. همیشه حضور خداوند و قدرت مردم برزیل را حس کرده‌ام».

فرناندو حداد از سوی دیگر در جمع هواداران خود در سائو پائولو حضور یافت و گفت «وظیفه ما ایجاد یک اپوزیسیون قدرتمند است، و برتری دادن به منافع ملی، منافع تمامی مردم برزیل، فراتر از هر چیز دیگری».

آقای حداد افزوده «برزیل هرگز تا این اندازه به مشق حقوق شهروندی نیاز نداشت. نترسید، ما این‌جا هستیم. ما با هم هستیم».

آقای بولسونارو در سخنرانی پیروزی خود گفته بر اساس «کتاب مقدس» و قانون اساسی کشورش عمل خواهد کرد و بار دیگر وعده داده‌است که به مقابله با خشونت‌های گسترده و دسته‌های تبه‌کاران اقدام کند.

بولسونارو هم‌دلی خود با دوران دیکتاتوری نظامی سال‌های ۱۹۶۴-۱۹۸۵ را پنهان نکرده و از هواداران شکنجه مخالفان چپ‌گرای نظامیان بود؛ خبرگزاری رویترز می‌گوید بسیاری از شهروندان نگران وضع حقوق بشر، حقوق و آزادی‌های بنیادین و آزادی بیان در دوره ریاست‌جمهوری او هستند.

خبرگزاری‌های بین‌المللی می‌گویند پیروزی او ناشی از خشم همگانی از طبقه حاکم از دو جریان عمده چپ و راست است که پس از سال‌ها نتوانسته‌اند بر فساد، شرایط نامطلوب اقتصادی و افزایش خشونت‌ها غلبه کنند.

رویترز، اسوشیتدپرس، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG