لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۸

بریتانیا پناهجویان مجردِ مرد را به کشور آفریقایی روآندا می‌فرستد


نیروهای مرزی بریتانیا مهاجران غیرقانونی را که موفق به عبور از کانال مانش شده‌اند، به مناطق دیگری منتقل می‌کنند
نیروهای مرزی بریتانیا مهاجران غیرقانونی را که موفق به عبور از کانال مانش شده‌اند، به مناطق دیگری منتقل می‌کنند

دولت بریتانیا روز پنج‌شنبه رسما از طرحی خبر داد که بر اساس آن شماری از پناهجویان مجردِ مرد در بریتانیا برای رسیدگی به پرونده‌شان به روآندا فرستاده می‌شوند.

قرار است بوریس جانسون، نخست وزیر، روز پنج‌شنبه، ۲۵ فروردین، پیش از سفر پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا، به روآندا برای امضای قرادادی در این زمینه، درباره این طرح اطلاع‌رسانی کند.

آن‌ طور که رویترز گزارش کرده، آقای جانسون این موضوع را در یک سخنرانی در منطقه جنوبی کنت مطرح خواهد کرد، جایی که سال گذشته میلادی، هزاران مهاجر با قایق‌های کوچک در سواحل کانال مانش پیاده شدند.

روزنامه تایمز نیز نوشته که هزینه اولیه برپایی مرکز نگهداری پناهجویان که بریتانیا قصد دارد در روآندا راه‌اندازی کند، ۱۲۰ میلیون پوند (۱۵۸ میلیون دلار) خواهد بود.

به گفته یکی از وزرای کابینه بوریس جانسون، تمرکز دولت در این طرح بر مردان جوان و مجردی خواهد بود که خود را به صورت غیرقانونی به بریتانیا می‌رسانند.

سایمون هارت، وزیر خارجه ولز، به اسکای نیوز گفته: «این در اصل مربوط به مهاجران اقتصادی مرد است. مسائل زنان و کودکان متفاوت است.»

سال گذشته میلادی، بیش از ۲۸ هزار مهاجر و پناهنده از اروپا به بریتانیا رفتند که تنش‌ها میان فرانسه و بریتانیا را افزایش داد.

بوریس جانسون با اشاره به غرق‌ شدن ۲۷ پناهجو پیش از رسیدن به بریتانیا قبل از سال نو میلادی، گفته که تعداد افرادی که خود را به بریتانیا می‌سانند به روزانه ۶۰۰ نفر رسیده و می‌تواند تا هزار نفر هم برسد.

دفتر آقای جانسون، مقابله با باندهای قاچاق انسان و افزایش عملیات لندن در کانال مانش را نشانه تعهد وی به رای‌دهندگانی عنوان کرده که از کمپین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، برگزیت، حمایت می‌کردند.

این طرح تازه به احتمال زیاد با انتقاد و مخالفت فراوان احزاب مخالف در بریتانیا روبه‌رو خواهد شد. دست‌کم یک عضو حزب کارگر در همین ساعات گذشته این طرح را «غیرعملی و غیر اخلاقی» توصیف کرده است.

روآندا کشوری است در شرق آفریقا و محصور در میان کشورهای بوروندی، اوگاندا، تانزانیا و جمهوری دموکراتیک کنگو. دولت بریتانیا خود پیشتر در گزارش‌هایی به موارد متعدد نقض حقوق بشر در این کشور اشاره کرده است.

XS
SM
MD
LG